Támogatnátok a jelnyelv bevezetését a magyar iskolákban, mint 2. /3. kötelező idegen nyelvet?
Politika témakörbe tettem, mert úgy gondolom, köze van a kisebbségek meg az egyenlőség témaköréhez.
Szerintem nem lenne rossz ötlet. Az nagyon jó, hogy tudunk idegen nyelveket, de egyes saját honfitársainkkal nem tudunk kommunikálni.
Mi a bánatért kell kimoderálni?
Mert rámutattam, hogy tökéletesen felesleges egy eleve leterhelt gyereket egy olyan nyelvre tanítani, amit kb. csak minden 5000. ember használ a mindennapokban?
Nem tudom feltűnt-e már az az aprócska megmozdulás, amit a tanárok indítottak néhány hónapja, aminek abból az apropóból indult, mert már rohadtul tele van az oktatási rendszer feleslegesebbnél feleslegesebb tantárgyakkal, amiket a 12 éves oktatás után egyszer, azaz egyszer SEM fog használni egy átlag diák? Ha bennfentesek, vagyis a tanárok mondják azt, hogy sok a felesleges szar az oktatásban, akkor mégis minek kellene még ezt megfejelni egy olyan nyelvvel, amit jó eséllyel egy átlag tanuló az iskolán kívül soha nem fog használni?
"A siketeket arra tanítják, hogy megtanuljanak szájról olvasni, a saját speciális iskolájukban sem preferálják a jelelést."
De ez szerintem nem jó, hogy ott se preferálják.
Szerintem meg igenis jó, ugyanis nekik egy olyan társadalomban kell élniük, ahol a hallás-beszéd a megszokott. Ha ezt nem szokják meg, akkor nekik lesz nehezebb.
Ez hasonló, mintha valaki külföldre kerül, ahol az adott nyelven értenek az emberek, de maguk közt - ami az idejük nagy részét teszi ki - a saját nyelvükön beszélnek. Ilyen esetben jóval nehezebben tanulják meg az ország nyelvét és nehezebben tudják azt használni.
Kérdező! Nézd még ezt a videót, és döntsd el, hogy Weisz Fanninak előnye vagy hátránya származik-e abból, hogy tökéletesen olvas szájról és beszél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!