Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem aggaszt a kivándor...

Titeket nem aggaszt a kivándorlás?

Figyelt kérdés
A kormány tesz a fiatalokra magasból. Legalábbis semmi olyat nem tesz, amivel azt éreztetné, hogy érdemes itt maradni. A fiatalok zöme elégedetlen a jelenlegi rendszerrel, de a kormány szóba sem áll velük. Ezek a fiatalok el fognak menni innen vagy már sokan el is mentek, és most nem a tanulatlan, naplopó rétegről beszélek. Ha így megy tovább ki marad itt?

2018. ápr. 17. 16:48
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
27%

"Naplopó gyerek senkik ugatnak bele amihez nem értenek"

Hát igen, mindenki magából indul ki.

Amúgy nem igaz, hogy nem tettek semmit, csak azt hitték, hogy ilyenekkel, mint ingyen jogosítvány, nyelvvizsga azzal meg lehet venni minket.

2018. ápr. 17. 17:46
 12/54 szántóvető ***** válasza:
39%
"Mindig voltak az országnak nehéz évei, ezeket nem tartom azoknak, függetlenül a minden oldalról hallható rémhírektől. "-javaslom tanulmányozd a hazai demográfiai adatokat.
2018. ápr. 17. 17:47
 13/54 anonim ***** válasza:
60%
Sajnos a leghasznosabb réteg hagy itt minket, a dolgos, okos, családalapítás előtt álló fiatalok. A mutyisok meg a haszontalanok maradnak, a hasznosak és értékesek egyre fogynak. A Fidesz az a kormány akit az ilyen problémák nem érdekelnek, az sokkal fontosabb, hogy minden községnek legyen stadionja.
2018. ápr. 17. 17:49
 14/54 anonim ***** válasza:
27%
Én nem adnék szavazati jogot annak aki kivándorolt.
2018. ápr. 17. 17:53
 15/54 Lazy Lover ***** válasza:
30%
13 így van! nem találok villanyszerelőt se semilyen szakembert ... se de reggelig lehetne sorolni hogy mi nincs az országban
2018. ápr. 17. 17:54
 16/54 anonim ***** válasza:
33%
Lazy..a neved mindent elárul :) képzeld az se érdekel ha 0 forint nyugdíjat kapok mert vállalkozó vagyok és képzeld sokat keresek. Te mit vállalsz azért hogy többet keress? Rakok annyit félre hogy 50 éves koromra már ne kelljen dolgoznom. Esetleg az alkalmazottjaimnak. Pedig szezonális munkám van. Hentes vagyok. Ősz közepétől húsvétig dolgozok aztán ilyenkor csak horgászok meg túrázok a bringámmal. Ha valaki feltalálja magát akkor jól élhet. Aki meg nem az másik rendszerben is csak csicska lenne. Vagy azt hiszed hogy ha felemelnék a fizetésed akkor a kenyér ára ugyan ennyi maradna? Dehogy...hiszen meg tudnád venni drágán is.
2018. ápr. 17. 17:54
 17/54 Koplárovics Béci ***** válasza:
60%

"béci! remélem elég fű lesz a réten mert kb nem lesz addigra nyugdíj se orvos se mentős se senki aztán tapsikolhattok orbinak"

Nem tapsolok Orbánnak, ha olvasnál, tudnád (hacsak nem az oktatási rendszerének kiváló végterméke vagy). Viszont az ellenzéki birkákat még annyira sem tartom, mint Orbán híveit.

"ameddig éhen nem haltok"

Én nem fogok éhen halni, nehogy emiatt aggódj mosogatás közben!

"de reggelig lehetne sorolni hogy mi nincs az országban"

Értelmes emberből mondjuk kevés van, de ezen nem sokat ront az elvándorlás.

2018. ápr. 17. 17:57
 18/54 anonim ***** válasza:
46%

"Miért alacsonyabb, mint az amúgy jobb gazdasággal rendelkező Szlovákiából vagy Lengyelországból?"

Ezt megválaszolom neked:

Mert ezek közül az országok közül Magyarországon a legrosszabb az oktatás, ebből kifolyólag itt képzik %-os arányban a legkevesebb piacképes munkaerőt, márpedig a németnek nem kell a szar munkaerő. Mosogatni így is sokan mennek ki. De ennek is van egy nagy korlátja: a nyelvtudás hiánya. Ugyanis a nyelvtudásban, nem csak a V4-es országokhoz képest, de még Romániához és Bulgáriához képest is le vagyunk maradva:

[link]

Amint látod, Romániában 31%, Lengyelországban 34%, míg Magyarországon mindössze 20% beszél angolul elfogadható szinten. Ez gátolja a kivándorlást, mivel nyelvtudás nélkül nehezebb kint boldogulni, és sokan ezért nem is mernek nekivágni, inkább nyomorognak tovább itthon.

Elég kifejtős választ adtam?

2018. ápr. 17. 17:59
 19/54 anonim ***** válasza:
40%

A lipsik mindig elmenekülnek,amikor borzalmasan nagyot buknak.Nem újdonság.

A többségük úgyis visszakullog amikor rájönnek hogy ott se fizetik agyon azt,aki itt minimálbért tud csak elérni de többszörös a lakhatás(600-1000 font havonta),a minimálbér meg tízezer font évente.Ott se kell a proli képzetlen magyar jobban,mint itt a proli képzetlen román.

2018. ápr. 17. 18:02
 20/54 anonim ***** válasza:
19%

Az uniós tagság egyik legnagyobb előnyeként emlegették annak idején a szabad munkavállalást, ezért is szavaztunk (már aki) a belépés mellett.

Én jól megvagyok itthon, de kedvezőtlenebb gazdasági helyzetben se gondoltam arra egy pillanatig sem, hogy kint kellene megpróbálnom.

Aki mégis máshol boldogulna, annak sok sikert kívánok, a lehetőség adott mindenkinek, ha nem jön be, bármikor hazajöhet, én mindenesetre nem irigylem őket.

A sokkal magasabb kereset cáfolhatatlan, én mindenesetre fenntartásokkal kezelem azt, hogy az átlag külföldi munkavállaló jóval magasabb életszínvonalon él kint, mint ahogy élhetne ugyanannyi munkával itthon. Nem hiszem, hogy a kinti keresetéből előbb vesz egy olyan lakást kint, mint az itthoniból vehetne itthon.

Az biztos, hogy ha keményen ledolgozik kint jónéhány évet, közben elvan egy ágybérletben, az ajtójavítást meg a fodrászt a hazalátogatások idejére időzíti, esetleg disznót is pont akkor vágnak, mikor hazamegy a gyerek, akkor tud félretenni.

2018. ápr. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!