Támogatnátok egy olyan oktatási törvényt, hogy minden diáknak kötelező legyen megnéznie a Lányom Nélkül Soha című filmet, illetve elolvasni a könyvet?
A legbiztosabb módszer lenne arra, hogy ne olvassák el. Én előbb láttam a filmet, aztán elolvastam angolul a könyvet, de csak nyelvgyakorlás miatt - mondjuk nem volt nagy kihívás - amúgy nem egy nagy sztori.
Mintapéldája az amerikai tudatlanságnak és naivitásnak. A csaj gondolhatta volna, hogy a csákó meg fog változni Iránban.
Ettől sokkal mélyebb értelmű, nagyobb mondanivalóval bíró könyv van - amit szintén nem olvasnak el a fiatalok.
Se a filmet nem láttam, se a könyvet nem olvastam, sőt még nem is hallottam róla.
Tehát nem.
A kötelezők többek között azért kötelezők, mert magas irodalmi értéket hordoznak, illetve világirodalmi vonatkozásban elismert alkotások.
Lehet az általad említett könyv is jó és esetleg tanúságos (mint írtam, nem ismerem), de egy a sok-sok ezer közül. Ettől még nem válik olyan művé, mint az Antigoné, Rómeó és Júlia, Arany virágcserép, Isteni Színjáték, vagy magyar vonatkozásban akár Az ember tragédiája, Bánk bán, Tóték, stb.....
A kötelező olvasmányok listáját, erősen át kéne dolgozni.
Ez max, az ajánlott olvasmányba férne bele.
A vallásokról pedig, tényszerűen kéne oktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!