Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha maradt volna anno a vizitdí...

Ha maradt volna anno a vizitdíj, akkor jobb lenne most az egészségügy helyzete? Vagy az mire szolgált?

Figyelt kérdés
2018. okt. 7. 14:34
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

19

"Ja, biztos. A 300 forintból."

Láttad a képet, amit belinkeltem? A bal oldali számokat szorozd meg 300Ft-tal.

Mennyi jött ki?

2018. okt. 7. 19:03
 22/47 anonim ***** válasza:
8%

21.

Tök mindegy. Nem kellett a népnek, leszavaztuk. Semmi akadálya nincs, hogy te maszekhoz járj. Én is járok.

Amúgy nagy ötlet: vegyünk el még több pénzt az emberektől és abból csináljunk valamit. Ezt én is kitaláltam volna, minden közgazdasági ismeret nélkül.

Fizessünk 3000 - et vizitdíjnak. Ne, inkább 30 ezret, az még jobb. Most szorozd meg!

2018. okt. 7. 19:07
 23/47 anonim ***** válasza:
8%

Az is nagy találmány: vezessünk be vizitdíjat, csökkeni fog az orvoslátogatások száma.

Megdöbbentő az eredmény. Csökken.

2018. okt. 7. 19:09
 24/47 anonim ***** válasza:
0%

16

"vagy azért nem ment Bözsi néni, mert nem tudta volna kifizetni, inkább szenvedett?"

Szóval Bözsi néni nem tud 300Ft-ot kifizetni? Egy kg kenyér árát? Ezt nehezen hiszem, de tegyük fel, h igaz.

Na és most, vizitdíj nélkül jobban járt Bözsi néni? Semmilyen műtéthez nem kerül oda egy évnél korábban, ami nem életmentő. Rengeteg kórházból szakorvosok hiányoznak, a sürgősségiken már totál káosz van, az orvosok vagy nyugatra mennek, vagy magánpraxisba kezdenek, míg végül működésképtelenné válik az állami eü, mert nem lesz aki ellássa a betegeket. A nővéreket, mentősöket még szóba sem hoztam, pedig már ott is kritikus a helyzet.

A pénzhiány miatt annyira leromlott az ellátás színvonala, h ha Bözsi néni be is kerül a kórházba, nem túl jók az életbenmaradási esélyei. De legalább nem kellett vizitdíjat fizetnie, igaz?

Anno a népszavazásnál úgy kellett volna feltenni a kérdést: akarsz most 300Ft-ot fizetni, vagy tíz év múlva jársz majd magánorvoshoz tíz- és százezrekért, mert más nem lesz, aki meggyógyítson?

Szerintem egész más eredmény született volna.

2018. okt. 7. 19:26
 25/47 anonim ***** válasza:
33%

24.

Szerintem ember nincs rajtad kívül aki elhiszi, hogy ha marad a vizitdíj, most valami kiváló egészségügy lenne.

2018. okt. 7. 19:29
 26/47 anonim ***** válasza:
48%

22

"Amúgy nagy ötlet: vegyünk el még több pénzt az emberektől és abból csináljunk valamit. Ezt én is kitaláltam volna, minden közgazdasági ismeret nélkül."

Most is ezt tesszük. Sok pénzt veszünk el mindenkitől, beöntjük a nagy közösbe, és lesz belőle egy rosszul működő, a feladatát ellátni képtelen egészségügy.

Ehelyett az orvos (és nem az állam!) venne el 300Ftot, attól, aki igényli a szolgaltatását. Sokkal jobb, mint ennek a sokszorosát fizetni maszekban, nem?

"

Az is nagy találmány: vezessünk be vizitdíjat, csökkeni fog az orvoslátogatások száma.

Megdöbbentő az eredmény. Csökken."

Ezzel most mit akartál?

Igen, ez volt a cél, h csökkenjen. Hogy Mari néni a tyúkszemével ne az orvosok idejét rabolja.

"Fizessünk 3000 - et vizitdíjnak. Ne, inkább 30 ezret, az még jobb. Most szorozd meg!"

Nem bírom a trollkodást. Ha nem tudsz értelmesen érvelni az igazad mellett, akkor inkább engedd el.

2018. okt. 7. 19:46
 27/47 anonim ***** válasza:
51%

25

"Szerintem ember nincs rajtad kívül aki elhiszi, hogy ha marad a vizitdíj, most valami kiváló egészségügy lenne."

Ha az a pár tízmilliárd Ft az orvosok zsebében marad, talán nem hagyták volna el annyian az országot és talán nem választották volna annyian a magánpraxist. És talán nem lenne krónikus emberhiány az állami eü-ben. De téged ez lehet, h nem érdekel. A fontos, h nem sikerült az undok Gyurcsány terve, igaz?

És mindezeket nem azért írtam, mert annyira érzéketlen vagyok mások iránt. Épp ellenkezőleg: pont, h sajnálom a Mari és Bözsi néniket, akik most sokkal jobban szívnak, mintha maradt volna a vizitdíj.

2018. okt. 7. 20:03
 28/47 anonim ***** válasza:
8%

"Ha nem tudsz értelmesen érvelni az igazad mellett, akkor inkább engedd el"

Neked milyen érveid voltak?

1. Ha van vizitdíj kevesebben, kevesebbszer mennek orvoshoz. Meglepő.

2. Ha több pénzt szednek be, jobb lesz a szolgáltatás. Régi tapasztalat hazánkban. Vagy mégsem?

2018. okt. 7. 20:26
 29/47 Koplárovics Béci ***** válasza:
72%

"Láttad a képet, amit belinkeltem? A bal oldali számokat szorozd meg 300Ft-tal.

Mennyi jött ki?"

Kb 20 milliárd. Tájékozatás: 2010-15 között 400 milliárddal nőttek az egészségügyre fordított pénzek. És lett tőle jobb egészségügy? Lett a fenéket. Pedig ez 20 vizitdíj összege. De még 2003-2010 között is 500 milliárddal nőttek az eü kiadások. Lett tőle jobb egészségügy? Lett a fenét.

2018. okt. 7. 20:27
 30/47 anonim ***** válasza:

29

Csakhogy a vizitdíj közvetlenül az orvosokhoz kerül, szemben a 4-500 milliárddal, ami átmegy az állami bürokrácián, és aztán elköltik... tényleg, mire is költötték?

2018. okt. 7. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!