A többkulcsos adóért miért rajonganak annyian?
Én teljesen ellene vagyok, ha az lenne, akkor még kevesebb lenne a fizetésem.
Ismerve, a magyar pártokat, a bruttó 410 ezres fizetésemmel már "burzsuj" kategória lennék.
Pedig ez egyáltalán nem nagy fizetés, amennyit a kezembe kapok,az csak 272650 huf.
Ebből havi 90 ezer forint lemegy a kocsi és lakástörlesztésre.
Nem a Havanna lakótelepen vettem lakást,a normális környékeknek, új építésű társasházaknak ára van.
Kocsiból sem fapados Suzukit vettem, hanem azért komolyabbat.
Ha a nettóm lenne annyi, mint most a bruttóm, akkor befognám a számat, de így nem.
Köszönöm, nem kérek több adót, így is csomót ellop az állam a fizetésemből.
Az egyén szempontjából az egykulcsos a legjobb és legigazságosabb.
Nem szocializmus van,azt is fejbe kellene verni egy szívlapáttal, aki kitalálta, hogy "szolidaritásból" agyon kell adóztatni azokat, akik többet keresnek, mint az átlag.
Senki nem rajong érte, kivéve 1-2 panelproli.
Megsúgom halkan neked, hogy az egykulcsos adó miatt nyert most is 2/3-dal a Fidesz.
"Ismerve, a magyar pártokat, a bruttó 410 ezres fizetésemmel már "burzsuj" kategória lennék."
Ehhez nem a magyar pártokat kell ismerned, hanem a magyar valóságot.
Érdekes nyugaton nincs baja ezzel a jobban keresőknek..
Nálunk inkább új autó kell,meg minden felesleges szar--ra költeni,az nem baj,hogy az egészségügyben milyen állapotok uralkodnak,lényeg,hogy a bulzsujoknak még egy autóval több parkoljon a garázsban..
Kedves 7!
Azért, mert Nyugat-Európában sokkal, de sokkal jobban keresnek.
Magyarországon nagyon kakák a bérek.
Olyan is van, hogy egy kezdő diplomás bruttó 300e alatt kap, ami azért elég gáz.
Kérdező!
Erre az a válaszom,hogy akkor ne azzal akarj nyugati színvonalon élni,hogy bevezeted az egykulcsos adót,és lezülleszted a szegényebbeket!
Kérj magasabb fizetést a főnöködtől!Kérdezd meg miért csak ennyi a béred..
Nálunk mindenki aki jól akar élni,azt látja legjobbnak,ha minél kevesebbet adózik,majd az állam megadóztat másokat(ebben az esetben a szegényebbeket)tőle.
Ezzel az a baj,hogy a fél ország minimálbért keres,és idővel meglesznek a társadalmi következményei.
Még nyugaton is hatalmas nagy felháborodás lenne az egykulcsos adó,holott ott a szegényebbek jobban elbírnák az adóterheket.
Nálunk a "középosztály" az adórendszerrel akar jobban élni,nem attól kér több pénzt,akinek van,hanem attól akar elvenni,akinek már így sincs sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!