Az évi 70 milliárdot nem sajnáltad LTP re?
Látom, hogy sírnak az ellenzékiek az LTP miatt.
Ez most a kötelező sírás a bármi miatt, vagy tényleg nem sajálták az évi 70 millárdot amit adófizetőként pengettek ki erre?
A kedves Viktor királyod nagyobb baromságokra is elkölt sokkal többet!
Havi 1500 forintodba került, de cserébe egy csomó embernek ebből lett lakása vagy feljúítása.
#7: Mindent így csinál a mocskos kúrmány. Nem törlik el, csak kivéreztetik, hogy az értelmét elveszítse. Így volt a magánnyugdíjpénztárakkal és a Cafeteriaval is.
A CSOK-ot meg kenje a hajára Viktor. Nem fogok a kedvéért 3 gyereket gyártani!
#16: Te olyan sötét vagy, hogy a Negro világít a szádban! Az emberek többsége első lakását vette belőle vagy felújította a nagymamától örökölt panellakást. A gazdagok nem ilyenbe fektették a pénzüket. Nem állítom, hogy nem vett belőle senki befektetési céllal lakást, de az 100-ból egy!
Az LTP kb az egyetlen normális lehetőség volt arra, hogy egy fiatal saját lakást tudjon venni. Ha pl. 20 évesen elkezdte, 28 éves korára már megvolt az önerő egy panelhez. És nem kellett hozzá gyereket gyártani. De nyilván ez csípi Orbán szemét...
A kedves Fidesz-huszárokhoz: Mutassatok nekem egy olyan KOCKÁZATMENTES befektetést, ami 4-5 éves futamidőn belül 8-10%-os hozamot biztosít! Nem találtok! Még a hosszútávú állampapír sem ad ennyit!
Aztán mutassatok nekem egy olyan lakáshitel konstrukciót, ami 15 évre fix 3%-os kamattal vehető fel! Mindegyik 5, max 10 évig fixált kamattal van és akkor is 4,5 - 5% körül. Köszönjük, hogy a mocskos Fideszre szavaztatok!
Ettől, hogy minden eszközzel a mocskos CSOK felé akarják terelni az embert, még azt is százszor tisztességesebbnek tartanám, ha gyermektelenségi adót vezetnének be, mint a Ratkó korszakban.
A CSOK csak és kizárólag a kőgazdagoknak kedvez. Azt ugye nem lehet csak új lakásra vagy házra felvenni. Egy 5 fős családnak minimum kell egy 80 nm-es lakás. Budapesten vagy egy megyeszékhelyen egy ekkora új lakás legalább 25-30 millió. A CSOK csak 10 milliót ad. A maradék 20-at meg fizetheti szerencsétlen család élete végéig. 20 millió hitel, ha nem akarod 60 éves korodig fizetni, akkor 170 ezer forint havonta. Ha anyuci otthon van a 3 gyerekkel, apuci meg keres egy nettó 240-et (ami még így is elég jó pénz), akkor még az adókedvezménnyel és GYED-del együtt is max 170 ezer marad rezsire, kajára, a gyerekek ellátására, közlekedésre, szórakozásra. Egy 5 fős család esetében ennyi nem elég! Ergo a CSOK csak egy nagyon szűk, gazdag rétegnek kedvez, az LTP meg a szegényebbeknek is jó volt.
Közvetlen tapasztalat: egyik rokonom, aki főnöki beosztásban dolgozik egy nagy cégnél, nagyon jó fizetésért, 4 meglévő gyerekre nem kapta meg a CSOK-ot. Ennyit erről.
Engem is érint az LTP és engem is negatívan. Nem vagyok megrögzött fideszes, sőt. Nem szavaztam a fideszre és nem is fogok, de próbálom sokszor értelmezni, megérteni a dolgokat és higgadt maradni.
4 évre az a 72ezer Ft durván 300ezer.
Ha 4 évig havi szinten félreraksz 20ezret, az durván 1 millió. Ki tiltja meg, hogy félrerakd? Nyilván 300ezer ft sok pénz, de önmagában az nem elég az önerőre. Nagy érvágás ez, valóban. De a takarékosság továbbra sincs megtiltva. Lehet a kormányt szidni, hibáztatni, de szerintem egyszerűbb a helyzetből kihozni a maximumot a hőbörgés helyett. Ettől függetlenül én is sajnálom, hogy ez megszűnik. De attól a havi huszast félre lehet tenni a borítékba.
Én azt gondolom erről az egész ügyről, hogy fiatal diplomásként tegnap este először gondolkoztam el azon, hogy nekem is itt kéne hagynom ezt az országot. Nem azért, mert nem élünk meg, szerencsére elvagyunk, de az hogy az utolsó bőrt lehúzzák, az utolsó lehetőségeket is kiveszik a fiatalok zsebéből, szerintem már szánalmas.
Ahogy sokan mások is, mi is erre alapoztuk a lakáshitelünk visszafizetését, amit most újra kell gondolnunk. Meg fogjuk oldani enélkül is, de szerintem kevesen vannak azok, akik azt mondják, hogy nem jön jól nekik az évi 72 ezer forintos állami támogatás.
Bár nekünk is négy LTP-nk van, azzal egyetértek, hogy ezeket maximalizálni kell, mégha magam ellen is beszélek.
Korlátozzák le, hogy max annyit lehessen kötni, ahány tulajdonosa az ingatlannak van és ahányan ebből életvitelszerűen az ingatlanban élnek. Ne lehessen felújításra, fejlesztésre költeni, csak vásárlásra, oké...
A tegnap esti hírek arról szóltak, hogy nem támogatja az LTP az új lakások vásárlását. Még is hogy támogatná 4 év után az a 1,5 millió se, amit visszakap az ember?
Teljes blődség amilyen indokokat felhozva kívánják megszüntetni a támogatását.
Az, hogy egy az egyben megszüntetünk valamit, ami sokaknak reménysugár volt, a 0,01%-os banki kamatok mellett, szerintem több, mint szánalmas húzás.
Ha valaki azt gondolja, hogy ettől a lépéstől motiváltabbnak fogom magam érezni a három gyerekhez, az elég komolyan elgondolkozhatna az élet nagy dolgain és a saját fiatalkorán, avagy ha ez nem megy, akkor kezdeményezhetne egy nemzeti konzultációt a fiatalokkal, szabad vélemény nyilvánítással. Ha már úgy is olyan divatos lett ez...
Ahhoz, hogy ma egy 25-26 éves, egyetemet végzett pályakezdő záros határidőn belül gyereket akarjon vállalni, az első és legfontosabb rendezendő kérdése a lakhatás. Ehhez 10+10 millió egy nagyváros környékén 3 gyerekért cserébe harmatos lófütty, nem ösztönzés.
Mellesleg megjegyzem a nem túl csekély adómból bár költenének mégtöbbet erre inkább, mint az egyéb roppant fontos nemzeti kérdésekre... Én fiatalként is szívesebben fordítanám más itthon maradt fiatal lakhatására az adómat, mint a stadionokra, vagy a politikusaink zsebtömésére.
#28: Mélységesen egyetértek. IT diplomával a zsebemben és egy fejlesztői pozícióval is csak az LTP tette lehetővé, hogy saját lakásom legyen. Enélkül még mindig a szüleimnél laknék 35 évesen. A CSOK az csak és kizárólag az unintelligens réteget motiválja gyerekcsinálásra. Budapesten vagy egy megyeszékhelyen 30 millió alatt nem kapsz olyan új lakást, ami megfelelő méretű volna egy 5 tagú családnak. A hiányzó 10 millió önerőt meg 100-ból egy ember tudja összerakni, az is azért, mert eladja a nagyszülőtől örökölt házat.
Engem ugyan nem motiván gyerekgyártásra a CSOK, mert a gyereket fel is kell ám nevelni. És még ha pénze esetleg van is az embernek, de idő és energia is kell ám, ami nem mindenkinek van 3 gyerekre, pláne, ha a gyerekek miatt rengeteget dolgozik.
Egyre erősebben érik bennünk is, hogy külföldön, egy értelmes, európai országban folytassuk. Pedig szeretjük az országot, ide köt minden, de úgy tűnik, hogy a kormány az okos, tehetséges fiatalokat el akarja üldözni, hiszen azok kritizálják őket...
Jó volna, ha maradna valami felújításra is, jó, max. korlátozzák, hogy jakuzzi meg szauna meg medence ne legyen belőle, bár fogalmam sincs, akkor hol van az enyém, mert nekem egyik sincs (benne van az indoklásban...). Akkor kössék ki, hogy luxustermékekre ne lehessen felhasználni, de mondjuk a tetőt lehessen belőle megjavítani, ha fel akarnak húzni még egy szintet, mert bővül a család, vagy odaköltözik az idős nagyi, akit gondozni kell, társasházak is használhassák felújításokra, lift, homlokzat, lépcsőház... De visszahozhatnák a panelprogramot is.
Remek az is, hogy a lakáshitel törlesztésére is használható, én is erre használom a másodikat pár éven belül, nem értem, miért lenne baj az, ha csak 5 évig fizetem a hitelt, és onnantól van egy tehermentes lakásom.
A CSOK, meg a lakáslottó egy rakás dologra nem használható, amire az LTP igen, és hasznos (nem medence...).
Mutatok még valamit, mire jó az LTP:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!