Csak szerintem demagóg gyerekvállalásra buzdítani embereket, amikor ilyen nagy a kivándorlás?
A kivándorlás azért van,mert 1 ember 1 fizetésből magát sem képes eltartani.
Mégis akkor milyen jogon követelik,hogy még gyereket is vállaljanak.
Nyugaton 3-4-szer ennyit keresnek az emberek ott még "jogos" lehet a felvetés,de nálunk egyszerűen nem lehet eltartani egy családot.
Szerintem nevetséges,hogy az átlagbér annyi,hogy egy albérletre sem futja,de valaki szerint oda még egy gyerek is elférne,vagy több is..
Azért nem futja albérletre, mert a külföldi airbnb-s bulivadászoknak jobban megéri kiadni mint egy magyarnak. Valamint 5 éve még fillérekért hozzád dobtak egy panelt pesten, most már meg csilliárdokat kell fizetned, mert a kivándorlás boom pár éve kezdődött, annyi idő alatt már bőven megszedték magukat 20-30 millió forinttal a kint dolgozó magyarok, akik előszeretettel adják ki pofátlanul magas áron neked az így vásárolt ingatlanjukat. Ezért mentek fel horribilisan az albérletárak, mert külföldről veszik meg őket a mobilis fiatalok, és jó drágán kiadják az itthon maradt honfitársaiknak. Kapitalizmus van, már minden a pénzről és egymás kizsigerléséről szól.
Én is kimegyek külföldre, aztán magyar lakásba fektetem majd az ott megkeresett millióim, és aztán majd én is pofátlankodni fogok, hogy egy garzon is 120k + rezsi! Ha nem fizetsz mehetsz az utcára! :D
Hát igen,de ha van olyan hülye,aki ennyit fizet az albérletért,akkor mit lehet tenni?
És a gáz az benne,hogy a legtöbben feketén adják ki,és 120 ezret nettóban zsebre teszik.
gyakorlatilag ebből meg lehet élni munka nélkül.
Közben vidéken értéktelednek el a családi házak.
Nagynénémnek most keresgettem lakásokat,a 3 szobás családi házért nem tud egy vidéki városban 2 szobás lakást venni normális környéken.
De ez nem csak a külföldön dolgozók miatt van,hanem itthon az egykulcsos adónak köszönhetően,akik jól keresnek még többet adnak ki albérletre,vagy megtudják fizetni jobban a lakásokat.
A többségnek pedig lassan egyikre sincs esélye..
Faluvidéken 0 forint a házak értéke, főleg ahol csak közmunka van, ott az tényleg semmi.
Budapesten a belvárosban, ahol jó drágán ki lehet adni magyar puncira éhező külföldieknek airbnb-vel, ott meg egy 2 szobás lakás is 60 millió forint.
2 fizetésből nem lehet eltartani 4-5 embert.
Ekkor jön az állam,ami erőszakkal elveszi más emberek pénzét és odaaja a családoknak ugyebár.
De így meg a sok egyedülálló sosem fog gyereket vállalni,mert rommá adóztatják őket.
Közben a vállalkozók ügyeskednek,csalhatnak,ott használhatják ki a munkaerőt,ahol akarják.
A munka törvénykönyve szinte a rasbzolgaság 10 parancsolata.
Anyám megkérdezte a munkahelyén,hogy ugyan 3 év után hajlandóak e bért emelni.
De nem akarnak,bezzeg minden hónapban mennek nyaralni.
Szabadság nincs,táppénz nincs....
Ez Magyarország,ahol pár földesúr élősködik a többségen..
Nem demagóg. Gyermeket kell vállalni, pont emiatt a libsi felfogás miatt pusztul majd ki a fehér ember
egy szélsőjobbos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!