Több kulcsos adónál hogyan lenne igazságos a sávbeosztás?
Én írtam ki ezt a kérdést is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__91..
Megértettem, hogy a több sáv az előnyös is lehet, viszont olyan problémám van, hogy én jelenleg 400.000 bruttót keresek Budapesten, ez nettó 266.000. Ebből kell albérletet fizetni, rezsi, kaja, kicsi szórakozás és úgy vagyok, hogy ha nem is sokat, de tudok félretenni. Félek, hogy a keresetem alapján én már "gazdagnak" számítok, ami egy vidéki keresethez képest igaz is, Budapesten szerintem ez átlagos ha nagyobb cégnél dolgozol. Kicsit félek attól, hogy a 'fizessenek a gazdagok' kampány az inkább 'fizessen a budapesti középosztály'
Sajnálom, hogy ennyire önző vagyok, hogy első sorban a saját és a családom érdekeit nézem ebben a kérdésben, de nyilván nekem nem mind1, hogy tudok e kicsit félretenni vagy sem.
Ti hogyan látjátok a dolgokat, több kulcs esetén szerintetek hogyan lennének megadva a sávok?
Mindenki válaszát előre is köszönöm szépen!
500e Ft-ig 6%
500e -1milió közötti rész már 12%
1 millió feletti rész 18%
A megszüntetésébe ment majdnem tönkre. Akkora bevételkiesés lett ami a csőd szélére sodorta az országot. De hát a fidesznek a saját zsebének megtömése volt mindig az első.
"Sajnálom, hogy ennyire önző vagyok, hogy első sorban a saját és a családom érdekeit nézem ebben a kérdésben,"
És mi a családod érdeke,az,hogy totálisan becsődöljön az ország a hozzád hasonló,önző emberek miatt,akik 266 ezerből nem tudnak megélni,de mások valahogy éljenek meg fele ennyiből?
Az igazságos az lenne,hogy nem lennének adókulcsok,hanem minél többet keres valaki,annál több adót fizet.
Az adókulcsokkal mindig lesz aki rosszul jár.
Aki 10 ezer Ft-tal többet keres,mint a másik,már az is számítson!
Kb ilyen adórendszernek lenne igazsága.
De hát ez nem érdekel senkit.
Sajnos képtelenek vagytok felfogni, hogy Magyarországon azért volt szükség az egykulcsos adó bevezetésére, mert mindenkit minimálbérre jelentettek be, a többit pedig zsebbe kapta az illető. Így nem kellett szja-t fizetnie.
A
Előző vagyok.
Ezzel pedig nem csak az állam járt rosszul, hanem a munkavállaló is.
Jó a többsávos adórendszer, csak Magyarországon a jelenlegi körülményekhez nem lehet alkalmazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!