Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igazságosabb társadalom...

Igazságosabb társadalom lenne, ha ingatlant nem lehetne örökölni?

Figyelt kérdés

Minden ingatlan halál után az állam tulajdonába kerülne, céges tulajdon esetén 50 év után (függetlenül más cégek részére történő átjátszások számától) szintén állami tulajdonba kerülne.

Majd az állam a tulajdonában lévő ingatlanokat bérlakás vagy örökíthetetlen eladás (lényegében haszonélvezeti jog eladás) útján újra elosztaná a lakosság között biztosítva a halál esetén beálló tovább bérlést korrekt áron vagy korrekt átmenetet új ingatlanba.

A szupergazdagok nyilván más tőkébe tennék a pénzüket, hogy megőrizzék vagyonukat, de legalább lakhatás téren valamelyest csökkenne a társadalmi olló.

2018. szept. 6. 13:43
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
54%

Szerencsére ilyen hülyeség még agyalágyult politikusnak se jut eszébe.

Ne csak használd a szavakat, értsd is.

2018. szept. 6. 23:06
 32/42 anonim ***** válasza:
39%
Mindenki aki ide azt írta,hogy Ő bezzeg nem adná senkiházi nincsteleneknek,inkább felgyújtja meg kiköltözik,csak a saját meggazdagodásával foglalkozik meg,hogy az elkényeztetett gyereke kapja a lakását,az ilyenektől mind elvenném a lakást még most és csóróknak adnám!
2018. szept. 7. 00:09
 33/42 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó!Itt nem a rosszindulaton van a lényeg.

Ez a szabad önrendelkezés jogának megsértése.

Mindenkinek szabadon lehessen rendelkezni a vagyonával.

Képzeld,nekem pl biztosan soha nem lesz gyerekem,és ha lesz valaha is valamim,amit másra hagyhatok,akkor majd hagy én döntsem már el,hogy kire hagyom.

Másrészt mi lenne akkor,ha mondjuk rám hagytak volna lakást a szüleim mondjuk,de én az államtól nem kapnék szociális bérlakást,mert nincs 5 gyerekem,és nem minősülnék rászorulónak.

Szerinted igazságos az,hogy az állam mindig a felelőtlen embereket finanszírozza?

Így is nagyon sok adót fizetnek az emberek,amiből a végén a tőlük nehezebb sorsú embereket támogatják.

2018. szept. 7. 00:12
 34/42 anonim ***** válasza:
60%

"az ilyenektől mind elvenném a lakást még most és csóróknak adnám!"

Isteni szerencse, hogy a társadalom nem tart igényt a te nagy igazságodra. Bocsátassék meg nekem, hogy amiért én és a feleségem hosszú évekig dolgoztunk, adózott pénzből, hitelből vettünk, ne kelljen idegeneknek adni. Ahogy TakácsZs fentebb kiválóan leírta, a szülői ház MÁR a gyereké. Oda vittem haza őket a kórházból. Ott tanult meg járni. Az az ő otthona.

Ha neked az a véleményed, hogy ő arra nem tarthat joggal igényt a szülei elhalta után, akkor nagyon beteg lelkű ember vagy.

Egy ilyen társadalom életképtelen lenne, mert semminek nem lenne gazdája. Bedőlne, mert mindenki elvinne a pénzét az országból.

2018. szept. 7. 07:24
 35/42 anonim ***** válasza:

"A legnagyobb tolvajok, akik egyszer ügyesen elloptak valamit"

Az téged minősít, hogy el sem tudod képzelni, hogy munkával is el lehet érni valamit.

"és most féltik, hogy elveszik a zsákmányt tőlük"

Szerencsére ennek semmi realitása. De gondolj bele: van sok nagyon szerény anyagi helyzetű ember, aki azért ha mást nem, egy ingatlant birtokol. Élete munkája. És elvennéd tőlük, a gyerek kezdjen mindent a nulláról? És az lenne az igazságos társadalom?

Fejlesszük ezt tovább! Nyaralni készül a család. Mondjuk megvették a repülőjegyet Mallorca - ra. Izgatott a gyerek is a nagy út előtt. És akkor jönne az állam, ácsi, a gyerek megy napközi táborba, és tessék Kalányos Józsikát nyaralni vinni, mert ő szegény.

Mondjuk vasárnap van. Hatalmas tál húsleves gőzölög az asztalon. Egyszer csak belép egy ügynök, és viszi, te meg egyél zsíros kenyeret, mert szegények.

Ülnél be a parkolóban a hiteles kocsidba, erre ácsi! Kiveszik a kulcsot a kezedből, mert az miénk és most elmegyünk vele. Te vegyél újat (minek, hogy azt is elvegyék?), vagy menj gyalog.

2018. szept. 7. 07:46
 36/42 A kérdező kommentje:

Ez olyan vicces, hogy mindenki úgy gondolja, hogy a szüleimnek nincsen ingatlana. De van, mégpedig 4. Két lakás és két garázs. Ezekre én nem formálok igényt, ha akarják a szüleim, halálukig simán felélhetik. Ez az ő vagyonuk, nem az enyém.

De ennek semmi köze a kérdéshez.

Én abból akarok gazdálkodni, amit én a saját életemben termeltem meg. Ilyen vonalon tudok kicsit azonosulni a kérdésemmel, bár nem értek egyet a tulajdonjog ilyen drasztikus korlátozásával (mint ahogy korábban leírtam)

Rendszeres érvelési hiba a személyeskedés, amikor nem tud a válaszoló elvonatkoztatni a kérdező vélt szemléyes dolgaitól, frusztrációitól. Én el tudok, mert ennél magasabb szinten gondolkozom.

2018. szept. 7. 09:09
 37/42 anonim ***** válasza:

36.

A két garázs is mint ingatlan...lol.

2018. szept. 7. 09:22
 38/42 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz szemelyeskedest, akkor legkozelebb irj ki pontosabb kerdest.

Eleg sok dögöljön meg a szomszed tehene is tipusu ember rinyal itt, a stilusod pontosan olyan volt, csak a #32es tudott tulszarnyalni.

2018. szept. 7. 09:42
 39/42 anonim ***** válasza:
91%

#36 Kérdező

Butaságot gondolsz, miközben néha értelmes dolgokat teszel bele.

Az én édesapám háza is az övé, nem formálok rá jogot, soha nem is tettem, ahogyan az apósomék házára sem a párom. Mindkettővel azt tesznek amit akarnak.

És pont ez a lényeg, hogy ŐK azt akarják, hogy az amit életük során megteremtettek a CSALÁDJUKNAK az bizony a családjuké is MARADJON:

Mert az én édesapám is úgy tekinti, hogy az a ház bizony a gyerekeié is, nem csak az övé, ahogyan apósomék is természetesnek veszik, hogy a házuk nem kettőjüké, hanem a gyerekeikkel együtt volt mindannyiuké.

Pontosan így nekem is teljesen értelmezhetetlen az a felvetés, hogy a gyerekeimé legyen-e a házunk ha meghalunk avgy sem, mert az azóta az övék, hogy megszülettek. Az örökléssel nem válnak tulajdonossá, már a tulajdonosai, csak most az én nevem van a tulajdoni lapon meg a páromé, mert mi voltunk csak felnőttek amikor a tulajdonunk keletkezett.

A lakhatás nem ettől függ. Semmivel sem lenne jobb a helyzete a szegényeknek, mint most és nem lenne rosszabb a gazdagoké sem. Hibásan abból indulsz ki, hogy ha nem örökölné mindenki a szülei ingatlanát, akkor az olyanok lakhatását segítené, akiknek most nincs hol lakniuk.

De miből fedezné a lakbért, a költségeket az, aki most nem tudja megfizetni? Mitől lenne több lakás, mint most?

Csak a tulajdonosa lenne más.

Az állam most is annyi bérlakást építhet amennyit akar - HA van rá pénze. Csak nincsen, mert van ezer fontosabb dolga is, mikor a lakását mindenki magának építi.

Tudod mi lenne ha nem lenne örökölhető egy ingatlan? Lenne egy rakás, egyforma állami lakótelep, ahol a kis pénzűek vagy semmit nem tudnának bérelni vagy csak nagyon távoli nagyon kis lakásokat, meg telkek lennének amiket bérelni lehetne, hogy IDEIGLENES otthonokat tegyenek rájuk. Lenne egy rakás mobil ház, aztán amikor megöregszenek akkor elvontatják egy másik telekre. Mire meghalnak már mehet a szeméttelepre az egész, marad az üres telek a következő gazdagnak, aki másik mobil házat rakna rá. Nem ingatlan, csak egy lakóautó vagy konténerekből összekapcsolt rendszer medencével. De akkor is csak annak lenne akinek van pénze, a szegényeknek ettől nem lenne jobb csak rosszabb, mert még laknia sem lenne sehol hiszen hiába dolgoznak a szüleik egy életen át, lakást nem hagyhatnak rájuk.

2018. szept. 7. 09:49
 40/42 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen elég jó ötlet, viszont nem kellene itt megállni. Ti. nem kellene megvárni, míg az illető meghal. Ha van egy ingatlanja, akkor azt a megszerzés után 5 évvel már le kellene foglalni, hogy oda lehessen adni a proliknak. Mert miért is tartaná meg? A halálakor legkésőbb úgy is elvész, és ha még életében tudott egyet szerezni, akkor nyilván olyan szupergazdag, hogy azalatt az 5 év alatt gondoskodhatott volna arról, hogy szerezzen egy másikat. Ha mégsem, akkor mehet hajléktalannak, vagy kiutalnak neki egy másik ingatlant.

Ha pedig az örökösök a tulajdonos halálakor (vagy ugye egy igazságosabb társadalomban a rekviráláskor) az ingatlanban élnek, akár bizonyíthatóan életszerűen, akkor két lehetőség van: vagy kilakoltatják őket, vagy pedig bérlik attól a prolitól, akinek a lakást az állam kiutalja, hogy ő is szerezhessen egy kis "passzív jövedelmet".

Sőt, én még annyival kiegészíteném a dolgot, hogy ha valaki meghal, a feleségét is kiutalhassák olyanok között, aki ügyetlenül udvarol, ezért nem túl sok nő jutott neki idáig.

Na ÍGY már tényleg igazságos volna a társadalom.

2018. szept. 7. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!