Akik Trianonosok miért nem értik meg végre, hogy rossz döntés volt de bele kell nyugodni az élet megy tovább?
Nem szeretnék vitát kelteni, csak kíváncsi vagyok.
Mindig meglepődöm, hogy teljesen fiatal emberek(15-20-as korosztály) is milyen fanatikus tud lenni az ilyen kérdésekben. Nem nagyon értem, hogy miért. Jó őké, rossz döntés volt, de megy tovább az élet nem!?
Személyesen pedig szerintem nem sok emebert érint a dolog, vagy szeretnétek Erdélyben lakni vagy odautazni? Mert azt így is megtudjátok tenni a mai világban.
Ez a válasz 71%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:27
És ??? Háboruk alatt egesz országok tüntek el és ez igy természetes fájhat de nincs benne semmi kivetni való ... Gondolom honfoglalásnál se etnikailag foglalgattunk hont...
Ennyivel csoda hogy megusztuk mert románok többet is kaphattak voltna simán ... közelebb voltak pesthez mint a mai határ
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:36
Itt a válasz. A magyarlakta területek elvétele volt a legigazságtalanabb.
Amúgy meg szaporodni kell, mert ennyi sem marad az országból.
Egyébként miért ne ismerné valaki a történelmi Magyaroszágot?
Könyvekből, iratokból...
Éppen ezért...
Írták itt egyesek, hogy sok a világpolgár, és ezeknek az embereknek nincs nemzeti identitásuk...
Egy kis történelem: Bizonyos területek, mint a Parcium sosem voltak magyar lalta terület... Délvidéken pedig nem lehetne igazságos határokat húzni, hiszen szerb falu, horvát faku, magyar faku, aztán horvát, szerb, magyar, és ennek a kétező összes permutációja... a 18. században a városokban német nyelven nyomtattak újságokat, mert annyira nem voltak ott magyarok... a 19. században ezek a lakók (akik ugyan azon csakádok leszármazottjai) már magyarul beszéltek és magyarnak vallottál magukat...
az 1848-49-es szabadságharc idején is megosztottak voltak a nemzetiségek, mivel a jelenlegi országhatárokon belüliek is támogattál a szabadsáharcot, míg az erdélyiterületeken a román rendőrök és a magyar honvédek is harcoltak egymás ellen...
Ugyan mi kötné össze a magyarokat, ha csak nem a széthúzás???
Tisztetl Kérdező!
Énis 21 éves vagyok, szóval saját bőrömön nem tapasztaltam semmit, de szerintem te sem, mert akkor minimum 100 évesnek kellene lenned, hogy még emlékezz is rá. Azért fáj Trianon, mert teljesen igazságtalan volt, és akkor nyilvánosan megkezdődőtt az, ami már nyilvánvaló lett mára. csak annyit hogy a Trianoni "küldöttségből" 19 emberből 18(!) zsidó volt....
18 éves vagyok, szóval tényleg nem éltem abban az időben. De az 19-ből 18 zsidó volt, nem túl szép felfogás. Ők is emberek és nem vallás alapján kéne megítélni, hogy milyen emberek.
Egyébként nem vagyok zsidó, nem szeretném őket védeni de akkor is így gondolom. Abban viszont annál jobban egyettértek, hogy majdnem minden politikus rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!