Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a kurucinfó "nem náci,...

Ha a kurucinfó "nem náci, csak hazafias", akkor miért holokauszttagadók?

Figyelt kérdés

A szüleim, és jónéhány ismerősöm hazafias embernek vallja magát, de a holokausztot nem tagadják, és ugyanakkora őrültnek és gonosz diktátornak tartják Hitlert, meg elítélik a nácizmust mint egy liberális.

Ezen felül szeretnek magyarnak lenni, támogatják a kettős állampolgárságot, és elítélik Szlovákia tetteit, de csak elítélik, nempedig "irtanák őket".

Szerintem rengeteg magyar van még, aki így gondolkodik, de hála a kurucinfó és hasonló neonáci oldalaknak, ilyen dolgokkal démonizálnak minden hazafias magyart.

2010. jún. 7. 09:25
1 2 3 4 5
 1/41 A kérdező kommentje:

Ja, és azt se értem, hogy miért "kuruc" infó.

A kurucok a magyar szabadságért küzdöttek, hogy függetlenek legyünk egy elnyomó birodalomtól, nempedig egy őrült diktátort és egy egész világgal szembeforduló "birodalmat" éltettek. Rákóczi forogna a sírjában, ha megtudná, a kuruc névből mi lett a mai Magyarországon.

2010. jún. 7. 09:29
 2/41 anonim ***** válasza:
82%
Mi köze a holokauszttagadásnak a hazafiassághoz? Mármint nem szeretheti valaki a saját hazáját attól, hogy tagadja a holokausztot? Nem értem az összefüggést :D Amúgy a holokauszttagadás tág fogalom, beletartozik az is, aki csak egy részét kérdőjelezi meg (gázkamrák, zsidó szappan stb.), illetve aki a teljes "holokausztot". Plusz egyedülállóan helyet adtak a holokauszt-vitának, ahol a kétkedő történészek a holokauszt történészekkel vitatták meg a témát, ami nem sok helyen történhetett meg. Sok mindenben lehet bírálni a kuruc.info-t, de ez a tény nem függ össze azzal, hogy nemzeti érzelműek-e vagy sem.
2010. jún. 7. 09:33
 3/41 A kérdező kommentje:

Az, hogy rengeteg ember van, aki hazafias magyar, de attól még nem irtana más népeket, és civilizáltan tud gondolkodni, és nem tagadja a holokausztot, úgy, ahogy a mai Európában mondjuk hazafias egy angol vagy egy spanyol.

De hála az ilyen neonáci oldalaknak, az olyan emberek, akik nem ilyen közegbe születtek, torz képet kapnak a jobboldalról és egy kalap alá veszik a hazafias embereket a neonácikkal.

2010. jún. 7. 09:35
 4/41 anonim ***** válasza:
48%
Nekem sem tetszik ez a nagy holotagadás ami ott megy, de annyiban igazat adok nekik, hogy meddig fizessen még a világ olyan népírtásért, amihez csak az akkor élőknek volt közük? Trianonnal kapcsolatban lehetett azt írni, hogy felejtsük el, meg minek felhánytorgatni...ennek fényében ilyen hozzáállást szeretnék a holotémával kapcsolatban is.
2010. jún. 7. 09:36
 5/41 anonim ***** válasza:
79%
Még mindig nem értem. Az, hogy valaki tagadja a holokausztot miért akarna rögtön kiirtani más népeket? :D Én pl. "tagadom a holokausztot", mert azt mondom fizikai/kémiai/biológiai képtelenség lett volna gázkamrákat üzemeltetni olyan technikával, és vallom, hogy nem csináltak sosem szappant a zsidókból, se lámpaernyőt, sem villanykapcsolót, és valószínűleg az a sok ember (nem csak zsidó!), tífuszban, és/vagy éhség miatt halt meg. Ettől én még nagyon hazafias érzelmű vagyok, és nem akarom kiirtani a zsidókat. Semmi köze hozzá :D
2010. jún. 7. 09:40
 6/41 A kérdező kommentje:

Hát, szerintem az, hogy valaki elfogadja, hogy volt holokauszt az egy fontos belépőjegy a modern, civilizált világba. Úgy, ahogy az ősmagyaroknak is fel kellett hagyniuk a pogány hittel, a vikingeknek is le kellett állni a rablóhadjáratokkal, az angoloknak abba kellett hagyni a világbirodalom építését, és a németeknek is fel kellett venniük a toleranciát és a multikulturalizmust.

De attól, hogy ezek megtörténtek, ezek az országok vesztettek hazafiasságukból?

A skandináv országokban vannak viking hagyományőrző programok, Berlinnek meleg polgármestere van, de attól még ugyanúgy őrzik a hagyományokat, talán még jobban is mint nálunk, Angliában tökéletesen megfért egymás mellett a szexuális forradalom és az uralkodóház, csak nálunk nemnagyon akar összejönni ilyesmi.

2010. jún. 7. 09:45
 7/41 anonim ***** válasza:
58%

Hogy mondjam csak.

A kuruccal még csak nem is a holokauszttagadás a legnagyobb baj. Liberális vagyok, vallom, hogy ha valaki hülyeséget beszél, akkor tehesse, mert ez a demokrácia, és csak akkor lépjen közbe az állam, ha már emberek likvidálására szólít fel az adott valaki.

Sokkal jobban zavar, hogy

- Gátlástalanul lopják a cikkeket, beleírnak három sornyi rassiszta fröcsögést, és odaírják, hogy korrigálva.

- Az alapvető újságírói etikát nem tartják be, nem választják külön a hírt és a véleményt

- Daróczi öngyilkosságakor azt javasolták a romáknak, hogy kövessék a példáját.

- Következetlenek, ostobák: az egyik pillanatban Sárközy a "tökös Sarko" mert fellép a muszlimok ellen, a másikban meg rohadt zsidó, mert nem szavaz meg egy izrael elleni lépést.

2010. jún. 7. 09:49
 8/41 anonim ***** válasza:
7%

csak ismétled magad. Nem attól leszel hazafi vagy okos jó fasza szép kedves ügyes ember, mert a holokauszttal 200%-ig egyetértesz.

Én sem értek sok mindennel egyet.

gázkamrák. A mesék nagyon sántítanak. Előbb a zuhanyrózsán folyt be a gáz, ma már felülről dobálták be a kis golyócskákat amik gázzá szublimáltak. az áldozatok száma. stb...

ettől még nem utálom a zsidókat(de látod holokausztot kisajátították, a hivatalos adatok szerint is "csak" 1/3-uk volt zsidó)

a kuruc.info nem náci, hanem kicsit elborult. Amúgy írnak igazságokat, csak kicsit átesnek a ló túlsó oldalára a fogalmazásukban. Ezt meg lehet érteni. Amikor az ember tehetetlen mert megkötik a kezét, nem hagyják, hogy békében éljen, kizsákmányolják, a cigányokat ellenük nevelik, szinte kitüntetik, hogy a magyarokat terrorizálja, akkor érthető, hogy a stílusa elborul kicsit.

A neve pedig onnan ered, hogy annó Novák Előd(jobbikos) hozott létre egy kurucinfo.hu weblapit, amit nem tudom már, hogy később ő szerkesztett e, de valamiért betiltották, vagy lehet ez csak legenda és lehet simán felhagyott vele, nem tudom.

De ezt élesztették újra kuruc.info néven. Az info végződés nem magyar tudtommal, így nem lehet egykönnyen lekövetni, így 2 légy egycsapásra, a régi kurucinfó és egy jó domain végződés egyben. kb ennyi a lényege a névnek.

Te pedig amúgy nem vagy jobb mint a neonácik meg elborult emberek akik ész nélkül zsidóznak mindenkit aki rosszabb. Hisz te pedig ész nélkül neonácizol, meg leugatsz mindenkit aki nem olyan mint te.

2010. jún. 7. 09:55
 9/41 anonim ***** válasza:
51%

"Hát, szerintem az, hogy valaki elfogadja, hogy volt holokauszt az egy fontos belépőjegy a modern, civilizált világba."

Értem, szóval egy kulturálatlan, nem civilizált ember vagyok. Ma is megtudtam valamit xD. Az, hogy valaki megkérdőjelezi a holokauszt egyes "tényeit", azzal még nem lesz civilizálatlanabb. Egy történelmi eseményt tudni kell MINDEN oldalról körüljárni. Nem tagadja senki, hogy a zsidók/melegek stb. hátrányosan meg voltak különböztetve a második VH idején. De maradt pár olyan kérdés, ahol a történészek nem értenek egyet. Vagy rosszabb ember vagyok attól, hogy azt mondom, nem gázkamrában, hanem tífuszban haltak meg az emberek? Nem hiszem. És még mindig mondom, az hogy valaki szereti-e a hazáját, nagyon nem a holokauszt "elfogadásának" függvénye.

2010. jún. 7. 09:57
 10/41 A kérdező kommentje:

Itt most nem az a kérdés, hogy tényleg volt-e holokauszt vagy nem, hanem az, hogy el kell fogadni, hogy volt holokauszt, mert a civilizáció ezt kívánja tőlünk.

Szent István korában sem hiszem, hogy mindenkinek jobban tetszett a kereszténység, a sok tekintetben liberálisabb ősmagyar vallás mellett, de el kellett fogadni, mert az garantálta a kapcsolatot az akkori világ központjával.

2010. jún. 7. 10:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!