Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az évi 70 milliárdot nem...

Az évi 70 milliárdot nem sajnáltad LTP re?

Figyelt kérdés

Látom, hogy sírnak az ellenzékiek az LTP miatt.

Ez most a kötelező sírás a bármi miatt, vagy tényleg nem sajálták az évi 70 millárdot amit adófizetőként pengettek ki erre?

#hiszti #LTP #ellenzék;kötelező
2018. okt. 15. 20:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
97%
Csak hogy képben legyél, hogy mennyit jelent az a 70 milliárd a költségvetésben: A soros-ellenes plakátok kerültek ennyiben egy évben. Szerinted melyik a fontosabb, melyikre ment el hasznosabban a pénz?
2018. okt. 15. 21:06
 12/63 anonim ***** válasza:
11%

"bárki részesülhetett aki akart és láthatóan nem manipulálta a piaci árakat sem"

De manipulálta az árakat csak kismértékben.

Pont ezért kell megszüntetni mert semmi értelme ha csak a bankok nyernek rajta.

A gazdagok nyertek rajta a legtöbbet, ezen vették az 5. lakásukat. Aki meg lakásra se tudott gyűjteni az meg nem kapott semmit de az adójából ment erre is.

"A CSOK sokkal többe kerül, és fele ennyi értelme sincs."

A CSOK volt mindig is szocpol néven. Ha az új ingatlanra felvehető verzióról beszélsz az meg nyilvánvalóan serkenti az ingatlanépítést és a gyerekvállalást. De azt is meg kéne szüntetni és állami bérlakásokat építeni belőle amit bérlehetnek a 3 gyerekesek és meg is vehetnék lassan.

2018. okt. 15. 21:37
 13/63 anonim ***** válasza:
80%

#12, te amugy szoktal szamolni?

“A gazdagok nyertek rajta a legtöbbet, ezen vették az 5. lakásukat.”

Tegyuk fel, hogy van 10 rokonod, akit fel tudsz hasznalni erre (tehat szep nagy csalad es sehol senki nem LTP-zik).

Ez azt jelenti, hogy 4 ev alatt a 11 LTP-be befizetsz 11 milliot, majd arra kapsz 3 milliot. Pontosan hogy lesz abbol a 3 millio kamatbol 5. uj lakas? Meg a befektetett osszegbol se jon ki egy sem, oneronek jo, ennyi.

Szoval nem picit kamu ez az erveles, hogy a gazdagok hasznaltak volna ki, a havi 20 ezer forintos legfelso limittel finoman szolva sem a gazdagokat partoltak, sokkal inkabb a szegenyebb retegeket.

Ahhoz hogy akarcsak a felso kozeposztalyt partoljak ahhoz mondjuk legalabb 300ezres havi limit kene legyen, es az meg nem is a gazdagok kore, ott boven a millios limit kellett volna.

Illetve nem kellett volna, ez nem arrol szol, de azert egy 50-100k-s limit egy kozeposztalybeli csaladnak nagyon kellett volna, de meg annyi sem volt.

2018. okt. 15. 22:35
 14/63 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Pont ezért kell megszüntetni mert semmi értelme ha csak a bankok nyernek rajta."

Akkor mondj mégegy befektetési lehetőséget, amivel jelenleg kockázatmentesen közel 10%-os EBKM-et. Most egy 4 éves, havi 20k-s LTP-ről beszélek. De mondj csak egy 5%-osat. Ez meg egy 10 évesé. Ne haragudj, de ez nem csak a banknak érte meg, hanem az embereknek is. De nyilván, ha valami rosszul működik, azt töröljük, ne a hibákat javítsuk ki. Pedig Csányi haver, és ahogy nézem, az OTP is szépet kaszált. Persze lehet, hogy keveset osztott vissza.

"Ha az új ingatlanra felvehető verzióról beszélsz az meg nyilvánvalóan serkenti az ingatlanépítést és a gyerekvállalást."

Hát igen, amióta bevezették a CSOK-ot, azóta a Ratkó-korszakot is megszégyenítő babyboom van. Vagy mégsem? Lakás persze van. Csak mostmár még kevesebben tudják megvenni azokat. Vagyis ki is veszi? Csak nem a gazdagok?

"Nem a lakástakarék lesz eltörölve, csak nem jár hozzá állami támogatás"

Végülis az egyetlen értelme a lakástakaréknak a kapott állami támogatás volt. Anélkül bármilyen befektetés jobb, mint az LTP. De nincs megszüntetve, ugye?

"Ha megszűnne ez a támogatás akkor sokan nem takarékoskodnak majd tovább."

Illetve akik kisebb-nagyobb felújításra-bővítésre használták volna (merthogy erre is lehet), azok majd elintézik okosba', számla nélkül (merthogy az LTP-hez kellett az is, legalább nem volt adócsalás). Dehát a fidesznek úgy látszik mégsem annyira érdeke, hogy ne legyen adócsalás.

"Nekik tök mindegy, mi van, szerintük a kormány csak rosszat tesz, s minden döntésük hibás."

Nem mind. De arról nem én tehetek, ha nagyrészt hülyeséget csinálnak.

"Fujj sport, fujj testnevelés"

Egyetlen stadionból (ahová földi halandó sportolni be sem teheti a lábát!), 50-100 ezer embernek lehetett volna ingyenes, emberi körülményeket biztosító sportolási lehetőségeket biztosítani. Kisebb sportpályák, kisebb-egyszerűbb uszodák, fitt-parkok, bicikliutak, futópályák... A mai magyar focitól ugyan nem fognak neki a kölykök focizni. Mi sem (én sem) Nyilasi meg Détári miatt kezdtem focizni annakidején. Most meg melyik magyar miatt kellene elkezdeni focizni? Dzsudzsák miatt? Ne röhögtess már... A legtöbb gyerek azt se tudja ki az. Nem DZSB7-ek akarnak lenni, hanem CR7-ek meg Messik.

Arról nem is beszélve, hogy minek a 10-20 ezres stadionok? Nem kell minden puhos magyarnak 15 ülőhely...

2018. okt. 15. 23:13
 15/63 anonim ***** válasza:
100%

És mit vesznek el jövőre, mikor egy ft EU-s pénz nem fog jönni?

Ötletem van. Gyógyszer támogatás, minek, az is az adóból megy? Én nem vagyok beteg, akkor minek? A többi meg így járt.

Sőt az utazási kedvezményeket is vonjuk meg, legyen piaci alapú. Megnézném, ki fizetné ki, a havi 30 ezres diákbérletet. Van még pár ötletem.

2018. okt. 15. 23:21
 16/63 anonim ***** válasza:
14%

"Pontosan hogy lesz abbol a 3 millio kamatbol 5. uj lakas?"

2008-ban 6-8 millió volt egy budapesti panel, ilyen egyszerűen. És nem csak Budapest van vidéken most is van ennyiért. Most azt magyarázd el hogy neked milyen jogon jár az én adómból 3 millió forint.

"Akkor mondj mégegy befektetési lehetőséget, amivel jelenleg kockázatmentesen közel 10%-os EBKM-et."

Te mesélj arról hogy neked miért járna az én adómból pénz ha pl. van már 3 lakásod és 1 milliós havi nettód? Akkor miért jár neked alanyi jogon további pénz?

Miért azt kell alanyi jogon támogatni aki veszi befektetési céllal a második lakását? Mi a különbség eközött vagy aközött aki résztvényt vesz befektetésnek?

"nem csak a banknak érte meg, hanem az embereknek is"

A bank nem adott erre a pénzre semmi kamatot sőt nyitási és számlavezetési díjat számolt fel. Vastagon megszedte magát az én adómból.

"azóta a Ratkó-korszakot is megszégyenítő babyboom van"

2014-től évről évre nő a születések száma, nézz már utána. De mint mondtam a CSOK-ot is meg kéne szüntetni. De ott legalább van valami feltétel és csak 1x lehet felvenni. Nem sorba nvenni belőle a lakásokat kiadásra.

"akik kisebb-nagyobb felújításra-bővítésre használták volna"

Eddig se használta erre senki pont ezért, mert akkor buktad amit nyertél rajta a drágább munkadíj miatt. A gazdagok használták arra hogy sorba vették a lakásokat kiadásra hitelre és ebből előtörlesztettek.

2018. okt. 15. 23:49
 17/63 anonim ***** válasza:
91%

16

"2014-től évről évre nő a születések száma, nézz már utána."

Aha, persze. Annyira nő, h tavaly 5 százalékkal csökkent.

[link]

A CSOK egyébként annyival drágította az ingatlanpiacot, mint maga a CSOK összege. Gyakorlatilag átcsatornázták a pénzt az ingatlanépíttetőknek. De gondolom te ennek is örülsz.

2018. okt. 16. 05:00
 18/63 Koplárovics Béci ***** válasza:
87%

"Te mesélj arról hogy neked miért járna az én adómból pénz ha pl. van már 3 lakásod és 1 milliós havi nettód? "

Ehhez mi köze is van a kérdésemnek? Arra nyilván nem sikerül válaszolni...

"Miért azt kell alanyi jogon támogatni aki veszi befektetési céllal a második lakását?"

És aki nem a második lakását venné milliós fizetésből? Tehát szerinted ha problémás valami, akkor ki kell dobni a kukába?

"014-től évről évre nő a születések száma, nézz már utána."

Elértük már azt a szintet, hogy ne csökkenjen a népesség az elvándorlás nélkül? Elég messze vagyunk még tőle...

"A gazdagok használták arra hogy sorba vették a lakásokat kiadásra hitelre és ebből előtörlesztettek."

Mert nekik aztán tökre megérte 10 évekre kötni. Jobban, mint megvenni akkor 1-2 lakást befektetésre. Vagy csak jól játszod a hülyét, vagy tényleg sosem volt még pár huszasnál több a kezedben.

2018. okt. 16. 06:29
 19/63 anonim ***** válasza:
100%
72/főből 70mrd évente?
2018. okt. 16. 06:32
 20/63 Koplárovics Béci ***** válasza:
87%

"Eddig se használta erre senki pont ezért, mert akkor buktad amit nyertél rajta a drágább munkadíj miatt."

Még egy kis gondolat ehhez: sok olyan embert ismerek, aki kisebb keresetből (értsd: a mindenkori átlag alatt) is nyitott LTP-t. Elhiszem, hogy te egy darab tizest sem tudsz kigazdálkodni havonta, nemhogy huszat. És ők nagyrészt nem vásárlásra fordították. Valamiért azt érzem, hogy nem olyan körökbn mozogsz, ahol nemhogy milliót, de a felét-negyedét sem keresik. És hallottál/olvastál egy cikket, hogy "a gazdagok". Tudod, értelmes embert nem az érdekli, hogy mi van másnak, hanem az, hogy mit tud összehozni ő magának és a családjának. Téged is oktattak az én adómból, nem vagyok boldog érte, dehát ez van. Az egyik legkevésbé haszontalan akárhány milliárd elköltött adóforint az LTP-re fordított pénz.

2018. okt. 16. 06:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!