Fel fognak értékelődni a diplomák a kivándorlás következtében?
'Nem. A diplomák sohasem értek semmit és soha nem is fognak.'
Tömény szamárság :)
Az első válasszal azért nem értenék egyet.
Természetesen nem úgy gondoltam, hogy a bölcsész majd el tud menni agysebésznek. Úgy értem, hogy elképzelhető egy nagyfokú átrendeződés a munkaerőpiacon, amikor olyan kevés diplomás, értsd: "tanultabb" ember lesz, amikor egy most kevésbé értékes diplomával is könnyebb lesz elhelyezkedni? Nem magának a papírnak a felértékelődésére gondolnék, kedves "aranyos" válaszoló! :D
Szakértelmet nem adnak mellé.
Ha van egy bölcsész, akkor ő bölcsész. Pont.
Nem fogják felvenni könyvelőnek, csecsemőápolónak, informatikusnak, gépbeállító mérnöknek, stb. Egyszerűen azért, mert nem értesz hozzá.
Ahogy nem vesznek fel ilyen pozícióba sima érettségivel vagy szakmunkással sem, mert nem ért hozzá.
Viszont kétkezi munkásból és operátorból is hiány van, ott mindig van felvétel.
" Úgy értem, hogy elképzelhető egy nagyfokú átrendeződés a munkaerőpiacon, amikor olyan kevés diplomás, értsd: "tanultabb" ember lesz,"
Az un. "tanultabb" emberekből (értsd: seggnyaló, pozícióharcosokk sleppje) van és lesz is elég holnap is. Olyanokból viszont egyre kevesebb, akik ténylegesen munkát végeznek, vakolnak, fúrnak-faragnak, szemetet hordanak, építenek, renoválnak, javítanak, szállítanak, stb.
Ezek ára fog felértékelődni.
'Olyanokból viszont egyre kevesebb, akik ténylegesen munkát végeznek, vakolnak, fúrnak-faragnak, szemetet hordanak, építenek, renoválnak, javítanak, szállítanak, stb.'
Ne akard már úgy beállítani, a szellemi tevékenység nem számít munkavégzésnek, mert azon nyomban tökön szúrom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!