Én liberálisnak számítok?
Támogatom az alap emberi jogokat, tehát a szólásszabadságot, gyülekezési szabadságot, stb stb...
A nacionalizmus ellen de patriotizmus mellett vagyok. Sajnos tipikus budapesti vagyok, akit a folklór, a Trianon-kultusz meg ilyenek nem igazán fognak meg. Bár Trianonnal kapcsolatban én liberális oldalról közelítem meg a dolgokat, tehát kisebbségi jogként támogatom az autonómiát Székelyföldön, meg bármit ami az asszimilációt lassítja.
Illetve azért büszke vagyok arra hogy tudom hogy az őseim harcoltak 1848-ban és 1956-ban is. Aztán az utóbbi időkben politikai rendezvényeken nem használnak árpádsávos zászlót, és sportmérkőzésekre be sem engedik, de én ebben egy történelmi magyar zászlót látok, nem valami náci jelképet.
A kapitalista demokráciát tartom a legkevésbé rossz rendszernek.
Olyan párt nincs akivel tudnék 100%-ban azonosulni, de a Fideszt, az MSzP-t és a DK-t teljesen elutasítom.
Viszont a "sztereotipikus" liberálisokkal ellentétben:
-Vallásos vagyok.
-A homoszexuálisok házassága hidegen hagy. Nem is ellenzem, csak hidegen hagy.
-A szexualitást magánügynek tartom, ez vonatkozik a homoszexualitásra is. Tehát a pridehot egy demokratikus országban lehessen megtartani, de az én világnézetemben a homoszexualitás is a 4 fal közé való meg a heteroszexualitás is.
-A drogokkal kapcsolatban azt szeretném hogy minél kevesebbet használják az emberek.
-Feláll a szőr a hátamon az Amerikából eredő PC marhaságoktól. Az egy dolog hogy valaki ellenkező neműnek érzi magát, de akkor sem fogadom el hogy kettőnél több nem létezik.
-Ugyan ez nem kapitalista hanem szociáldemokrata lépés, de amikor egy kormány segít a családosoknak bármilyen módon, annak örülök. Ez az egy amiben nem vagyok kapitalista.
-A halálbüntetést teljes mértékben elutasítom, viszont a börtön az legyen büntetés is, nem érdekel a rabok "törékeny" lelkivilága a fontos.
Most elég sok mindent leírtam, ha visszakérdeznétek azt természetesen szabad, de a kérdésemre válaszoljatok, ne a világnézetemmel vitatkozzatok!
"mit gondolsz a migránsokról. "
Jogos a kérdés. Az illegális migrációt nem támogatom, de úgyse hozzánk akarnak jönni a migránsok, sőt a magyar fiatalos jelentős része se akar nálunk maradni, ami nagyobb probléma.
A ritka normálisok közé tartozhatsz. Biztos, hogy nem neoliberális vagy, de a klasszikus liberális oldaltól inkább a nacionalistább vonal felé húzol, mégha a nacionalizmus ellen is vagy.
Sajnos nem tudok neked pártállást javasolni.
Esetleg buddhista vagy?
Bocs, de szerintem leginkább felszínes ember lehetsz és hiú. Vagy nagyon fiatal.
A liberalizmust sokszor összekeverik a nem érdekel ez se, az se, nem akarok gondolkodni se rajta mentalitással.
Szabad megkérdezni, hogy milyen vallású vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!