Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik Trianonosok miért nem...

Akik Trianonosok miért nem értik meg végre, hogy rossz döntés volt de bele kell nyugodni az élet megy tovább?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék vitát kelteni, csak kíváncsi vagyok.

Mindig meglepődöm, hogy teljesen fiatal emberek(15-20-as korosztály) is milyen fanatikus tud lenni az ilyen kérdésekben. Nem nagyon értem, hogy miért. Jó őké, rossz döntés volt, de megy tovább az élet nem!?

Személyesen pedig szerintem nem sok emebert érint a dolog, vagy szeretnétek Erdélyben lakni vagy odautazni? Mert azt így is megtudjátok tenni a mai világban.

2010. jún. 15. 13:17
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
24%

az én szívem azok után nem fáj, akik a népszavazás után nem voltak hajlandóak elénekelni a magyar himnuszt...

ne csak akkor legyenek magyarok, ha épp kapnak itthonról valamit!

2010. jún. 15. 13:58
 22/43 anonim ***** válasza:
62%

Mert az ország 2/3-ada elveszett!

Mert 6 millió honfitársunk került határon kívülre!

Mert pl. az aranybányák 100%-a külföldre került!

Sajnos az erdők, további bányák, kulturális dolgok, és a többi %-os arányát nem tudom pontosan...

De a legtöbb dolognak több mint fele, vagy 75%-a külföldre került!

Ezért!

Vesszen Trianon!

2010. jún. 15. 14:15
 23/43 anonim ***** válasza:
80%

Ha tőletek elvesznek valamit, akkor ti nem vagytok dühösek?

Szánalom...

2010. jún. 15. 14:23
 24/43 anonim ***** válasza:
20%

Tőletek semmit sem vettek el, mert soha nem volt a tietek.

A 'honfitársak' sem voltak soha a honfitársaitok.

Még meg sem születtetek akkor.

Aki az erőforrásokat hiányolja, azt úgy látszik mégsem valamilyen hazafias érzelem vezérli, hanem kapzsiság.

2010. jún. 15. 14:42
 25/43 anonim ***** válasza:
54%
téged pedig a magyargyűlölet vezérel?
2010. jún. 15. 14:46
 26/43 anonim ***** válasza:
17%

:D magyargyűlület vezérel?

Látod erről van szó. Semmit sem tudsz megmagyarázni abból amiket állítasz, hanem csak május elsejei jelszavakat kiabálsz, hogy aki nem ért veled egyet az magyargyűlölő.

Miért lennék én vagy bárki magyargyűlölő?

Légszíves fejtsd ki. Tényleg nagyon érdekel.

Az tény, hogy neked nincs közöd trianonhoz, mert valszeg nem éltél akkor. Ha 100 éves vagy akkor is még csak gyerek voltál. De amiért felhívtam rá a figyelmet, hogy nem jogosan vagy felháborodva olyan 'elvesztése' miatt ami nem volt a tied és hogy feleslegesen keseregsz olyan miatt amit nem is ismerhettél, miért is vagyok magyargyűlölő?

2010. jún. 15. 14:58
 27/43 anonim ***** válasza:
17%

Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy Nagy-Magyarországnyi területtel sem lenne itt jobb életszínvonal.

Főleg hogy mint Jugoszlávia esetében is, előbb utóbb kiszakadnának a nemzetiségi területek.

Tehát hatalmas polgárháború után, megmaradnának a magyarlakta részek.

Ennyivel lennénk előrébb!

2010. jún. 15. 15:16
 28/43 A kérdező kommentje:

Elég sokféle álláspontot írtatok.

13.38-as: ha szüleimet ölték volna meg persze nem tudnék belenyugodni a történtekbe DE egyedül nem tudnék leszámolni és igen sajnos egy idő után kénytelen lennék beletörődni...ha én is megölöm a szüleim gyilkosait én is gyilkos leszek. Egyébként szerintem ez nem volt túl jó hasonlat.

Egyébként teljesen egyettértek azokkal a válaszolókkal akik azt írják, hogy Trianon azárt nem fájhat annyira mert akkor még a nagy többség akik most irogatnak nem éltek.(megjegyzem én sem)

A tizenévesek többsége pedig szerintem csak divatot csinál az ügyből, mert olyan "jó buli" meg ez az a téma ami mindig port kavar. De szerintem azt sem tudják pontosan mi az a Trianon. Volt olyan aki azt, hitte, hogy Trianon egy magyar hadvezért, de nagy Magyarországos polót viselt.

Akiknek pedig tényleg van ilyan hazatuda annak pedig szerintem nem kéne ezt annyira hirdetni(poló stb) hiszen ez egyéni személyes dolog.

Egyébként a határontúli magyarok nem foglalkoznak ennyit a témával-mint írta is valaki-akkor Nektem miért fáj!? Hisz már őket sem "érdekli annyira".

2010. jún. 15. 15:20
 29/43 anonim ***** válasza:
84%

Jó, persze, a határrevízió kérdését teljesen őrültség lenne most napirendre venni, de ugyanilyen böszmeség lenne egyszer és mindenkorra elhatárolódni tőle. Országhatárok tűnnek el, vagy tolódnak jobbra-balra, és az az ország, amelyik nem áll a sarkára kritikus történelmi pillanatokban, előbb-utóbb felszívódik.

Azt is el kell ismerni, hogy az országhatárok sokat veszítettek jelentőségükből az uniós országokban, de ha Erdélyben jársz, tisztán el tudod különíteni, hogy mi az, ami a történelmi Magyarország idején, és mi az, ami a románok alatt épült. Ha összeveted őket, kénytelen leszel felismerni az országhatárok jelentőségét. Nem csak a magyarságnak jelent veszteséget Trianon, hanem az egész világnak, mert egy virágzó, nagy történelmi hagyományokkal bíró kultúra vesztette el kormányzati és törvényhozási képviseletét, tudatos rombolás áldozatává válva ezáltal. Ezt a történelmi igazságtalanságot a mindenkori helyzetnek megfelelően, ésszerű keretek között orvosolni kell, és nem szabad elfelejteni, mint ahogy a holokauszt, és a kommunista rendszer bűneiről és áldozatairól sem szabad megfeledkeznünk.

Nézz körül Erdélyben, azt javaslom, mert ahhoz, hogy felismerd a határon túli magyarok és a határon túli magyar kultúra érdekképviseletének jelentőségét, látnod kell, hogy milyen pusztításokat okoz annak hiánya.

2010. jún. 15. 15:36
 30/43 anonim ***** válasza:
14%
Miért? Mert ez a divat!
2010. jún. 15. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!