Miért lenne akkor baj, hogyha a "kisboltok" bezárnának?
Sok 1000-1500 fős faluban van 2-3 kisbolt.
Sokkal jobb lenne, hogyha lenne egy diszkont Lidl,Spar vagy Penny.
Ezek nem nagy alapterületű boltok.Egy ilyen falu, főleg Nyugat-Magyarországon simán "eltartana" egy ekkora üzletet.
Én egyáltalán nem bánnám, hogyha bezárnának, egyszerűen nem versenyképesek, sem fizetésben, sem árakban,sem áruválasztékban, sem pedig árufrissességben.
" https://www.youtube.com/watch?v=CsB2-86MNtg"
Én meg olyanokat is akik meg nem.
Igazából nem sok olyan érvet tudtok felhozni ami megállná a helyét.
"Miért gazdagítsak olyanokat,akik abból élnek,hogy eladják azt,ami mások termeltek meg."
Azért b+, mert ez is egy szakma, ami kb. az ókor óta létezik. Te maga vagy az iskolapéldája, miért is kilátástalan az élet a falvakban...
"Persze tudom sokaknak a kényelem a legfontosabb,utána meg sírnak,hogy nem tudnak megtakarítani semmit.
Bezzeg egyik sem menne be bringával mondjuk egy nagyáruházba,ami általában a nagyvárosok külső részén van,nem a belvárosban.
Persze,amikor bringával mész két szatyorral,akkor lehet kinevetnek az autósok.
De én meg azok nevetek,hogy fizetik az autó fenntartás költségeit,meg még a nemzeti dohányboltba is kocsival mennek,ami a szomszéd utcában van.És jól el is híznak."
Te nem nevetsz, hanem irigykedsz, nem mindegy! ;P
És nem mindenki fog sokszor 20-30, vagy akárhány kilométert biciklizgetni, csak mert venni akar valamit.
Egyszerűen nettó hülyeség minden írásod, én meg inkább azon nevetek.
Miért kellene sokszor biciklizni?
Tartós élelmiszereket meg tudod venni előre is.
A kisbolt pedig nem abból fog megélni,hogy eladja a kenyeret és a tejet,legalábbis,abból max keresetkiegészítés lehet,megélni nem fog belőle.
Én nem irigykedem.A mi családunk is tarthatna autót,csak mi inkább nem tartunk autót,viszont normális élelmiszereket eszünk,nem gagyit.
Soha nem is érdekelt az autóvezetés,környezetszennyező is,a pénzt csak viszi.
Nem gondolnám valami luxus cikknek,kérdés ki miről mond le érte.
,,Egy ilyen falu, főleg Nyugat-Magyarországon simán "eltartana" egy ekkora üzletet"
Keleten meg dögöljenek éhen mi, mert nem jutt oda annyi pénz, hogy eltartsanak egy áruházt mi? Gondolom valami nagyvárosban laksz kérdező, ahol legalább 20 bevásorolóközpont, Tesco, Penny, Lidl, Aldi, Spar, stb. van.
Nem lettek volna az évek alatt szétbarmolva a faluk, tönkretéve a minisztereink által, akkor megoldható lenne, mert lenne annyi pénze az embereknek.
Falun viszont már sokszor az életbenmaradásért küzdenek. Ne ilyen 3-4000 ezer fős falukból indulj ki, én is 500 fő alatti faluban lakok. Itt baromira nem tudnának eltartani semmilyen nagyobb áruházláncat, mivel itt soha az életben nem lenne annyi bevétele se a Pennynek, se a Lidlnek, se a Sparnak, se egyiknek.
Az autók száma meg nem a jólét jele. A sok autószáma a tömegközlekedés kudarca. USA-ban is azért jár mindenki autóval, mert sokszor olyan pocsék a tömegközlekedés. Nagyobb városokban még oké, mint New York, de a többi, kisebb városokban még a magyarországi szintet se éri el sokszor.
"A kisbolt pedig nem abból fog megélni,hogy eladja a kenyeret és a tejet,legalábbis,abból max keresetkiegészítés lehet,megélni nem fog belőle."
És ha majd emiatt lehúzza a rolót, akkor majd mennyit kell biciklizned pluszban, okoska? Mehetsz minden másnap tejért meg kenyérért is, bónuszban konkurencia híján annyit kérnek majd érte, amennyit nem szégyellnek.
Komolyan mondom, röhejes, amit itt összehordasz. Egyik szavaddal ütöd a másikat, meg magas lóról beszélsz, miközben neked olyan istentelenül nagy tétel potom 5 ezer forint, hogy inkább biciklizel érte esőben, hóban. Nem gondolkodtál még rajta, hogy esetleg te csinálsz valamit baromira rosszul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!