Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én liberálisnak számítok?

Én liberálisnak számítok?

Figyelt kérdés

Támogatom az alap emberi jogokat, tehát a szólásszabadságot, gyülekezési szabadságot, stb stb...

A nacionalizmus ellen de patriotizmus mellett vagyok. Sajnos tipikus budapesti vagyok, akit a folklór, a Trianon-kultusz meg ilyenek nem igazán fognak meg. Bár Trianonnal kapcsolatban én liberális oldalról közelítem meg a dolgokat, tehát kisebbségi jogként támogatom az autonómiát Székelyföldön, meg bármit ami az asszimilációt lassítja.

Illetve azért büszke vagyok arra hogy tudom hogy az őseim harcoltak 1848-ban és 1956-ban is. Aztán az utóbbi időkben politikai rendezvényeken nem használnak árpádsávos zászlót, és sportmérkőzésekre be sem engedik, de én ebben egy történelmi magyar zászlót látok, nem valami náci jelképet.

A kapitalista demokráciát tartom a legkevésbé rossz rendszernek.

Olyan párt nincs akivel tudnék 100%-ban azonosulni, de a Fideszt, az MSzP-t és a DK-t teljesen elutasítom.

Viszont a "sztereotipikus" liberálisokkal ellentétben:

-Vallásos vagyok.

-A homoszexuálisok házassága hidegen hagy. Nem is ellenzem, csak hidegen hagy.

-A szexualitást magánügynek tartom, ez vonatkozik a homoszexualitásra is. Tehát a pridehot egy demokratikus országban lehessen megtartani, de az én világnézetemben a homoszexualitás is a 4 fal közé való meg a heteroszexualitás is.

-A drogokkal kapcsolatban azt szeretném hogy minél kevesebbet használják az emberek.

-Feláll a szőr a hátamon az Amerikából eredő PC marhaságoktól. Az egy dolog hogy valaki ellenkező neműnek érzi magát, de akkor sem fogadom el hogy kettőnél több nem létezik.

-Ugyan ez nem kapitalista hanem szociáldemokrata lépés, de amikor egy kormány segít a családosoknak bármilyen módon, annak örülök. Ez az egy amiben nem vagyok kapitalista.

-A halálbüntetést teljes mértékben elutasítom, viszont a börtön az legyen büntetés is, nem érdekel a rabok "törékeny" lelkivilága a fontos.

Most elég sok mindent leírtam, ha visszakérdeznétek azt természetesen szabad, de a kérdésemre válaszoljatok, ne a világnézetemmel vitatkozzatok!

2017. dec. 9. 22:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
34%
Mármint ezen az oldalon? Ahhoz kihagytad az egyetlen adatot, ami számít: mit gondolsz a migránsokról. Ha nem akarod őket tűzzel-vassal-aknazárral irtani, akkor bizony libsi vagy. Ez egy ilyen hely.
2017. dec. 9. 22:18
 2/23 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem csak szófosásban szenvedsz.
2017. dec. 9. 22:19
 3/23 A kérdező kommentje:

"mit gondolsz a migránsokról. "

Jogos a kérdés. Az illegális migrációt nem támogatom, de úgyse hozzánk akarnak jönni a migránsok, sőt a magyar fiatalos jelentős része se akar nálunk maradni, ami nagyobb probléma.

2017. dec. 9. 22:22
 4/23 anonim ***** válasza:
ja
2017. dec. 9. 22:36
 5/23 anonim ***** válasza:
84%
Nem, te normálisnak számítasz.
2017. dec. 9. 22:52
 6/23 anonim ***** válasza:
33%
Egyenlőre nem vagy libsi. De ha nem figyelsz elragadhat a sötét oldal és az lehetsz. Nem előny hogy fővárosi vagy. Nagy a kockázat hogy bekebelez a libsi társadalom mert arra sok van. Összességében nem tartalak libsinek de vigyázz még változhat a helyzet. Válogasd meg milyen társaságba jársz.
2017. dec. 9. 23:12
 7/23 anonim ***** válasza:
83%

A ritka normálisok közé tartozhatsz. Biztos, hogy nem neoliberális vagy, de a klasszikus liberális oldaltól inkább a nacionalistább vonal felé húzol, mégha a nacionalizmus ellen is vagy.

Sajnos nem tudok neked pártállást javasolni.

Esetleg buddhista vagy?

2017. dec. 9. 23:35
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Nevezzük csak inkább Józan Észnek, mivel ezt semmilyen ideológia nem közelíti meg
2017. dec. 10. 00:12
 9/23 anonim ***** válasza:
25%

Bocs, de szerintem leginkább felszínes ember lehetsz és hiú. Vagy nagyon fiatal.

A liberalizmust sokszor összekeverik a nem érdekel ez se, az se, nem akarok gondolkodni se rajta mentalitással.

Szabad megkérdezni, hogy milyen vallású vagy?

2017. dec. 10. 00:59
 10/23 A kérdező kommentje:
Többen kérdeztétek: református vagyok.
2017. dec. 10. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!