Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem aggaszt a kivándor...

Titeket nem aggaszt a kivándorlás?

Figyelt kérdés
A kormány tesz a fiatalokra magasból. Legalábbis semmi olyat nem tesz, amivel azt éreztetné, hogy érdemes itt maradni. A fiatalok zöme elégedetlen a jelenlegi rendszerrel, de a kormány szóba sem áll velük. Ezek a fiatalok el fognak menni innen vagy már sokan el is mentek, és most nem a tanulatlan, naplopó rétegről beszélek. Ha így megy tovább ki marad itt?

2018. ápr. 17. 16:48
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
90%

Az itt leírt válaszok egy része, és a tény hogy ez a nép megválasztott egy rasszista, xenofób zsebdiktátort középkori mentalitással harmadszor, jól mutatja, miért fogok elmenni innen ahogy tudok.

A szavazati jogom miatt meg nem kell aggódnia senkinek, mivel amint megkaptam az új állampolgárságom, az első dolgom lesz megválni a magyartól.

A gyerekeimnek pedig, semmi közük nem lessz ehhez a retkes földhöz.

Sokan jöttek azzal hogy "kinnt se több a pénz he'" de engem ez nem tart vissza, teszek a pénzre.

Egy tahó, bunkó, agresszív, nagypofájú, tudatlan, középkori mentalitású nép közül(tisztelet a kivételnek!) egy rothadó lecsúszott országból, és egy brutális, arrogáns, barbár kultúra elől menekülök el, egy civilizált országba.

2018. ápr. 17. 21:23
 42/54 anonim ***** válasza:
34%
Magyarország lakossága 15-20 év múlva alapesetben is 9 millió vagy kicsivel ez alatti lesz. Ebbe nem tudom mennyire vannak belekalkulálva azok, akik a kormány miatt hagyják itt az országot. Mindenesetre ez így is, úgy is nagyon rossz adat. Statisztikák szerint 2050-re már csak alig 8 millió lesz Magyarország lakossága, szóval szerintem el kellene gondolkozni, hogy biztos a fiatalok, az elvándorlók a hibásak? Ha valaki jól érzi magát ott, ahol van, az nem megy sehová.
2018. ápr. 17. 21:24
 43/54 anonim ***** válasza:
83%

"Teljesen mindegy mennyit utalnak haza,annyit biztosan nem,mintha itthon laknának és ők maguk lennének az itthoni fogyasztók.

Attól,mert valaki hazaküld 20-30 ezer Ft-ot esetleg a szüleinek az még nem fog luxus dolgokra költeni."

Hát pont ez az, hogy nem luxus dolgokra küldik haza, hanem a mindennapi megélhetéshez.

2018. ápr. 17. 21:32
 44/54 anonim ***** válasza:
22%

"Az itt leírt válaszok egy része, és a tény hogy ez a nép megválasztott egy rasszista, xenofób zsebdiktátort középkori mentalitással harmadszor, jól mutatja, miért fogok elmenni innen ahogy tudok. "

Csak tudnám, mi tart vissza. Rossz a közlekedés?

2018. ápr. 17. 21:58
 45/54 anonim ***** válasza:
9%

Megy itt a hiszti a kivndorlásról, de mi értelme?

Van akinek bejön, van akinek nem. Akár itthon, akr kint.

Nekem van rokonom aki éppen akkor ment ki, amikor az mszp-szdsz kormány volt és akkor jött vissza amikor nyert a fidesz. Semmi köze nem volt a ki-be jövetelének hozzájuk, egyszerűen így jött ki a lépés. Kiment, tapasztalatokat szerzett, világot látott és pénzt gyűjtött közben, hogy amikor hazajön, legyen miből családot alapítania.

Másik rokonom menekült a gyurcsány korszak keltette körbetartozások után külföldre. Jól menő cége volt az építőiparban, az első Orbán kormány alatt beindultak a megrendeléseik és alig győzték a mukát. Gyurcsányék megakasztották a gazdaságot, nem fizettek az alvállalkozóknak az építőiparban, csökkentek is a megrendelések. Bevétel nem volt, adót és bért viszont kellett fizetnie. Csődbe ment. Kint talált csak kulimunkát.

Kiment, dolgozott rogyásig, alig fizették meg. Kiment, dolgozott, jól keresett. Kiment, dolgozott, majd 3 hónap után hazajött, mert nem fizettek nekik egy fillért sem. Mindig más időre vitték ki őket, mindig máshol, mindig másképpen. A munka sok volt, a lakhatás szűkös, a pénz pedig nem volt elég arra, hogy ő is normálisan éljen és itthon a családjának is jusson belőle. Hát hazajött és örül, mert most megint van munkája bőven. Nem keres annyit, de nem is 2 háztartásra kell belőle költenie.

Harmadik rokonom informatikus, itthon jó állása volt, de szeretett volna jobbat. Kint talált. Elsőre átverték, keresett másikat. Most jól keres, jól érzi magát. De a lakbér annyiba kerül, hogy a munkahelyétől nagyon messze tudott csak találni magának. Emiatt autót kellett vennie és azzal kell bejárnia. Költség, megint újabb költség. De jól van, szereti.

Negyedik rokonom kint él 25 ée. Köszöni jól van.

Az összes többi viszont mind itthon találta meg a maga számítását. Ki jobban, ki kevésbé.

Aki menni akar az menjen, azért léptünk be az eu-ba, hogy megtehesse.

De ne pofázzon azoknak, akik nem akarnak menni.

Itt is lehet tanulni, itt is lehet dolgozni. Aki tanul, aki dolgozik, annak. Akinek csak a szája járt akkor is amikor dolog volt, az meg ne csodálkozzon azon, hogy így járt!

2018. ápr. 17. 22:02
 46/54 anonim ***** válasza:
4%

Az itt duzzogók csak ennyit tudnak mormogni:

"Úgyis elmegyek ebből az országból...figyeljétek meg! Jajj de el fogok menni. Az biztos. Hülye aki itt marad. Én nem vagyok az mert majd én jól elmegyek, mert nem vagyok hülye mert én elmegyek majd az biztos."

1 év múlva...

"El fogok menni ebből az országból az biztos. Hülye aki itt marad!"

:DD

Menjetek már bsszátok meg, ne itt durrogjatok, mert qrva irritáló

2018. ápr. 17. 22:03
 47/54 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó,nem igazán értem miért az itteni emberekből vonsz le következtetést.

Attól,mert ide beír valaki duzzogva(vagy többen),hogy elmennek,attól még elég sokan tényleg el fognak menni,akik sosem jártak itt.

Nézd meg a statisztikákat mennyien mentek ki eddig.

Vélhetően még többen lesznek.

Én pl nem írom le,hogy kimegyek,mert nincs rá lehetőségem.De ez nem azt jelenti,hogy ez mindig így lesz.

De már szerintem az is baj,ha sok ember fejében megfordul a kivándorlás,mert az mindent elárul az ország állapotáról.

2018. ápr. 18. 00:30
 48/54 anonim ***** válasza:
91%

"Xd az észlény aki a vállalkozókat kérdőjelezi meg: képzeld nem mindenki olyan nyomorult mint te. Amíg a népesség 300 fő fölött van, én jól fogok élni."

Nem tudom miért kell az adócsalókat vállalkozónak nevezni?

2018. ápr. 18. 02:43
 49/54 anonim ***** válasza:
91%

"Teljesen mindegy mennyit utalnak haza,annyit biztosan nem,mintha itthon laknának...."

Az a helyzet, hogy de, mivel az ottani fizetésből ez kijön. Az itthonmaradt családnak a többszörösét tudja hazaküldeni, mint amennyit itthon egymaga keresne. Ez óriási összeg ország szintjén is, GDP 3%:

[link]

2018. ápr. 18. 06:27
 50/54 Koplárovics Béci ***** válasza:
8%

"Egy tahó, bunkó, agresszív, nagypofájú, tudatlan, középkori mentalitású nép közül(tisztelet a kivételnek!) egy rothadó lecsúszott országból, és egy brutális, arrogáns, barbár kultúra elől menekülök el, egy civilizált országba."

Amit itt leírtál, az civilizált emberre vall szerinted? Ne csodálkozz, ha ezzel a mentalitással a megálmodott civilizált világodban te is csak egy rothadó, arrogáns barbár leszel.

2018. ápr. 18. 06:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!