Tudnátok mondani egyetlen épkézláb érvet, hogy a Fidesz miért jobb mint a Jobbik?
70.
Mert nyert, és élvezi a szavazók bizalmát.
"attól, hogy valaki/valami népszerűbb, még nem biztos, hogy jobb"
Megette a fene, ha nem képes úgy politizálni, hogy bizalmat kapjon a választóktól. Akkor hiába "jó". Miben "jó"?
Maradjunk autós példánál. Azt mondja valaki, van egy kocsija, szuper jó. Csak nem megy. Momentán nem indul. Néha - néha beindul, de a sarkon megint leáll. Nagyon jó ám, csili - vili. Csak nem megy. De hát vedd meg próbáld ki! Köszi, én igazából olyan kocsira gondoltam, amelyik megy. De nem, nem, ez nagyon jó, adj neki egy esélyt!
A másik kicsit zörög, füstöl, de pöccre indul, elviszi a gazdáját mindenhova, évente egy olajcsere, megy, lehet rá számítani. Olcsó is. Persze, hogy ilyet akar mindenki.
"Maradjunk autós példánál. Azt mondja valaki, van egy kocsija, szuper jó. Csak nem megy. Momentán nem indul. Néha - néha beindul, de a sarkon megint leáll. Nagyon jó ám, csili - vili. Csak nem megy. De hát vedd meg próbáld ki! Köszi, én igazából olyan kocsira gondoltam, amelyik megy. De nem, nem, ez nagyon jó, adj neki egy esélyt!
A másik kicsit zörög, füstöl, de pöccre indul, elviszi a gazdáját mindenhova, évente egy olajcsere, megy, lehet rá számítani. Olcsó is. Persze, hogy ilyet akar mindenki."
Jó a hasonlat. Az első kocsi a Fidesz, a második a Jobbik. Az emberek pedig elhiszik, hogy attól, hogy csilivili, már jó is.
Ki merészelte lepontozni a macimézet?
Kocsinál maradva meg azt kéne nézni, hogy melyik hova, és hogy akarja vezetni... Hitelből sikkasztott benzinpénzből szakadékba, vagy benzinnel szervizbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!