Sok helyen hallottam, illetve olvastam, hogy 70% fölötti részvétel esetén, jó esély van a kormányváltásra. Mit gondoltok erről?
2002-ben volt utoljára ilyen magas akkor pedig buktak.
Ez azért van amúgy mert úgy számolnak, hogy a Fidesz propaganda arra tökéletesen alkalmas, hogy mozgósítva tartson de arra nem, hogy új szavazókat vonzzon be. Márpedig sokan vannak akik nem tudtak pártot választani de el akarnak menni -> meg kell őket szólítani. Ha el is mennek a bizonytalanok akkor ők nagyobb valószínűséggel szavaznak ellenzéki jelöltre.
Szerintem ez egy logikus következtetés de bárhogy is legyen a magas részvétel jó dolog.
26F
A biztos szavazók többsége fideszes.
Akiknek jó volt az elmúlt 4-8 év azok biztosan elmennek szavazni.
A bizonytalan szavazóknál arányában kevesebb lehet a fideszes,így minél magasabb a részvétel,annál nagyobb ennek esélye.
De ha nincs is kormányváltás,akkor sem olyan arányban lesznek a fideszesek az országgyűlésben,mint 2014-ben.
Szerintem elsődleges ez a cél,hogy ne legyen olyan az ország,mintha egypártrendszer lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!