Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem demagóg gyerekv...

Csak szerintem demagóg gyerekvállalásra buzdítani embereket, amikor ilyen nagy a kivándorlás?

Figyelt kérdés

A kivándorlás azért van,mert 1 ember 1 fizetésből magát sem képes eltartani.

Mégis akkor milyen jogon követelik,hogy még gyereket is vállaljanak.

Nyugaton 3-4-szer ennyit keresnek az emberek ott még "jogos" lehet a felvetés,de nálunk egyszerűen nem lehet eltartani egy családot.

Szerintem nevetséges,hogy az átlagbér annyi,hogy egy albérletre sem futja,de valaki szerint oda még egy gyerek is elférne,vagy több is..

2017. máj. 28. 16:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
90%
Ez nekem is visszatetsző ez kezdettől. A kormány a legnagyobb erőkkel üríti kifelé az országot az intézkedéseivel, lopásaival. Soha ezelőtt ennyi magyar nem hagyta itt az országot mint a fidesz kormányzás alatt, a magyar gyerekek 15%-a már külföldön születik, magyarul se fognak tudni soha. De emellett folyamatosan azt kommunikálja, hogy a magyarok hibája az egész mert ők úri jókedvükben nem akarnak gyereket. Nekem tipikus terelésnek tűnik, hisz az eddigi állítólag leg"jobbanteljesít"ő kormányunk okozta a legnagyobb népességfogyást.
2017. máj. 28. 17:11
 12/25 A kérdező kommentje:

"Nagyon sok család és gyerekellenes kérdés van mostanság. Nem tudom hogy fizetnek e ezért nektek vagy nem. "

Talán azért,mert akinek nincs családja ebben az országban teljesen kisemmizik.

Még a nagycsaládos ingyen utazik a buszon 3 gyerekkel,közben tőlem 2 megállóért ugyanannyit kérnek el,mint 10-ért...

A nagycsaládos már szinte semmi adót nem fizet,ingyen étkeztetés,ingyen tankönyv.

2017. máj. 28. 17:15
 13/25 A kérdező kommentje:
11-es,pontosan erre akartam kilyukadni....
2017. máj. 28. 17:16
 14/25 anonim ***** válasza:
94%
#1: Ha valóban csak ennyiről lenne szó, csalódottan haza is térnének, de erről szó sincs.
2017. máj. 28. 17:18
 15/25 A kérdező kommentje:

"Gyermeket kell vállalni, pont emiatt a libsi felfogás miatt pusztul majd ki a fehér ember "

ha téged nem érdekel a nyomor,felőlem vállalhatsz 10 gyereket is,csak tartsd is el!

16/25 anonim válasza:
82%

Az albérletpiacot vegyük két részre :

Budapestre és a többi régióra.

Budapest támadás alatt ál, külföldi expat dolgozók, nyugati turisták árasztották el a fővárost, akik valóban az egekbe emelik az árakat.

nyugati pénz, airbnb, magyar puncivadászat.

Erről szól ma Budapest.

A budapesti munkások pedig sikítva menekülnek, vagy szobatársakkal nyomorognak, vagy az anyjukkal élnek, jobb esetben.

Egyébként csak a fiatalok vannak ilyen szar helyzetben, a magyar társadalom 75 %a saját lakásban seggel, úgyhogy nekik nincs albi gond.

De a fiatal pályakezdő élete ma Magyarországon elég siralmas. Mamihotel, szobatárs, vagy kimegy mosogatni Nyugatra.

17/25 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező ha nem akarsz gyereket ne vállalj. De miért kellegyértelmű ezen vergődni itt állandóan. Te akkor se vállalnál ha sokat keresnél mert nem akarod a kényelmet feladni. Aztán magadat mentegeted az anyagiakkal. Régen a nagyszüleim és az akkori emberek senki nem éltek nagy jólétben de 4-5 gyerek is felnőtt tisztességben egy családban.
2017. máj. 28. 17:34
 18/25 anonim ***** válasza:
32%

"Ekkor jön az állam,ami erőszakkal elveszi más emberek pénzét és odaadja a családoknak ugyebár."

- mégis miről beszélsz? melyik bolygóról írsz??

"Mégis akkor milyen jogon követelik,hogy még gyereket is vállaljanak."

Ki követel ilyet? A gyereknevelés sokba kerül, ne bánkódj, hogy támogatják

2017. máj. 28. 17:34
 19/25 anonim ***** válasza:
#kell állandóan #
2017. máj. 28. 17:35
 20/25 anonim ***** válasza:
36%

A gyerekvállalás, a kivándorlás és az anyagi helyzet szerintem nem így függ össze egymással.

Aki gyereket akar vállalni, az fog is, anyagi helyzettől függetlenül. Ez a tapasztalat. Sosem a legjobb anyagi helyzetben lévő, és pláne nem a középosztálybeliek körében születik sok gyerek, hanem a legszegényebbek körében, ahol még a fogamzásgátlásra sem futja, és több generáció él együtt sokszor rendezetlen lakáskörülmények között.

Ha viszont a kormányzati buzdítás rájuk hat még inkább, akkor ez azt jelenti, hogy az ország legszegényebb rétegét duzzasztják tovább, a felemelkedés, kitörés esélye nélkül.

Az anyagi helyzet és a gyerekvállalási kedv tényleg nem függ össze - ha Nyugatra tekintünk, az általad is említett gazdagabb területre, nem látjuk azt, hogy az ott élők rengeteg gyereket vállalnának a bőségen felbuzdulva. Ott is a marginális társadalmi helyzetűekre jellemző a sok gyerek, a középosztálybeliek meg 1-2 gyereket vállalnak, és a bevándorlók nélkül csökkenne a lakosságszám. Nem azt mondom, hogy ez racionális. Azt mondom, hogy ez van. Rengeteg ember nem hoz racionális döntést a családtervezéssel kapcsolatban (sem).

Áh. Mindegy. A véleményem az, hogy gazdasági és kivándorlási helyzettől függetlenül senkinek nincs joga megkövetelni, hogy az ember vállaljon gyereket. A gyerekvállalás számomra ez a téma: "csak az jöjjön, aki bírja, aki tudja, hogy végigcsinálja" - méghozzá szívvel-lélekkel.

2017. máj. 28. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!