Vannak olyan emberek a környezetetekben, akik készülnek külföldre menni a magyarországi rossz körülmények miatt?
Sokfelől hallani, hogy a Fidesz újabb 2/3-os győzelmével tömegesen megszaporodtak a kivándorlók.
Az ide írók környezetében is van ilyen? Vagy esetleg ők maguk ilyenek?
Kritizálást és gúnyolódást nem kérek, ha ez lehetséges. Tartsuk mindenkinek tiszteletben a véleményét és az elképzeléseit.
Igen, én tervezek. Miért? Mivel a Fideszt nem érdekli ez a régió ahol lakok.
Borsodban lakok Ózdtól 25kmre, a bánrévei határátkelő mellett pár kilométerre (inkább ezt írom, mint, hogy Nyaktilós Tamás Barnabás városa, Putnok mellett).
Ez olyan régió, ahova a Fidesz nem épít semmit. Munkahely teremtés itt annyiban kimerül, hogy átadnak egy összeszerelőgyárakat, így aki tud az mehet oda minimálbérért harcolni az ukránokkal a munkáért. Igen, aki teheti, mert nem mindenki tud ott elhelyezkedni, én is ilyen vagyok. Kiskoromtól fogva kézremegős vagyok, sokszor egy poharat nem tudok megfogni rendesen, GE-be meg a Johnson Electricbe sokszor olyan csepp alkatrészekkel kell dolgozni, hogy ez kizáró tényező. Így marad a közmunka, de az is ki tudja meddig. A közmunkások dícsérete a választások előtt csak kampány fogás volt, folyamatosan építik le a közmunkát, évről-évre egyre kevesebb embert engednek felvenni, így az is ki tudja, hogy meddig lesz.
Más munkahely meg nem nagyon van itt a környéken, tanfolyamra meg fölösleges jelentkezni, oda alig vesznek fel embert, csak a munkanélkülin tengődő cigányokat veszik fel, mert azok képzetlenek így ők élveznek előnyt. Meg az ilyen munkaügyis tanfolyammal meg nem nagyon elhelyezkedni az ember. Hegesztői tanfolyamon 10 emberre van 1 gép, stb.
Egyetem megint kilőve. Reál tantárgyak nem mennek a matek miatt (már óvodában kihozta a logopédus, hogy enyhe Diszkalkulia, de azt a szintet nem éri el, hogy papírt tudjanak kiállítani róla), a többi szakkal meg baromi nehéz a környezetemben elhelyezkedni.
Így marad Külföld és ott keresni valami munkát.
Nekem már majdnem minden ismerősöm és rokonom kint van. Lassan már csak én tartom a frontot de én is csak félig mert az év felében én is külföldre dolgozok.
10-15 év múlva nagyon meg fogja a kivándorlást szívni az ország.
#6: Nem veszekedni akarok. De ez a gyenge sablon érv nem állja meg a helyét. Az USA egy tipikus bevándorló ország (a jó gazdasági helyzete miatt - aki nem kamuzza hogy ott él az tudja). Magyarország egy tipikus kivándorló ország (a szar gazdasági helyzete miatt).
Akik azt mondják hogy lelécelnek innen azok hidd el meg is fogják tenni. Mert ezek az emberkék már úgyis tervezték és most kaptak egy újabb löketet hogy megsürgessék az indulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!