Akik Trianonosok miért nem értik meg végre, hogy rossz döntés volt de bele kell nyugodni az élet megy tovább?
Nem szeretnék vitát kelteni, csak kíváncsi vagyok.
Mindig meglepődöm, hogy teljesen fiatal emberek(15-20-as korosztály) is milyen fanatikus tud lenni az ilyen kérdésekben. Nem nagyon értem, hogy miért. Jó őké, rossz döntés volt, de megy tovább az élet nem!?
Személyesen pedig szerintem nem sok emebert érint a dolog, vagy szeretnétek Erdélyben lakni vagy odautazni? Mert azt így is megtudjátok tenni a mai világban.
Talán mert az
ország 3/4 e elveszett?
Ez nem kis dolog
Nem csak az országhatárokról, az orzság méretéről van szó. Arról van szó, hogy kb 6 millió embert szakítottak el Magyarországról, és hogy lenézik őket, a saját földjükön. Ellopták tőlünk ezeket a területeket és még ők vannak felháborodva, ha megadjuk a határon túli magyaroknak a kettős állampolgárságot.
Egyetértek veled abban hogy megy tovább az élet, megy is tovább. Senki sem mondta az ellentetjét, de, tegyük fel, neadjisten megölnék valamelyik szülődet, testvéredet, barátodat, tennél annak érdekében hogy elkapd a tettest, vagy inkább azt mondogatnád magadnak hogy "megy az élet tovább, sz@rjuk le"... Ha az utóbbit választanád, akkor megvan a véleményem rólad...
"hogy kb 6 millió"
Még kb is csak 3 millió magyar került határon túlra.
ugyan már!
az erdélyi "magyarok" kb. felének eszébe se lenne Mo-hoz visszakerülni, akkor se, ha lenne rá lehetősége...
sajnos itt tartunk, úgyhogy nem csak nálunk volt agymosás
szembe kellene nézni a realitásokkal és nem isteníteni a határon túli magyarokat
Egyikőtök sem élt trianon előtt.
Honnan veszitek, hogy az olyan jó volt.
Meg ha el is veszett az ország nagy része, nektek az sem hiányozhat mivel nem éltetek, akkor amikor az ország olyan nagy volt.
Olyan dolgot hiányoltok, amiben sosem éltetek és sosem volt a tietek.
Ha egy ilyen kis országban nem tudtok együtt élni másokkal, akkor egy nagyobban, ahol még több és és még több féle ember van szerintem méginkább képtelenek lennétek.
Inkább a jelenre kelle figyelnetek, mint a nagy "dicső" multon merengeni, amihez meg semmi közötök, mivel mint már mondtam nem éltetek.
Mivel nektek a trianon előtti világ csak valamilyen ködös képzeletbeli világ, ezért nem több mint középfölde vagy narnia.
Pszichológia az egész...Kell nekik valami ami ellen/vagy mellet harcolhatnak, ettől elégülnek ki. Ott legmélyen nem az elszakított honfitársainkért vannak úgy oda, ellenkezőleg "örülnek", mert így van valami ami kitölti az életüket, így tartozhatnak valahová.
A 15-20 éves díszmagyarok többsége meg azt se tudja mi az a Trianon....
ma 13:36
Szerintem azért nem akarnak idetartozni, mert látják, hogy az anyaországiak mekkora gyökértelen világpolgárok lettek.
Így én sem akarnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!