Mi van mostanában a munkáltatókkal, hogy mindenki teljes alakos fényképet akar a hirdetésekben?
Figyelt kérdés
Nem zaklató jellegű ez egy kicsit? régen még a sima kép sem volt annyira divat, most meg már egész alakos kell, és sokszor nem is egy??#hirdetés #álláskeresés #magyar #állás #munka #keresés #karrier #jelentkezés #önéletrajz #álláshírdetés
2012. jún. 18. 00:00
1/11 anonim válasza:
nem tudom milyen hirdetésekről van szó, a legtöbb helyen a kép is tilos. (igaz én diplomás állásokról beszélek)
2/11 A kérdező kommentje:
én középfokú végzettséggel ilyen munkát keresnék, de hihetetlen hogy az utóbbi időben hatványozódott az ilyen "egész alakos fényképet akarok" hirdetések száma, nekem az ilyenek valahogy mindig gyanúsak.. mi a francot akarhat az egész alakomtól?? dolgozni akarok menni nem k*rválkodni..
2012. jún. 18. 00:16
3/11 anonim válasza:
Ha emberekkel kell dolgoznod, akkor nem mindegy a munkáltatónak az alakod és a teljes megjelenésed. Többszörösen tudományosan bizonyított tény hogy az emberek a jó megjelenésű emberekben jobban megbíznak és többet vásárolnak tőlük.
4/11 anonim válasza:
Plusz aki igényes a külsejére az a munkájára is igényesebb, mint aki elhanyagolja magát.
5/11 anonim válasza:
Az egész alakos képről sok minden kiderül. Többek között az is, amit az előző írt, hogy hogyan nézel ki rajta ( öltözék, frizura, stb). Aki pl. egy komolyabb helyre bikinis vagy koszos, igénytelen ruhás képet küld, az már árulkodó.
A másik, hogy - sajnos - azt is kiszűrhetik, van- e valami fogyatékosságod, ami kizáró lehet az adott munkakör betöltésénél.
6/11 anonim válasza:
Munkaadóként elvárom a fényképet, azt is egyfajta rosta. Pl punkokat, cigányokat, vagy olyanokat akik buliképet tesznek be (diszkóban asztal tetején piál haverokkal) nem hívok be interjúra. Csak hát azt nem írhatom, hogy "cigányok kíméljenek".
7/11 anonim válasza:
Márpedig jobb állásoknál tilos a fényképes önéletrajz,hiszen az befolyásolnáa döntéshozót.Első lépésben csak az önéletrajzban szereplő adatok alapján kell szűrni. Azaz megvan-e a megfelelő végzettsége, gyakorlata a pozicióhoz. Majd az interjún lehet a megjelenés alapján is szűrni
8/11 anonim válasza:
7: mit értesz "jobb állásajánlatnál"?
9/11 anonim válasza:
középvezető és felfelé, vagy jól kvalifikált szakember.
Ahol tényleg az a fontos mit tud és milven gyakorlata van. Ha "árban" határoznám meg, akkor 300 ezertől felfelé
10/11 anonim válasza:
Érdekes, mert ilyen állásom van, és fényképes önéletrajz kellett ( nem véletlenül).
Én meg úgy gondolom, hogy komolyabb helyeken fontos hogy fényképes önéletrajzot kérjenek / küldjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!