Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Több kulcsos adónál hogyan...

Több kulcsos adónál hogyan lenne igazságos a sávbeosztás?

Figyelt kérdés

Én írtam ki ezt a kérdést is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__91..

Megértettem, hogy a több sáv az előnyös is lehet, viszont olyan problémám van, hogy én jelenleg 400.000 bruttót keresek Budapesten, ez nettó 266.000. Ebből kell albérletet fizetni, rezsi, kaja, kicsi szórakozás és úgy vagyok, hogy ha nem is sokat, de tudok félretenni. Félek, hogy a keresetem alapján én már "gazdagnak" számítok, ami egy vidéki keresethez képest igaz is, Budapesten szerintem ez átlagos ha nagyobb cégnél dolgozol. Kicsit félek attól, hogy a 'fizessenek a gazdagok' kampány az inkább 'fizessen a budapesti középosztály'

Sajnálom, hogy ennyire önző vagyok, hogy első sorban a saját és a családom érdekeit nézem ebben a kérdésben, de nyilván nekem nem mind1, hogy tudok e kicsit félretenni vagy sem.

Ti hogyan látjátok a dolgokat, több kulcs esetén szerintetek hogyan lennének megadva a sávok?

Mindenki válaszát előre is köszönöm szépen!

2018. febr. 21. 16:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%
Több kulcs esetén minél feljebb mész összegben annál kisebb lenne a kulcs. Nem túl jó. Ha minél nagyobbhoz minél nagyobbat tennél akkor meg felfordulna az ország. Szerintem jól van így egységesen.
2018. febr. 21. 16:57
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
ilyet lehet csinálni olyan országokban ahol elég magasak a bérek és vonza a munkaerőt, de olyan országban ahol kevés a kereset ami munkaerő hiánnyal párosul ott a többkulcsos adó nagyon rossz ötlet. Főleg azért mert mindenképpen a végzettséggel rendelkezőket sújtja a legjobban pl.: Orvosokat
2018. febr. 21. 17:00
 3/18 anonim ***** válasza:
49%

500e Ft-ig 6%

500e -1milió közötti rész már 12%

1 millió feletti rész 18%

2018. febr. 21. 17:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű földi halandó erre nem tud válaszolni a megfelelő vonatkozó ismeretek hiányában. Hiszen nyilván arról van szó, hogy ismerni kellene azt az összeget, amiből egy ország gazdálkodik és ehhez a "kiadási" összeghez kellene idomítani a bevételeket, amelyek egy része a személyi jövedelemadó.
2018. febr. 21. 17:10
 5/18 A jó édes ***** válasza:
44%
Sehogy, progresszív sáv-nélkülit kell csinálni, s akkor kikerülhető az ügyeskedés, hogy pont a sáv tetejére akarnak majd esni az emberek. Vagy még jobb, ha egyáltalán nem változtatnak, s marad az egykulcsos jövedelemadó rendszer. Felhívnám a nagy gondolkodók figyelmét, hogy 1988-tól már volt Magyarországon ilyen adórendszer, s akkora bukta lett, hogy majdnem tönkrement az ország.
2018. febr. 21. 17:11
 6/18 anonim ***** válasza:
20%

A megszüntetésébe ment majdnem tönkre. Akkora bevételkiesés lett ami a csőd szélére sodorta az országot. De hát a fidesznek a saját zsebének megtömése volt mindig az első.

2018. febr. 21. 17:16
 7/18 anonim ***** válasza:
56%

"Sajnálom, hogy ennyire önző vagyok, hogy első sorban a saját és a családom érdekeit nézem ebben a kérdésben,"

És mi a családod érdeke,az,hogy totálisan becsődöljön az ország a hozzád hasonló,önző emberek miatt,akik 266 ezerből nem tudnak megélni,de mások valahogy éljenek meg fele ennyiből?

Az igazságos az lenne,hogy nem lennének adókulcsok,hanem minél többet keres valaki,annál több adót fizet.

Az adókulcsokkal mindig lesz aki rosszul jár.

Aki 10 ezer Ft-tal többet keres,mint a másik,már az is számítson!

Kb ilyen adórendszernek lenne igazsága.

De hát ez nem érdekel senkit.

2018. febr. 21. 17:26
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Nehéz kérdés ez, mert egyrészről én is mint mindenki a lehető legtöbbet szeretném hazavinni viszont azt is látom, hogy ezzel az egykulcsos adózással nem maradnak itt az emberek és az én gyermekem és unokám számára már nem lesz itt semmiféle élhető társadalom csak egy rahedli éhséglázadozó koldus akik között már egy jó fizetéssel sem lehet élni. Nem tudok őszintén szólva hogy álljak ehhez. Ma én jól keresek a jövő generációi meg majd oldják meg? Sajnos szerintem a Fideszre szavazok és bízok a csodában az ország jövőjét illetően.
2018. febr. 21. 17:30
 9/18 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos képtelenek vagytok felfogni, hogy Magyarországon azért volt szükség az egykulcsos adó bevezetésére, mert mindenkit minimálbérre jelentettek be, a többit pedig zsebbe kapta az illető. Így nem kellett szja-t fizetnie.

A

2018. febr. 21. 17:48
 10/18 anonim ***** válasza:
47%

Előző vagyok.

Ezzel pedig nem csak az állam járt rosszul, hanem a munkavállaló is.

Jó a többsávos adórendszer, csak Magyarországon a jelenlegi körülményekhez nem lehet alkalmazni!

2018. febr. 21. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!