Miért akarják bemagyarázni, hogy a diktatúra jó dolog?
Senkinek.
Azok teszik - legalábbis én olyanoktól hallottam - akik szerint a demokrácia rossz, de nem tudnak helyette jobbat mondani, és akik úgy képzelik el a diktatúrát, mint a mai Magyarországot. vagyis akiknek fogalmuk sincsen arról, hogy mi a diktatúra, milyen egy diktatúrában élni.
Lehet jól is csinálni, lásd Szingapúr. Az úgynevezett "demokrácia" meg olyan is lehet, mint nálunk, hogy két farkas és egy bárány azon vitázik, mi legyen a vacsora.
Ne csodálkozz, hogy egyre több embernek lesz elege ebből a mostani rendszerből, ami csak elvesz.
"Lehet jól is csinálni, lásd Szingapúr."
Szingapúrban maximális piacgazdaság és jogbiztonság van, ami egy diktatúrára egyáltalán nem jellemző.
Szingapúrban papírforma szerint diktatúra van, nézz utána.
De én a magam részéről a principátus rendszerét is támogatom maximálisan. Ennél a demokráciának gúnyolt szartengernél még az is fényévekkel jobb lenne.
"Miért akarják bemagyarázni, hogy a diktatúra jó dolog?"
Azért ne általánosítsunk! Ugyanis ezt csak a jobbosok akarják belemagyarázni!
Nevezd, aminek akarod, de a legtöbb helyen, ahogy Magyarországon is, megismételhetetlen. Az sem biztos, hogy egyáltalán működik városállami kereteken túl. Sőt, ha fogadni mernék rá, akkor bizony nem.
Hogy kinek jó?
A prolinak, akit kiszolgálnak. Aki nem tanult soha, csak dolgozgatott. Csinálja a sokműszakos gyári melóját, röhög a viccesvidejókon, amit lát a fészbúkon, 30 éves korára összehoz 4 purgyét a minimálbérnél csak műszakpótlékkal nagyobb fizetéséből, aztán sajnáltatja magát: há' hogy éljek meg ennyi pízbű' ennyi gyerekkel?
Neki nagyon egyszerű életmódot ajánl fel a diktatúra: ne gondolkodjál, ne politizáljál, szavazzál rám, osztán adok neked annyi pízt, hogy meg tudsz belülle élni!
A prolinak ennyi is elég. Ha van meló, akkor van, ha nincs, hát nincs. A lényeg, hogy píz legyen. Ha meló nélkül is adnak pízt, az a legjobb, de ha kicsit dógozgatni kell hozzá, azt is elviseli. A pízbű' teljen óccsó pijára, kenyérre, virslire meg a zállam csinájjon népünnepélyt, amikó' van ingyen pija.
Ha ez megvan, a proli pont letojja, mi a világrend, csak őt tartsák el. És mivel a magyar társadalom túlnyomó többsége proli (a többit elüldözte Kádár atyácska rendszere, ami az ún. rendszerváltás után egy az egyben átöröklődött, tehát jó 60 éve tart), ezért a magyar társadalom vevő a diktatúrára.
De ha egyszer nem táplálja megfelelően a kiapadhatatlan állami csecs, lesz ott nemulass...
"Azok teszik - legalábbis én olyanoktól hallottam - akik szerint a demokrácia rossz,"
A demokrácia nem rossz, hanem gecciszar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!