Melegként nekem miért kellene baloldali, liberálisnak lennem?
Én sosem tudtam és nem is akartam elköteleződni egyetlen egy politikai irányzat fele, mert az csak elvakulttá teszi az embert. Vannak meleg ismerőseim akik bal és jobboldaliak is és nem képesek más szemszögből nézni dolgokat.
Ugyanakkor a kortárs meleg haverjaim közt vannak LMP-s, és Fideszes is, de a többség nem foglalkozik politikával.
Kialakult egy sztereotípia, hogy aki meleg az tuti liberális, ami kb. 15-20 éve még igaz is volt, de mára ez a dolog sokat változott és - főleg Nyugaton - már jobboldali, sőt szélsőjobboldali pártokban is vannak nyíltan melegek.
(25/f)
Az egész liberalizmusnak az az alapja, hogy az emberek sokfélék: különböző vágyaik, elképzeléseik, véleményeik, természetük van. És csakis akkor szabad őket a természetüktől eltérő szerepbe kényszeríteni, ha a másik lehetőség még rosszabb (pl. gyilkosok, rablók, erőszaktevők, stb.). Javíts ki ha tévedek, de én úgy gondolom, hogy egy melegnek ez sokkal evidensebb a tapasztalatai miatt, mint egy nem melegnek, ezért nagyobb eséllyel lesz liberális.
"Én sosem tudtam és nem is akartam elköteleződni egyetlen egy politikai irányzat fele, mert az csak elvakulttá teszi az embert. "
Elvakultan nem akarom, hogy az emberek szabadságát indokolatlanul korlátozzák? Borzalmasan hangzik...
Szerintem manapság sokan túlzásba viszik ezt az egyensúly mániát. Legyünk centralisták, legyünk megalkuvók, ne legyenek nagyon elveink, hanem szavazzunk gyűjtőpártokra, amik nem képviselnek semmit. Szerintem ez a hozzáállás marhaság.
Állítólag az ss tagok között is volt meleg.
Melegek között is lehetnek rossz emberek..
Szélsőséges példát hoztam fel,mert ugye az ss tisztek nácik voltak,ami egy szélsőjobboldali eszme.
A tapasztalataim szerint a liberális emberek között többaz empatikus ember,több az emberi jogokban hívő.
Én életem során a konzervatív emberektől semmi pozitívat nem kaptam.
Ez lehet független attól,hogy meleg vagyok,inkább magas az igazságérzetem,ezért vagyok liberális.
Általában a melegeket életük során sok konzervatív ember támadja,esetleg terrorizálja.
Én nem szeretem őket,nem szeretek a közelükben sem lenni.Egyszerűen taszítanak.
Lehet te olyan meleg vagy,aki jó helyen nőtt fel,de én vidékről származon és itt a konzervatív egyenlő a buta és rosszindulatú kombinációjával..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!