Ha maradt volna anno a vizitdíj, akkor jobb lenne most az egészségügy helyzete? Vagy az mire szolgált?
10.
Nézd, szerintem nem én vagyok itt a GYK - n a legkevesebbet kereső. De egy komoly betegség gazdag embereket is padlóra tud küldeni.
Más: vannak előnyei a fizetős rendszernek, biztos. De az ne legyen, hogy fizetünk TB - t és még valami sarc mellé. Vagy - vagy.
Különben is, mit akarsz 300 forinttal?
11.
Ja, és van százféle biztosításom, asszony tudja milyenek, én csak aláírtam. 27 helyen, megszámoltam.
"Ja, és van százféle biztosításom, asszony tudja milyenek, én csak aláírtam. 27 helyen, megszámoltam."
Akkor meg mit aggódsz akármilyen betegség költségei miatt? A biztosító fizet mindent.
14.
Tudod, vannak emberek akik több dimenzióban gondolkodnak. A feleségemmel ketten van négy idős szülőnk stb. Mindent még mi sem tudunk kifizetni.
És mások sokkal kevesebből élnek.
"Csak ismételni tudom magam:"
És arról van-e valami kimutatás, hogy tényleg azért nem ment Mari néni orvoshoz, mert nem akarta fölöslegesen kifizetni a vizitdíjat, vagy azért nem ment Bözsi néni, mert nem tudta volna kifizetni, inkább szenvedett?
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de egy bizonyos szint felett (ez kb. az epeműtét) a magán biztosítók mind az állami egészségügybe küldenek mert csak az tudja neked megadni ami kell, a biztosításod már nem fedezi. Ahhoz, hogy mindent, egy bonyolult műtétet, utókezelést vagy éppen egy hónapokig tartó gyógyszerezést fizessen a biztosítód, nem elég akkora havi befizetés, mint amit egy átlag vagy annál kicsivel jobb fizetés akár megadna. És akkor a gyerekekről még nem is beszéltünk.
Amikor gyerek voltál, akkor is igénybe vetted a TB közös juttatásait, majd amikor baleseted lesz netán vagy csupán egyszerűen nyugdíjba mész, akkor megint a többiek befizetéseit és a közös egészségügyet fogod használni. Amit akkor mások fizetnek úgy, ahogyan most te és én fizetjük a gyerekek és idősek, betegek helyett, akik éppen nem tudnak dolgozni, befizetni. Ez a közösség, a társadalom lényege.
15
Azért az a párszor 300Ft talán senkit sem vágott volna földhöz. Viszont cserébe egy értelmezhető színvonalú állami egészségügyet kaphattak volna. És nem kellene maszekhoz járni, mint anyámnak, akinek egy alig egy órás, bent fekvést nem igénylő szürkehályog műtétre 13 hónapot(!!) kellett volna várnia a csodálatos állami egészségügyben.
18.
"Viszont cserébe egy értelmezhető színvonalú állami egészségügyet kaphattak volna"
Ja, biztos. A 300 forintból.
17
"Ki kell, hogy ábrándítsalak, de egy bizonyos szint felett (ez kb. az epeműtét) a magán biztosítók mind az állami egészségügybe küldenek mert csak az tudja neked megadni ami kell, a biztosításod már nem fedezi. Ahhoz, hogy mindent, egy bonyolult műtétet, utókezelést vagy éppen egy hónapokig tartó gyógyszerezést fizessen a biztosítód, nem elég akkora havi befizetés, mint amit egy átlag vagy annál kicsivel jobb fizetés akár megadna."
Az a helyzet, h nem jártál eléggé utána a dolognak.
"Amikor gyerek voltál, akkor is igénybe vetted a TB közös juttatásait"
Valóban igénybe vettem, de az én gyerekeim már nem fogják. Őket is magánrendelésre viszem.
"amikor baleseted lesz netán vagy csupán egyszerűen nyugdíjba mész, akkor megint a többiek befizetéseit és a közös egészségügyet fogod használni."
Már egyszer leírtam, h nem fogom: eü pénztár +biztosítás. Az állami kórházakat nagy ívben elkerülöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!