Mi a vélemények erről az orbán beszéd miatti földre teperésről?
Valóban az a szólásszabadság, ha kifütyülünk egy beszédet mondó politikust mikor azokhoz beszél, akiket érdekel a mondandója?
Természetesen a hajhúzással, fölreteperéssel én se értek egyet, a kivezetés vitatéma, de végül is megzavart egy rendezvényt.
De mi lett volna vajon itt a teljes mértékben elfogadható megoldás?
Kulturáltabban is el lehetett volna némítani a hölgyet, de mit várunk egy olyan bandától aminek a főnöke nem foglalkozik nőügyekkel, a tagjainak a feleségei meg vak komondorokban botlanak el?
Másfelől, liberálisként is parasztságnak tartom hogy valaki Tusnádfürdőn nekiáll megzavarni egy rendezvényt. Amikor Március 15-én kifütyülték a felcsúti napóleont, az teljesen rendben volt, hiszen az Budapesten, az utcán történt, az a szólásszabadság.
De egy házi rendezvényen, 700 kilométerre konkrétan erdély legeldugottabb részére odamenni megzavarni már sok.
A legideálisabb ilyenkor biztonsági őrökkel kicipelni a rendbontót. Mert egy ilyen eseményen meg lehet tenni. De a Kossuth téren már nem...
14.46.
Liberáliséknál SZÓLÁSszabadság a sípolás? Még csak nem is fütyülés, hanem sípolás. A kettó nem ugyanaz. De gyakorolhatnák egy történelmi megemlékezésen kívül is, amikor nem zavarnak másokat.
Csak a "liberális" eredeti értelmének jegyében, hogy ne zavarják a többieket. Vagy ha ők sípolással akarnak megemlékezni, a saját rendezvényükön, gondolom, kapnának ők is engedélyt, az előbb engedélyt kapott rendezvény előtt vagy után. A saját véleményük kisípolására. De azért ne éjszaka, hogy a környéken lakók tudjanak aludni, vagy olyan helyen, ahol nem alszik senki.
Nem olyan könnyű dolog rendes liberálisnak lenni.
ezt furcsállottam én is. a szólás szabadság nem azt jelenti, hogy ha valaki mond valamit akkor ahhoz jogunk van hozzászólni?
van jogunk van nekünk magunknak mondani valamit?
vagy azt jelenti a szólásszabadság, hogy sípolással elnyomhatjuk valaki mondandóját?
Joga van elmondani.
Nekem jogom van kinyilvánítani hogy nem tetszik.
Mindezt KÖZterületen teszi.
Innentől kezdve mit nem lehet érteni?
Ezért pofáztam arról hogy egy magán rendezvényen nem szabad sípolni, de kinn az utcán igen.
18.19.
Csak kérdem.
Amikor egy valamilyen rendezvény tartanak közterületen, akkor kérni vagy bejelenteni kell, hogy ott meg lehessen tartani. Pont azért, hogy ugyanazon a KÖZterületen ne zavarják egymást a különböző KÖZösségek a rendezvényeikkel.
Hogy mondjuk ne tervezzen ugyanarra a helyre és időre egy közösség vegetariánus ételosztás, egy másik meg böllérfesztivált.
Ezzel a bejelentéssel, vagy engedéllyel, a lepapírozással, nem jár valamiféle használati jog az adott időre arra az adott közterületre?
Szerintem erre biztos van valami törvény, mert logikus lenne.
bizony nem kérni kell hanem bejelenteni. a hatóság ilyenkor tájékoztat ha van már ott valaki aki megelőzött s akkor eldöntheti a második hogy ott rendez e vagy sem.
ezenfelül a hatóság biztosítja a rendezvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!