Támogatnátok azt, hogy a magyarországi áramtermelés 100%-át atomenergiából biztosítsa az ország, Pécsen pedig folytassák az uránkitermelést?
Szerintem megoldható lenne, a paksi erőmű kibővítése után még két atomerőművet kéne építeni, amik akkorák, mint a bővített paksi.
Ezáltal olcsó lenne a villanyszámla, és hőerőművek sem füstölnének.
"Azért a paks2 is állami támogatással épül, anélkül a megtérülése szintén felejtős, vagy végképpen elszállt áramárral kalkulálva."
Persze a világ össze atomerőműve nettó veszteséges, pusztán hobbyból üzemeltetik őket.
Egy másik ilyen kérdésnél a felhozott példákra kikerestem a lakossági áramárakat az adott országokban. Németországban majd 90Ft/kWh, a napenergia rekorder Hawaiin 78 forint/kWh, soroljuk még? Nekem igazából baromira mindegy, a 110Ft/kWh kifizetése sem okoz gondot.
Pakson milyen állami támogatás miatt lesz annyi az áram ára amennyi?
A kérdés nem kifejezetten a mostani erőműépítésről szólt, felesleges a roszatom lejárató cikket belinkelni, a mutyierőművet eddig sem támogatta senki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!