Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen erős nálunk a...

Miért ilyen erős nálunk a muszlim-ellenesség?

Figyelt kérdés

2018. júl. 26. 08:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/227 anonim ***** válasza:
92%

29.

Attól függetlenül, hogy az Index nem valami hiteles oldal, érdekes lenne látni a kérdőívet, amiből ezt az eredményt kapták. Mert a kérdőívek válasz-választásait is lehet erősen manipulálni, hogy az előre elhatározott "eredmény" jöjjön ki. És akkor még a mintakiválasztásról nem is beszéltünk.

Nekem inkább az a különös, hogy az utóbbi időben mennyire próbálják népszerűsíteni az iszlámot -egyelőre mint vallást-. Itt, ezen az oldalon is.

2018. júl. 26. 15:42
 32/227 anonim ***** válasza:
15%

"Nekem inkább az a különös, hogy az utóbbi időben mennyire próbálják népszerűsíteni az iszlámot -egyelőre mint vallást-. Itt, ezen az oldalon is."

Megvannak a megfelelő "civilek" erre a feladatra, szóval felesleges csak az újságírókra rákenni. A közvéleményt bérkommentelőkkel nem lehet megváltoztatni. És minden újságíró pártolja az iszlámot, még a baloldaliak közül sem. Svédországban sikerült a lakosság toleranciaküszöbét az egekig felvinni, valószínű ezt akarják a többi európai országban is.

2018. júl. 26. 15:50
 33/227 anonim ***** válasza:
50%
Elírtam. NEM MINDEN újságíró pártolja az iszlámot, még a baloldaliak közül sem.
2018. júl. 26. 15:51
 34/227 anonim ***** válasza:
90%

Ha az iszlámot korrekten akarjuk vizsgálni, akkor megállapíthatjuk, hogy abban az időben amikor megszületett, teljesen természetes volt, hogy minden vallás azt hírdette, hogy a számára hitetleneket el lehet pusztítani, mindenüket el lehet venni.

Az iszlámmal az a gond, hogy dogmatikai alapja, hogy amit Mohamed feljegyzett a Koránba, azok Isten szavai (szerintük Gábriel arkangyal diktálta neki 20 évig), ezért nem modernizálhatóak. (Míg a katolikus vallásból Benedek pápa eltörölte a Tisztítótüzet, Ferenc pápa idén pedig a Pokolt is, lassan kukázzák az egész Ószövetséget.). Márpedig benne van bőven az, hogy aki nem muzulmán azt ki kell írtani, ráadásul ahogy Mohamed hatalma nőt, úgy írt egyre szélsőségesebben. A Korán elején még az egyistent máshogyan tisztelő zsidók, keresztények nem voltak kiírtandók, csak adőfizetésre kötelezettek, később viszont már kiírtásukról ít bőven.

Persze a legtöbb rohadt vallási vezető kifele azt kommunikálja, hogy a vallásuk mennyire békés, pedig nem (a keresztényeknél még nem kikuzázott Ószövetségben is Mózes sok nép kiírtására szólít fel isten nevében).

2018. júl. 26. 16:27
 35/227 anonim ***** válasza:
84%

Igen. Itt a baj, amikor valaki fanatikusként próbálja meg a mai környezetben is szó szerint venni az "igét". A Bibliánál pl. mindig elfelejtik, hogy az sok évvel később lett leírva, valakiknek az elmondásának továbbadásának a tovább mesélése alapján, majd a fordítás fordításának fordítását olvashatjuk mi magyarul. Miközben a szavak jelentése is rengeteget változott és a környezetben való viselkedés is, a tudás is. Ettől még a kereszténységben mára lejátszódott egy "modernizálódás" és nagyon kevesen maradtak azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy de hát ez van oda leírva, akkor így is kell legyen. Az értelmét keresik a vallástanítók és a hívek egyaránt (már az értelmesebbje szerintem), ahogyan a hit alapja az, hogy türelmesek legyünk és elfogadóak. Ezért is lehetett mára háttérbe szorítani a kereszténységet az ateizmussal meg más vallásokkal, amik sokkal agresszívabban terjesztik a maguk hitét. Mert az ateista is hisz, csak nem abban, amiben a kersztény vagy buddhista - hanem hogy mindaz nincsen amiben mások hisznek. De ugyanúgy rá akarja venni a többieket, hogy őt kövessék ebben a hitében.

Sok országban már megindult az iszlám modernizációja is, sajnos ennek az utóbbi évek éppen ellentétes mozgást fejtettek ki. Ahol már világiasodott az iszlám hit és elterjedt a nők egyenjogúsága, szabadsága, nyitotttabbakká váltak, ott is egyre erősebbek újra a fanatikusok és fordulnak egyre többen az írás szövegének szó szerinti - vagy sokszor inkább annak nevezett, mondott jelentéséhez.

Most nem szabadna az iszlámot hagyni jobban elterjedni, mert védtelen ellene az európai hitetlen lakosság és éppen azok hozzák magukkal az iszlám hitet, akik nem a modernebb, változban levő iszlámot vallják. Ha békén hagyták volna a nyugatiak azokat az országokat és lezajlott volna náluk is a jóléttel, fejlődéssel amúgy szervesen összekapcsolható vallási változás is, akkor már nem a külnbségeket, hanem a hasonlóságokat láthatnánk a két vallás között mi is és nem is lenne nehéz az együtt vagy egymás mellett élés. Talán.

2018. júl. 26. 18:09
 36/227 anonim ***** válasza:

Van rendes, különálló épületként funkcionáló mecset is Budapesten.

[link]

Én nem ebben voltam hanem egy másikban mint érdeklődő. Elég vegyes hatások értek, voltak különbségek mentalitás terén. Azért elég sokan nem mondhatóak türelmesnek, és támadásnak vettek olyan kérdéseket amik filozófiai jellegűek voltak. Úgy vették páran mintha én "keresztényként mentem volna oda téríteni", holott érdeklődőként mentem oda, és ezért igen valóban sok volt a "miért" jellegű kérdés mert szerettem volna megérteni a logikát 1-1 dolog mögött. Ez normális embernek nem kéne problémát jelentsen, az egyik dühbe gurult, ott is hagyott.

Ilyen jellegű kérdésekre kell gondolni mint:

"Allah miért akadályozta meg Jézus keresztrefeszítését (szerintük nem őt feszítették meg) ha más próféták is haltak vértanúhalált?"

Ez sok volt.

A másik hogy a pénteki ima előtt vagy után tartott beszédben, konkrétan arról volt szó hogy ezzel hogy a kereszténység eltűnőben van az iszlám pedig a bevándorlás és a áttérők által terjed Európában csak az teljesedik be ami már meg lett írva a Koránban. A terrortámadások és egyebek kapcsán pedig röviden összefoglalva annyi volt a lényeg hogy a nyugatiak egyék meg amit főztek.

Én meg tudom érteni azt is hogy van akiknek nem tetszik hogy egy kis közösség gyakorlatilag az őt körülvevő nagyobb közösség ellen prédikál. Ez nem szokott senkinek tetszeni.

2018. júl. 26. 19:31
 37/227 anonim ***** válasza:
86%
Mert muszlim országokban vannak még olyan nyalánkságok, mint gyerekfeleségek, női nemiszerv csonkítás, családon belüli erőszak törvényessége, és a homoszexuálisok kivégzése. Nyilván nem minden muszlim ilyen, nincs is bajom főleg a nyugati muszlimokkal, de erős fenntartásaim vannak azokkal szemben, akik olyan országokból jöttek, ahol lesavazzák a nőket, ha azok megsértik a család becsületét. Persze a kereszténység is elég okádék vallás minden kis felekezetével együtt, de míg nekünk már megvolt a mélypontunk, és egyre inkább a kollektív ateizmus felé haladunk, az iszlám most mutatja a legrosszabb arcát a világnak. Szó se róla, a szélsőségek nagyrészt az amerikaiak folytonos szarkeverése miatt terjedhettek el, de nem változtat a tényen, hogy az iszlám nem túl békés vallás.
2018. júl. 26. 19:48
 38/227 anonim ***** válasza:
0%

# 36 nem zavar hogy az az épület irodaháznak épült? Elég durva hogy nem tudsz megkülönböztetni mecsetet egy irodaháztól.

A kis mesédet pedig az az igazság hogy nem hiszem. Nem tudom melyik mecsetben jártál, mindenesetre én többször is láttam hogy érdeklő érkeztek és nyugodtan kérdezhettek, nem vették támadásnak. Na az meg egész biztosan hazugság hogy azt mondanák a terrortámadások kapcsán hogy a nyugatiak egyék meg amit főztek. Minden pénteken járok mecsetbe de egyszeresem hallottam ilyet. Mindenhol elítélték a terrortámadásokat. Szóval a kis meséddel kapcsolatban erős a gyanúm a te fantáziád szüleménye, de ezt már keresztényektől megszoktam.

2018. júl. 26. 20:49
 39/227 anonim ***** válasza:

Itt Pesten miről prédikálnak az imámok? (Azért kérdezem, mert tényleg nem tudom.)

2018. júl. 26. 21:01
 40/227 anonim ***** válasza:
49%

#34 # 35

Ebből is látszik hogy milyen hatása van a kormánypropagandának a tudatlan emberekre. Az baj ráadásul hogy az ilyenek "iszlámszakértőnek" képzelik magukat, csak mert elolvastak 1-2 cikket valamelyik szennylapról. Ezért van hogy a sok észlény abban a tudatban van hogy muszlimok célja zsidók és keresztények kiirtása. Hiába mondjuk ezerszer hogy ez egyáltalán nem így van, az IQ betyár ateista és a keresztesharcos egyből rávágja, hogy csak meg akarjuk téveszteni, mert a hitetleneknek szabad hazudni :) Egyszerűbb hinni az uszításnak és gyűlölködni, mint utánajárni és gondolkodni. Azt hiszem így már világos, 70 éve hogy jutott el Magyarország odáig hogy több mint fél millió magyar zsidót küldtek koncentrációs táborokba, ahol a többségük az életét vesztette.

2018. júl. 26. 21:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!