Ha maradt volna anno a vizitdíj, akkor jobb lenne most az egészségügy helyzete? Vagy az mire szolgált?
Most sokkal több forrás jut az egészségügybe vizitdíj nélkül, mit annak idején vizitdíjjal.
Az egészségügybe bármennyi pénzt önthetsz, úgyis elégedetlenkedni fognak miatta.
A 'volna' = nincs, nemvan.
A 'ha - volna' vagy 'ha - lett volna' kezdetű kérdések megválaszolása a jós/jósnő nevezetű csalók feladata.
Ahogy HakapesziM már írta, a fizetős egészségügybe való átvezetést szolgálta. Szépen mindenki megszokja, hogy az orvosi vizsgálat előtt a pénztárba kell fáradni fizetni, így már nem lenne fura, hogy mindenhol, mindenért fizetni kell majd.
Először csak 300Ft-t, aztán 500-t, majd 3000-t. Hiszen mi az a kis pénz a teljes vizsgálati költséghez képest.
Jöhetett volna a többlépcsős biztosítás, hogy aki keveset keres - vagyis kevesebb TB-t fizet, annak ne járjon minden ugyanúgy, majd elértünk volna az amerikai rendszerhez. Ahol nagyon szép kórházakban, tökéletes ebédeket adnak, csak éppen a kezelés költségét kiszámlázzák és fizetheted éveken keresztül, mert egy átlagember fizetése nem elég nagy ahhoz, hogy egy vakbélműtétnél komolyabbat fedezzen a biztosítója a gyerekének.
Lehet, hogy nem csicsás a szoba és nem volt menüválasztási lehetősége a kórházban, de anyámnak éppen most engedélyezték a milliókba kerülő különleges gyógyszeres kezelését nyugdíjas létére. Ahogyan másik rokonomnak már 3 éve fizet a TB olyan rendkívül költséges gyógyszeres terápiát, ami nélkül már régen nem élne, holott alig múlt 40 éves. Ha az egész család mindenét összerakja, akkor sem tudtuk volna az ő kezelésüket hosszú ideig fizetni, az államtól, a társadalomtól viszont megkaptuk, hogy életben maradhatnak. Hát nekem senki ne magyarázza, hogy nem jó az egészségügyi rendszer!
A vizitdíj célja annak megértetése volt az emberekkel, h ha igénybe veszel egy szolgáltatást, azért igenis fizetni kell! Semmi sincs ingyen. Ha elmész akármilyen vizsgálatra, annak költsége van. Szerinted azt ki fizeti ki. Mindenki más a nagy közösből. Mert mi a magyar nyelvben arra mondjuk, h ingyen van, amikor valaki más állja a cehhet. Jó kis kádári hagyomány ez.
A másik, sokkal fontosabb célja az volt, h Mari néniéket leszoktassa a kamu indokokkal való orvoshoz járkálástól, h ne terheljük le még jobban az egyébként is leterhelt egészségügyet, orvosokat, nővéreket. Ha hiányzik a közösségi élet, tessék klubokba járni, ne a váróban éljék ki a szociális igényeiket.
Ez be is vált, a mai napig érezhető a kevesebb orvoslátogatás:
"egy szolgáltatást, azért igenis fizetni kell! Semmi sincs ingyen. Ha elmész akármilyen vizsgálatra, annak költsége van. Szerinted azt ki fizeti ki."
A TB amit fizetünk?
"A TB amit fizetünk?"
Pont erről beszélek, néhányak cehhét fizeti MINDENKI. Fizeted minden hónapban, akkor is, ha tíz évig orvost se látsz. A vizitdíjat meg az fizeti, aki igénybe veszi a szolgáltatást.
Adják nekem a tb-t, befizetem egy eü pénztárba a saját számlámra, és akkor veszem elő, ha szükségem lesz rá, és elmegyek fizetős magánrendelésre. Állami eü-re egyébként sem bíznám magam...
Jaj, van baj. Pár hülyegyerek még mindig azt hiszi, hogy az "egésségügy az ingyér van".
Nem, öcsém. Egyszer megmutatom a bérpapíromat, havonta akkora összeget vonnak le TB címén, hogy beszärsz!!
"Adják nekem a tb-t, befizetem egy eü pénztárba a saját számlámra, és akkor veszem elő, ha szükségem lesz rá, és elmegyek fizetős magánrendelésre. Állami eü-re egyébként sem bíznám magam..."
Általában én is maszekhoz járok. De akármilyen vastag vagy, ha megrákosodsz - isten őrizzen - azt nem fogod tudni kifizetni önerőből. Vagy meghalsz, vagy mész a híd alá. Vagy mindkettő
"ha megrákosodsz - isten őrizzen - azt nem fogod tudni kifizetni önerőből"
Ne magadból indulj ki.
Egyébként eü biztosításról hallottál már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!