Az évi 70 milliárdot nem sajnáltad LTP re?
Látom, hogy sírnak az ellenzékiek az LTP miatt.
Ez most a kötelező sírás a bármi miatt, vagy tényleg nem sajálták az évi 70 millárdot amit adófizetőként pengettek ki erre?
28 vagyok.
Én fiatalként nyilván a saját problémámat látom legélesebben. Elkeserít az, hogy látom a 100%-ban fehér, bejelentett béremről készült bérpapíromat.
Nyugdíjként ezt sosem fogom viszont látni, a nagymamám is szegényesen él meg, tb alapon orvoshoz már nem járok, mert az amúgysem sok szabadságomat nem tudom/nem akarom erre pazarolni, nem tudok/akarok hónapokat várni egy időpontra, így kifizetem inkább magán alapon ha tehetem.
A szja-m megy stadionokra, politikusok zsebébe.
Ott tartunk, hogy évi 1-2 x 72 ezer forintot kívánnak elvenni tőlem és a páromtól is ugyanennyit úgy, hogy ennél 1 HÓNAPBAN több járulékot vonnak le tőlük összesen.
Akaratlanul is úgyérzi az ember itt, hogy az utolsó utáni bőrt is lerángatják róla. Az a büdös nagy helyzet, hogy ebben az országban a gyermekvállalásra készülő fiatalok helyzetét egy fikarcnyit sem könnyítik meg, sőt... És bennem éppen ez a gondolat indítja el azt, hogy hiába szeretek itthon élni és dolgozni, előbb utóbb mi is felhúzzuk a horgonyt, ha így megy ez tovább.
Nem kell csok, nem kell sok milliós támogatás. Csak hagyjanak élni és hagyják véghezvinni a teljesen korrekt terveinket a céljaink elérése érdekében.
"Annyira nő, h tavaly 5 százalékkal csökkent"
Amikor bevezették a CSOK-ot utána megugrott. 2010 óta 10%-ot nőtt. Még több kedvezmény kell a gyerekvállalóknak.
"CSOK egyébként"
Mint mondtam CSOK-t is meg kéne szüntenti és állami bérlakásokat építeni, amit lizingelni lehet.
"Ehhez mi köze is van a kérdésemnek?"
Ostoba kérdésre felesleges válaszolni. Miért járna neked alanyi jogon 10% kockázatmentes hozam a lakáskiadás bizniszedhez? Sehol nincs ilyen hozam a világon kockázatmentesen.
"Tehát szerinted ha problémás valami, akkor ki kell dobni a kukába?"
Akár ki is lehet dobni és másikat bevezetni helyette. De mindenképp változtani kell rajta.
"Elértük már azt a szintet, hogy ne csökkenjen a népesség az elvándorlás nélkül?"
4 ezerrel nőtt a népesség tavaly a ki- és bevándorlást figyelme véve. Az alanyi jogú LTP nem serkenti a születések számát.
"Mert nekik aztán tökre megérte 10 évekre kötni."
Ingyen pénz mindenkinek megéri.
"értelmes embert nem az érdekli, hogy mi van másnak"
Csak itt tőlem kapod a havi 6000-t amivel drágítod a lakásokat amikor elköltöd. Már én is épp kötni akartam párat hogy visszaszedjem, örülök hogy nem kell szórakozni ilyesmikkel ahhoz hogy egyenlőek legyenek a feltételek.
"20 évesen elkezdte, 28 éves korára már megvolt az önerő egy panelhez"
LTP nélkül is megvan 8 évre csak 5% az EBKM az LTP-re az állampapír meg hoz annyit majd a kamatemelések után amik lesznek a következő 8 évben.
"KOCKÁZATMENTES befektetést, ami 4-5 éves futamidőn belül 8-10%-os hozamot biztosít"
Miért járna neked ilyen hozam alanyi jogon közpénzből? Először ezt tisztázzuk.
"mutassatok nekem egy olyan lakáshitel konstrukciót, ami 15 évre fix 3%-os kamattal vehető fel"
És mennyit adtak 3%-ra 1 milliót? Csak annyit amennyit beraktál 20 milliót nem vehettél fel 3%-ra. Abból az 1 millió hitelből sokmindent lehet venni :D
Ja és miért is volt 3%-os az 1 millió hitel megmondom neked: azért mert előtte semmi kamatot nem kaptál arra amit évekig gyűjtögettél csak az állami támogatast adták rá a bankok közpénzből kamatot nullát.
"CSOK ... Azt ugye nem lehet csak új lakásra vagy házra felvenni"
Tévedésben vagy, használt lakásra is lehet felvenni CSOK-ot csak kisebb az összege.
#32 "Miért járna neked alanyi jogon 10% kockázatmentes hozam a lakáskiadás bizniszedhez?"
Ez is tipikus Fideszidióta gondolkodás. Azért mert 100 emberből egy szaunát, úszómedencét épített belőle, vagy olyan lakást vett, aminek a kiadásából utána pénze volt, ezért a maradék 99 se kapjon támogatást. Undorító gondolkodás!
"Az alanyi jogú LTP nem serkenti a születések számát."
Nem is ez volt a célja. De szerinted ha egy fiatal el sem tud költözni a szüleitől, mert egy használt panelt se tud venni, vajon be fog-e vállalni 3 gyereket Orbán kedvéért? Elárulom: NEM!
"Miért járna neked ilyen hozam alanyi jogon közpénzből? Először ezt tisztázzuk."
Ilyen erővel miért járna valakinek alanyi jogon az oktatás vagy a kórházi ellátás... Ahogy a lakhatás, ez is szülséglet.
Egyébként meg egy hónapban több SZJA-t fizetek be, mint amennyi támogatást kapok egy évben az LTP-re. Felőlem szüntesse meg, de akkor ugyanannyi adócsökkentést követelek, mert én nem Rézműves Renátót akarom támogatni, hogy legyen egy 8. gyereke is!
"És mennyit adtak 3%-ra 1 milliót? Csak annyit amennyit beraktál 20 milliót nem vehettél fel 3%-ra. Abból az 1 millió hitelből sokmindent lehet venni"
Nem is kell 20 millió, ugyanis nem Budapesti vagyok és nem új lakást vettem. Én tudom, meddig ér a takaróm. 7 millió hitellel vettem egy panelt. Igen, 3%-ra, még az ingatlanárak megugrása előtt. Most már nem tudnám megvenni ugyanezt a lakást, mert hála a drágalátos CSOK-nak, 7 helyett 13 millióba kerülne.
Amúgy meg, melyikkel járok jobban? Ha gyűjtök 4-5 évig, állami támogatással, de nulla kamattal, aztán kapok 3%-os hitelt, vagy ha támogatás nélkül gyűjtök 3%-os kamatra (mert nem hoz többet egyik konstrukció sem), aztán meg 4-5%-os hitelt veszek fel. Jaaa, hogy az előbbi jobb volt? Hát igen, de az "sokba került" az államnak. Inkább ne legyen ilyen lehetőségem, de azért az adót ugyanúgy elvonják...
""Miért járna neked ilyen hozam alanyi jogon közpénzből? Először ezt tisztázzuk."
Ilyen erővel miért járna valakinek alanyi jogon az oktatás vagy a kórházi ellátás... Ahogy a lakhatás, ez is szülséglet."
Ugyan már, írok jobbat. Ugyan miért jár bárkinek is fizetés alanyi jogon azért, mert dolgozik? Jobb volt a rabszolgaság, nem?...
"Nézz szét a használt lakás piacon, milyenek az árak most."
Szétnéztem ezért nem is kötöttem LTP-t, mert az évi 72 ezer ami valójában kb. 40 ezer mert állampapírba rakva is kamatozna évi 30 ezret. Tehát nem ez ez évi 40 ezer amiből bárkinek lakása lesz. A CSOK legkisebb 600 ezres összege 15 évnyi lakástakarék gyűjtögetés és bárki felveheti 1 gyerekkel is. Két gyerekkel már másfélmillió az is többszöröse az LTP-nek.
"el sem tud költözni a szüleitől, mert egy használt panelt se tud venni"
Nem az évi 40 ezerből fog venni panel.
"egy hónapban több SZJA-t fizetek be"
SZJA-t le tudod nullázni különböző kedvezményekkel.
"Ahogy a lakhatás, ez is szülséglet."
Nem szükséglet, hogy az 5. lakásod vedd meg kiadásra.
"hála a drágalátos CSOK-nak, 7 helyett 13 millióba kerülne"
A CSOK-nak persze. Külföldön is van CSOK? Mert ott is ugyanúgy nőnek a lakásárak. A bankoknak köszönd akik eszközbuborékokat gyártanak az olcsó hitellel mint a tied is volt.
"3%-ra"
Nem volt ilyen hitel max. 4%-os.
4,5%-os 10 évig fix meg most is piaci alapon nem közpénzből.
"Ha gyűjtök 4-5 évig, állami támogatással, de nulla kamattal, aztán kapok 3%-os hitelt, vagy ha támogatás nélkül gyűjtök 3%-os kamatra (mert nem hoz többet egyik konstrukció sem), aztán meg 4-5%-os hitelt veszek fel."
Nem 3%-os volt a hitel, hanem 3,x%. És a másodikkal jársz jobban, a piacival:
1. Nem kell 5 évig gyűjtögetned ami idő alatt a lakásárak 40%-ot nőnek.
2. Annyi hitelt kapsz amiből lakást tudsz venni nem csak 1 millió hitelt amiből viskót.
3. Nem növeli mesterségesen a lakásárakat még feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!