A többkulcsos adóért miért rajonganak annyian?
Én teljesen ellene vagyok, ha az lenne, akkor még kevesebb lenne a fizetésem.
Ismerve, a magyar pártokat, a bruttó 410 ezres fizetésemmel már "burzsuj" kategória lennék.
Pedig ez egyáltalán nem nagy fizetés, amennyit a kezembe kapok,az csak 272650 huf.
Ebből havi 90 ezer forint lemegy a kocsi és lakástörlesztésre.
Nem a Havanna lakótelepen vettem lakást,a normális környékeknek, új építésű társasházaknak ára van.
Kocsiból sem fapados Suzukit vettem, hanem azért komolyabbat.
Ha a nettóm lenne annyi, mint most a bruttóm, akkor befognám a számat, de így nem.
Köszönöm, nem kérek több adót, így is csomót ellop az állam a fizetésemből.
Az egyén szempontjából az egykulcsos a legjobb és legigazságosabb.
Nem szocializmus van,azt is fejbe kellene verni egy szívlapáttal, aki kitalálta, hogy "szolidaritásból" agyon kell adóztatni azokat, akik többet keresnek, mint az átlag.
Utolsó!
Amit írtál nagyon jellemző!
Senki se akar adózni,de mindenki a legjobb minőséget várja el,ezért is nevetséges az egész.
Lásd pl a családi adókedvezmény lényege is az,hogy minél többet keres valaki és több gyereke van,annál kevesebb adót fizet.
De ettől még ő is ugyanúgy elvárja a jó minőséget,sőt többed magával várja el.
Egyszerűen ez az elképzelés,hogy annak kedvezünk,aki már amúgy is kedvező helyzetben van,nem életképes,legalábbis hosszú távon.
Ez csak azoknak jó,akik tényleg nem használnak semmiféle közdolgot,magániskolába járatják a gyerekeiket,és magánorvoshoz járnak.
De ezt elég kevesen tehetik meg ebben az országban családostul.
Egy személyre is baromi drágák ezek a szolgáltatások,nemhogy egy egész családra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!