Holland barátaim kérdeztek a magyar pénzügyek felől, és amikor elmondtam nekik hogy durván 270eurós egy átlag fizetés, akkor rögtön egy hetire gondoltak, amit én haviként mondtam, kinevették ezt az egészet, kellemetlenül érezted volna magad?
ezt nagyon tévesen látod, itthon Székesfehérváron asszonnyal bérlünk egy lakást 40ezer+rezsi(23-25000) +havi kaja 30-35ezer fejenként
én keresek 85000 ő keres 100000
tehát a lakhatásunk átlagosan 210euró
a kajánk 110 euró fejenként
a keresetünk kb dúrván 600euró
haverom és barátnője Amszterdamban
haver konyhai kisegítő 1400euró
barátnője szállodai takarító 1600euró
kb ugyan akkora albérletük mint a mienk, 1.5 szoba havi 400euró
kajájuk havi 150euró fejenként...
tehát nekünk marad 170 euró minden másra
nekik marad 2300euró minden másra...
és azért ez nem mind1...
Amúgy kérdező, nekem van egy bunkócska svéd haverom, aki azért eljött egy nyárra Magyarországra, hogy elmondhassa, hogy volt életében olyan hónap, amikor 80.000ret keresett... mert milyen jól hangzik kimondani...
ez tetszik, jókat írsz, csak kár nem a valóság!!
"haverom és barátnője Amszterdamban
haver konyhai kisegítő 1400euró
barátnője szállodai takarító 1600euró "
ezekben a munkakörökben jó ha 800-900 euro megvan egy hónapban!
akkor összerakhatod a két kezed!
mert a lengyel munkások 500-600 euroért csinálják ugyanezt, és ha nem tetszel a főnöknek, jön helyetted 10 lengyel jelentkezni, fele annyi pénzért!
2 haverom is hazajött hollandiából a fentebb leírt lengyel jelenség miatt, és olyan munkakörökben voltak amiket írtál!
egy meg kinn van még 900 euro a fizuja, de csak azért csinálja, mert itthon közmunkás volt, attól többet keres így, meg világot lát, de semmire nem elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!