Támogatnátok a jelnyelv bevezetését a magyar iskolákban, mint 2. /3. kötelező idegen nyelvet?
Politika témakörbe tettem, mert úgy gondolom, köze van a kisebbségek meg az egyenlőség témaköréhez.
Szerintem nem lenne rossz ötlet. Az nagyon jó, hogy tudunk idegen nyelveket, de egyes saját honfitársainkkal nem tudunk kommunikálni.
Rendben, köszi a válaszok, várok továbbiakat is.
Egyébként csak alapszintű dolgokra gondolok, nem középfokú tudásra, csak hogy mondjuk útba lehessen igazítani egy siketet, vagy tudjon probléma nélkül kenyeret kérni a boltban.
Nem, nem látom értelmét. Az emberek többsége sosem kerül olyan helyzetbe, hogy akárcsak alapszinten is szüksége lenne rá.
Én 60 évesen még nem kerültem olyan emberrel kapcsolatba, aki miatt ezt kellett volna használni, még olyan szinten sem, hogy valaki áz utcán kérdezett volna valamit.
De ezzel nemcsak én, hanem az ismeröseim is így vannak, azaz teljesen fölösleges tudás lenne.
Sokkal több értelme van egy idegen nyelvet megtanulni, mert azt nagyobb valószínüséggel fogjoak használni, mint ezt.
Oké, elismerem igazatok van. De választhatóként tényleg nem lehet rossz.
Hű de hamar kimoderálták azt a közönséges válaszolót, aki lovas kocsi elé akart kötni. A rend kedvéért: a kérdés nem az enyém, egy egyetemi professzor vitaindítója volt órán.
Először is siket, nem pedig süket, ámbár tudom senkit sem érdekel ez...
Másodszor pedig én sem tenném kötelezővé, ellenben bizonyos munkakörökhöz hozzákapcsolnám. Múltkor voltunk az egyi telefonszolgáltatónál és volt "siket-pult"..odamentünk és a pultos egy fikarcnyit sem tudott jelelni, de akkor minek "siket-pult" ?!
Szóval igen, a fent említett munkakörök alatt az ügyintézésre gondoltam. Nem is kell feltétlenül sok belőle, de városonként 1-2 ilyen hely nem ártana, vagy ahol tényleg nagyobb arányban élnek súlyos hallássérültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!