Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért számít szitokszónak, ha...

Miért számít szitokszónak, ha valaki liberálisnak vallja magát?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 21. 04:32
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha magát vallja liberálisnak, akkor soha. Ha más nevezi annak, akkor az érzékelhető szándéktól függ.
2017. ápr. 21. 06:15
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

E korai órán diszlexiás vagyok, úgy olvastam: Mikor ...

Így egyszerűbb a válasz: Semmiért.

2017. ápr. 21. 07:09
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

1) Mert az SZDSZ jelentette a liberalizmust a politikában húsz évig, mégha nem is volt sok közük hozzá;

2) mert Orbán ezt nyilatkoztatta ki híveinek Tusványoson;

3) ez a nemzetközi divat jobboldalon.

2017. ápr. 21. 07:33
 4/9 anonim ***** válasza:
31%
Mert aki ma liberálisnak vallja magát, az általában szélsőséges és gyűlölködő. Gyűlöli a saját hazáját, a saját nemzetét, a fehéreket, a keresztényeket, a férfiakat, a konzervatívokat, a radikálisokat, a nacionalistákat, meg úgy általában mindenkit, aki nem liberális.
2017. ápr. 21. 07:44
 5/9 Molyember ***** válasza:
56%
Természetesen nem szitokszó, csak egy csoport annak próbálja beállítani. Az a csoport, amelyik kizárólag a minimum középosztálybeli, felnőtt, fehér férfit tekinti embernek, vagy amelyik rendszeresen félremagyarázott vallási tételek mögé bújik, ha valahogy igazolnia kell a folyamatos gyűlölködését és hatalommániáját, és amelyik parancsra bárkitől képes rettegni. Ettől a csoporttól nem igazán lehet komolyan venni a kritikát, tehát a liberális nem szitokszó.
2017. ápr. 21. 08:23
 6/9 anonim ***** válasza:
67%

4-es: Furcsa amit mondasz. Az a gond hogy azokat az embereket látod ilyennek, akik - hozzád hasonlóan - nem tudnak elképzelni mást, csak a saját igazuk megvalósulását. Liberálisnak - a szó klasszikusabb értelmében - lenni annyit tesz, mint hinni a szabadságjogokban, törvény előtti egyenlőségben, nemek és vallási tekintetben való egyenrangúságban, s egyáltalán úgy élni hogy közben nem pofázunk bele abba hogy a másik mit hisz. Szabad oktatásban hiszek, ahol mindenki megválaszthatja kitől és mit szeretne tanulni. Akikről te az előbb írtál, azok együgyű emberek, éppen csak ugyanannyira mint a szélsőségesen jobbosok...d ne tessék ezt sértésnek venni. Intelligens ember belátja, hogy a legnagyobb béke akkor állhat fent, ha minél több ember elégedetten él, ehhez pedig kompromisszumok kellenek minden oldalról. Azaz a szélsőségeknek nincs helye, mert az bomlaszt és kirekeszt.

Vegyünk engem. Én liberálisabb gondolkodású ember vagyok. Szeretem a hazámat, azonban nem vagyok olyan egysíkú hogy azt gondoljam, az országomnak csak az a jó ha burokban élünk. Szeretem a hagyományainkat, még ha nem is szoktam mindet tartani. De tisztelem akik igen. Tisztelem a hithű és igaz vallásban élőket, habár én nem járok templomba. Élek és élni hagyok. Számomre ez jelenti azt hogy liberálisan gondolkodom. Ja és ami a legfontosabb, azért nem tartom magam hazaárulónak, ugyanis teszek a hazámért, a boldogulásért. Dolgozom, nevelem a gyerekeimet tisztességgel. Munkámmal nagyon sok ember hasznára vagyok. Kedvelem a párbeszédet ellenkező véleményű emberek között, sőt igazából csak ebben hiszek. Annak nem sok értelme van hogy több, ugyanazt hajtó ember hergeli magát ma a politikai témában. Nincs olyan két ember, aki ne tudna pár dologban egyetérteni. Biztos vagyok benne hogy ha leülnénk egy sör mellé, találnánk mi ketten is közös pontot. Még akkor is, ha eléggé eltökélten ráfeszültél a liberálisokra.

Hát így.

2017. ápr. 21. 09:18
 7/9 anonim ***** válasza:
59%

# 4/6 Időpont ma 07:44

A legfontosabbat kihagytad: Ugyanis mindez amit felsoroltál abban nyilvánul meg, hogy egyértelműen nem fideszes.

2017. ápr. 21. 09:56
 8/9 anonim ***** válasza:
74%
#4 fogalmad sincs, hogy mit jelent, igaz?
2017. ápr. 21. 11:03
 9/9 Jeffrey Spender ***** válasza:

# Molyember

Neked meg nemhogy nincs fogalmad, hogy milyen az, aki nem liberális, hanem még démonizálod, és dehumanizálod is őket, csak mire jó ez ?

2023. okt. 24. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!