Ez igazolt távollétnek számít? Mit tegyek, ha a főnököm, nem akar elengedni az orvosi vizsgálatokra?
Pár napja belgyógyászaton voltam vizsgálaton. 3 hónappal ezelőtt kaptam rá időpontot. Az eredményeim nem lettek túl jók, ezért az orvos két időpontra is visszarendelt. Egyszer augusztus elejére, egyszer szeptember végére.
Szóltam a főnökömnek, hogy aznap szeretnék pihenő napos lenni - egyenlőtlen beosztásba dolgozunk - de elmondása szerint nem tudja megoldani, mert túl későn szóltam neki.
Azt javasolta, vegyek ki szabit. De szabadságot nem akarok kivenni, mert úgy érzem, ha az ember beteg, nem az a megoldás, hogy szabit vegyen ki, ha orvos akar elmenni.
Ráadásul engem visszahívtam, beutalóm van.
Ha ezek után nem megyek be dolgozni, az igazolt távollétnek számít?
Egy-egy napra táppénzre sem szeretnék elmenni.
Hatályos Mt. 107§ alapján csak a kötelező orvosi vizsgálatok (...) stb idejére kell távolléti díjat fizetnie a munkáltatónak, ez azonban nem az a kategória.
Itt max betegszabadságra / táppénzre mehetsz, az viszont kevesebb bérrel jár. Legjobban ( anyagilag) a szabadsággal jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!