Elképzelhető, hogy nincs is annyi valós munka, mint amit a hirdetésekben láthatunk?
"Próbáld meg, jelentkezz szalag mellé fizikai munkára, és garantálom neked, hogy 12 órán belül állásod lesz, erőfeszítés nélkül."
Fél óra alatt eljutsz a lakóhelyedhez legközelebb eső cégig akár gyalog is. Magyarországon olyan hely nem nagyon van ahol ennél többet kell sétálni lakott területig. Vársz félórát az iroda előtt, félóra alatt megírják a szerződést, félórát maszturbálsz a cég mosdójában. Mivel töltöd a maradék tízet? Elmész a haverokkal berúgni?
Ha a gyári munkát nézzük akkor tényleg sokszor nagy hiány van. A város ahol születtem, ott pl a kenyérgyárban nagyon nagy a hiány. Az újságban az elmúlt fél évben lehetett látni, hogy már oda jutottak hogy diákokat és hosszan tartó munkanélkülieket is várnak. Persze egyszerű az oka: minimálbér. Személy szerint nem volt rossza tapasztalatom ott, de csak azért mert egyetemi nyári szünetben egy 1,5 hónapot voltam ott. 3-4 hónap után elegem lenne, hogy ilyen szar munkát végezzek életem végéig.
És ezen felül jó pár másik hirdetés is van, de azért többsége ugyancsak gyári, ami már elvár szaktudást.
Ha a saját szakmámat nézem (szoftverfejlesztés), akkor tényleg nagy a hiány. Korábban volt pár cikk ami konkrétan a netes hirdetésekkel foglalkozott és az oldal vezetői mondták, hogy a hirdetések 20-25%-a ilyen szakembert keres. Személy szerint ahol dolgozom, nem is volt meghirdetve állás, ellenben csak elküldtem és mégis vettek fel. (volt más cég is ahonnan behívtak, pedig nem volt hírdetve)
Hallottam, hogy nagyobb cégeknél kötelező álláshirdetést feladni negyedévenként, akkor is, ha nem kell munkaerő. Így lehet kozmetikázni a KSH adatokat, (lám itthon mennyi betöltetlen állás van).
Plusz vedd hozzá, ahova megvan a protekciós jelölt, de meg kell hirdetni! (ezt közszférában törvény írja elő, multinál céges policy) Plusz vedd hozzá, ahol csak adatbázist töltögetnek a hirdetéssel, vagy adatokkal kereskednek. Egyesek szerint a hirdetések 85%a fullkamu.
# 16 [link] ha erről a munkahelyről beszélsz akkor megsúgnám hogy 3 alkalommal küldtem önéletrajzot fel is hívtam őket de semmi!
4 hónapja azzal hitegetnek hogy "feldolgozás alatt" Szóval a részemről együttesen és egyenként is a vezetőség megcsókolhatja a jobb farpofám belső felének a betyárkörtés oldalát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!