Elképzelhető, hogy nincs is annyi valós munka, mint amit a hirdetésekben láthatunk?
Nem erről van szó.
Egyszerűen a cégeknél dolgozó hr nem győzi az önéletrajzok feldolgozását, mert olyan ostoba semmitmondó hirdetéseket adnak fel, ami nem előszűrőként működik, hanem azt éri el, hogy boldog boldogtalan jelentkezzen mindenhová.
Ezért sokszor a valóban releváns CV-k kihullanak a rendszerből, sokszor olvasatlanul végzik a kukában.
Sajnos a HR s egy szakma, és nagyon sokan rosszul űzik.
"Sajnos a HR s egy szakma, és nagyon sokan rosszul űzik."
Már ha egyáltalán van a cégnek kifejezetten HR-es munkatársa. Mert az esetek többségében valamelyik dolgozó van megbízva a hirdetéssel, és utána valamelyik vezető ember dönti el kiket vesz fel, kiket nem.
Egyik cégemnél például a divízióvezető olvasgatta a kapott önéletrajzokat, amellett hogy intézte a munkát és 5 percenként kap 15 levelet.
A "karrier" portálokból már olyan szinten sem jó kiindulni, hogy sok esetben nincsenek is kezelve a hirdetések. Ha csak magam nézem, akkor munkakereséshez feltöltöttem vagy 10 ilyen portálra az életrajzom, adataim, felére 1 hónap múlva nem is emlékeztem.
Vagy egyik portálon meg lehetett nézni a hasonló önéletrajzokat, hasonló állást keresőket, hát szerintem ha napokig böngészném se érnék a végére.
Na meg ahogy nekem lejött, kétféle hirdetés van, az egyik ami meg tudja szabni, kit keresnek, és kevés ember felel meg a munkának. A másik meg az, amire boldog boldogtalan jelentkezik, és döntsd el hogy 300 emberből kit veszel fel.
Ráadásul az sem jelent semmit, ha sokáig fent van egy hirdetés. Attól még betölthetik az állást, a cégnek meg sosem baj, ha kapja az önéletrajzokat, látja benne a bérigényeket, vagy hogy kinek milyen tudása van. Az én cégemnél például nem is nagyon van konkrét álláshirdetés, de odaírják hogy X és Y pozícióba szívesen látnak új embereket.
Azt meg kifejezetten nagy öngólnak tartom, ha "harmadik fél" bevonásával megy az álláskeresés, csajozni sem lehet úgy, hogy a haverod megy oda helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!