Milyen politikai beállítottságú vagyok? Liberálisnak számítok?
-Támogatom a környezetvédelmet
-Nincs bajom a melegekkel, nem ellenzem a melegházasságot
-EU párti vagyok, abból is a szorosabb egység felé hajlok ( nem csak gazdasági szövetség, hanem idővel, megfelelő körülmények között akár Európai Egyesült Államok )
-Nato párti vagyok
-Támogatom a magasabb adókat a több szociális "juttatásért" cserébe ( a Skandináv modell híve vagyok )
-Véleményem szerint segíteni kell az afrikai és Közel-Keleti országokon, de erre nem a menekültek befogadása a legjobb módszer. Sokkal inkább gazdaságilag és katonailag támogatni kéne ezeket az országokat, hogy egy stabil államot lehessen felépíteni.
-Az EU által előírt 1000 fős menekült kvótát csak abban az esetben támogatom, ha garantálják hogy X éven belül nem növelik meg ezt a számot, illetve növekedés csak szankció nélkül, közös megegyezéssel lehetséges ( tehát szerződésben kötik ki, hogy ha Magyarország nem vállal 10 év múlva se több menekültet, akkor se fognak fenyegetni hogy megvonják a támogatásokat )
-Támogatom a svájci mintájú félig közvetlen demokráciát, illetve a népszavazási kérdések érvényességét levinném 40%-ra ( amennyiben félig közvetlen demokrácia lenne és alkotmány módosítással kapcsolatban lenne szavazás, támogatom az 50%-os minimumot, de más esetekben legyen alacsonyabb )
-A köztársasági elnök pozícióját minimálisan bővíteném, többszörös vétó és hasonló apróságok ( nem szükséges elnöki vagy félelnöki rendszert kiépíteni, de támogatom a jogkör bővítését ), de a legfőbb hogy az emberek közvetlenül választanák a pártok jelöltjei közül.
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!