Mi a véleményetek a kötelező gyerekvállalásról?
Akinek nincs legalább 2 gyereke, az hozzájárul egy demográfiai katasztrófához! Tudom, hogy kényelmes csak magatokra gondolnotok és csak a jelenben élnetek, tudom 200 ezres okostelefont akartok, meg fél milliós pc-t, de vannak ennél fontosabb dolgok is!
Ki fog halni a magyarság ha nem tesztek semmit! Hajrá fiatalok ne miattatok haljon ki a magyar nép!
Kötelezővé kéne tenni, hogy mindenkinek legalább 2 gyereke legyen, aki nemző képtelen, annak kötelező legyen befogadni legalább 2 gyereket olyan családból, ahol ennél több van.
ma 21:58
ja az én szubjektív problémám, aztán te meg egy gyreket sem szülsz a világra, de vernyogsz, hogy 10 éven belül nem lesz már nyugdíj...
a logika hol marad?????
25.
A te ötleted volt észkombájn. Vagy úgy jobban tetszene, hogy mások patkoljanak el, de te azért fogyaszd tovább még sokáig az értékes levegőt?
Ilyesmit kötelezővé tenni súlyos etikai és praktikus problémákba ütközik.
1) Az embereknek joguk van eldönteni, hogy akarnak-e gyereket, hányat és mikor.
2) Mikor kell bevállalni azt a gyereket? Mert ha erre nincs komoly szabály, akkor mindenki addig fogja tologatni, amíg meg nem hal. De ha meg van rá szabály, akkor súlyosan árthatsz egy ember életének hogy a neki legkevésbé megfelelő időpontban kell gyereket csinálnia.
3) Házasság után? Mert ha előtte, az elég rossz ötlet (stabil kapcsolat kérdéses). De akkor meg simán elkerülhető azzal, hogy hivatalosan nem házasodnak meg.
4) Mi lesz a büntetés? Etikus és egyáltalán megvalósítható-e milliónyi embert börtönbe zárni a személyes döntésük miatt? Vagy csak megbírságolod őket? Mert akkor ugyanott vagy, mint most is vagyunk, csak most a családosok kapnak többlet pénzt.
5) Láttuk már sokszor, hogy az ilyen mértékű állami beavatkozások hatalmas illegális piachoz vezetnek. Pl. illegális (veszélyes) abortuszok, nemkívánatos gyerekek megölése, irat hamisítások, gyerek meglété ellenőrzők korrupciója, ilyesmik. Ha ezt kötelezővé tennéd, az egy dolog ami 100%-ig felvirágozna az országban, az a maffia, fekete piacok, korrupció.
6) Nagyon gyorsan elfogynának az örökbe fogadható gyerekek, hiszen sokkal-sokkal-sokkal több családban nincs gyerek, mint amennyien adoptálásra feladják a gyereküket. Ha nincs elég örökbe fogadható gyerek, akkor viszont a nemző képtelenség tettetésével (megint csak, korrupció, illegális orvosi beavatkozások) elkerülhető a dolog. Sokan inkább ezt az utat választanák.
7) Biztosan olyan környezetben akarnak felnőni a gyerekek, ahol nem is akarták őket?
Az ötleted összességében ellene megy az emberi jogoknak, és mérhetetlen illegalitást, korrupciót, gyűlölködést, praktikus problémákat, megalázott egyszerű dolgos polgárokat, nemkívánt gyerekeket és minden rosszat vonna maga után. Ezek, és ezer más ok miatt, amiknek neki se állok, mert túl hosszú lenne, NEM TÁMOGATOM.
ma 22:04
Köszönöm, talán az első értelmes válasz!
Viszont akkor a lakosságnak kéne úgy éreznie, hogy gyereket akar vállalni.
De nézd meg az itteni válaszokat is pl. Mostani fiataloknak a gyerek már konkrétan egy kolonc, aki miatt nem marad pénz ájfonra, van aki szerint csak libsi úszitás arra bíztatni a fiatalokat hogy vállaljanak gyereket, de akad aki az afrikai túlnépesedéstől retteg :O
Meg gyerek nélkül akar családot alapítani :O
De most komolyan mi ez az elmebetegség?
Régen teljesen természetes volt, hogy az ember családot alapít, gyereket nevel, szereti a gyerekeit. Régen nem az volt a fontos, hogy jajj legyen mellé pénz villára. Mi is szegényen nőttünk fel, 3 gyereket ennek ellenére sikeresen felneveltem, mind a 3 gyerekem egyetemre jár, ezekben az állítólagos "ínséges időkben"...
100x rosszabb volt régen, 100x mégsem fordul meg szinte senki fejében, hogy "gyerek nélkül család", vagy hogy egy gyerek kolonc, vagy hogy a gyerekvállalás csak egy libsi ármány..
A gyerekvállalás tipikusan egy olyan dolog, amit nem szabad kényszerből meglépni.
Egyes emberek egyszerűen alkalmatlanok szülőnek.
Fontos, hogy az ember készen álljon rá. Elég érett legyen hozzá testileg, lelkileg.
Nyilván az ember nem a semmire akar gyereket vállalni. Nem mindenkit tud úgy támogatni a család, mint a másikat.
Van aki ritka betegségben szenved, és nem akarja tovább adni a jövő generációjának. Vannak testi, lelki sérült emberek. Ők hogyan gondoskodjanak egy gyerekről?
Egy félkarú alkesz nem a legjobb gyám jelölt. Vagy egy szadista pedofil.
Ezen felül nem lehet egy leány álom felnőni egy olyan családban, ahol a szülők folyton "ölik" egymást fizikailag, vagy lelkileg. Esetleg a gyereken vezetik le a dolgot. Egy válásnak is a gyerek a legnagyobb vesztese.
A kötelező gyerekvállalás egy BORZALMAS agyrém.
Tiszteletben kell tartani a szabad választás jogát.
Válalj gyereket, ha TÉNYLEG azt akarod. Ne kényszerből.
"100x rosszabb volt régen, 100x mégsem fordul meg szinte senki fejében, hogy "gyerek nélkül család", vagy hogy egy gyerek kolonc, vagy hogy a gyerekvállalás csak egy libsi ármány.."
Nem, nem volt rosszabb régen sem, sőt! Akkor is azt támogatták aki gyűrt 3 gyerek felett. Az 1- 2 gyerekesek meg úgy kínlódtak ahogy akartak. Büdöss kanyit nem adnék semennyi gyerekre, akkor csináljon valaki 3 gyereket, ha meg tudja oldani önerőből a költségeket.
Nem Afrikában van minden családban 3 autó.
Nem az afrikai emberek pusztítják el a bolygót,ettől még ott is kellene csökkennie a népességnek,mert ők is valamennyire hozzájárulnak,de nem olyan mértékben,mint egy amerikai,vagy európai,távol-keleti ember.
Én ilyen kérdések láttam mondom mindig,hogy a kommunizmus és a fasizmus nem is áll olyan távol egymástól.
A nemzetimádat szélsőséges változata a nemzetszocializmus,végén fasizmus,és ezt mind kommunista eszközökkel(mindenki legyen egyforma) megvalósítani.
Csak azt nem fogják fel az ilyen emberek,hogy nem egyedül az ő nemzetük létezik ezen a bolygón.
Már eleve így is mesterségesen vannak eltartva a nagycsaládosok,mert többet fogyasztanak,mint amit megtermelnek,ha minden embernek 2 gyereke lenne,akkor folyamatosan nőne a népesség,és egyre nagyobbak lennének a szükségleteik.
Még ha "csak" 1 gyereket lenne kötelező vállalni,az i durva beavatkozás lenne,de te máris 2-t szeretnél.
Ráadásul,ahogy fejlődik a világ,egyre kevesebb emberre lesz szükség.
A nyugdíjrendszer helyett pedig majd idővel kitalálnak mást,mert ha növekedni fog drasztikusan az átlagéletkor,akkor amúgy sem lesz fenntartható,hogy mindenki 50 évig legyen nyugdíjas.
"ja az én szubjektív problémám, aztán te meg egy gyreket sem szülsz a világra, de vernyogsz, hogy 10 éven belül nem lesz már nyugdíj..."
Én soha életemben nem problémáztam ezen. Nincs jogom mások munkájának gyümölcséhez. Nincs jogom elszedni az utánam jövő generációk pénzét csak azért, mert az én generációm eltűri ezt a szemét rendszert, amit már rég el kellett volna törölni a rendszerváltás idején. A nyugdíj a legaljasabb érv a családalapításra. Remélem minden élősködőnek felkopik az álla, akinek ilyen önző és gonosz szempontjai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!