Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek elnézik Soros milliárdos gyűlöletkampányát, de Horthy szobrot azt tilos állítani? "magánpénzből mindenki azt csinál amit akar"

Figyelt kérdés
2017. máj. 26. 12:12
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
91%

"gondolom a szabadságtéri emlékműre gondolsz

hát azt nem mostanában állították"

Nem arra te agyhalott újkomcsi. Hanem, amire a pártod engedélyt adott Esztergomban. De gondolom ennek is örültök, mint ahogy a komcsi jelképekkel rohangáló ruszkiknak.

2017. máj. 26. 20:41
 42/60 anonim ***** válasza:
91%
39: Ja, bocsánat a CÖF-öt kifelejtettem. Pedig az se kutya.
2017. máj. 27. 12:11
 43/60 Pro Patria ***** válasza:
0%

"Tudom, te csak a pártközpontból jött "tényekkel" foglalkozol. Tudod cáfolni bármelyik pontját annak, amit írtam?"

- A probléma forrása abban van, hogy az embereknek ijesztő módon nincs igényük. Sokféle értelemben, de ide tartozik az ismeretek megszerzése is. Te sem magad keresed az tudást, hanem kész, előrágott információkat szedsz fel, és ezért másolsz be hülyeségeket végül.

- Magyarországon a legmagasabb az ÁFA - valóban, ahogyan a kormányváltás előtt is 27%-volt, ami csökkent ideiglenesen 25%-ra, majd ez nőtt meg 2%-kal ismét 27-re; mellette pedig a legalacsonyabb az SZJA.

- Legalább 50 új bevezetett adó... Elárulom: _összesen van ma_ Magyarországon 60 különböző adónem érvényben. Németországban például 59-re jön ki az adófajták száma. Ráadásul az adók többsége ezredszázalékosan jelenik meg az állami költségvetésben. Van olyan adó is, amit az egész(!) országban, a tízmillió emberből 1200 fő fizet be. Csak felvetem: te például fizetsz kamarai regisztrációt?

- Fizetned kell a banki pénzfelvételkor. Ez így van, ahogyan mindig is megvolt ez (2010 előtt is indulatot keltett, bennem is), de nem az államnak, hanem a bankintézmény felé, éppenséggel - jó, hogy megemlíted -, pont a kormányváltás után történtek azok a tárgyalások, amelynek eredményeképp havi két alkalommal már ingyenes lett a pénzfelvétel az ATM-ekből. Megint egy durva kapufa.

Ilyen helyzetbe kerülsz a saját hibádból, ha készen tálalt dolgokat veszel át copy+paste formában valahonnan, mindenféle kritika nélkül. A saját ismereteidet bővítsd, ne másokét használd fel.

2017. jún. 2. 10:44
 44/60 anonim ***** válasza:
100%

# 43/43 Időpont ma 10:44

Még mindig csak demagógiával tudsz reagálni? Végülis az se baj, hogy a jövedéki adókat duplázták, majd ha alacsony az olaj világpiaci ára, még azt is emelni akarják. Inkább ezekkel kéne foglalkoznod, mint a kamarai regisztrációval.

2017. jún. 2. 10:48
 45/60 A kérdező kommentje:

rohadt unalmas vagy 66% hogy egy vesztett vitából mindig úgy ugrassz ki, hogy "inkább foglalkoznál a..." című mondókát kezded

egyébként az olajáras vitában is számtalanszor felmostam veled a padlót, de olyan vagy mint aki a saját hibájából sem képes tanulni

majom

2017. jún. 2. 12:56
 46/60 anonim ***** válasza:
Te beszélsz??? Aki idáig sem volt képes valamicske konkrétumba önteni az elképzelt soros gyűlöletkampányát? Inkább ne röhögtesd magad :D
2017. jún. 2. 13:09
 47/60 Pro Patria ***** válasza:
0%

"Még mindig csak demagógiával tudsz reagálni?"

- Demagógia az, ha úgy kezdődik egy kormánybírálat, hogy "fizetni kell a pénzfelvétel után", tényszerűség pedig az, ha leírom: ez eddig is így volt, és nem az államnak, hanem a banknak fizeted ezt az összeget, valamint éppen a 2010-es kormányváltás után indultak a tárgyalások, aminek következtében havi kétszer ingyenessé vált a pénzfelvétel számodra is.

Demagógia a "legalább 50 újfajta adó bevezetése" közhelyének bedobása, amivel szemben tárgyilagosan rámutattam, hogy összesen van 60 adónem ma Magyarországon érvényben, ami önmagában rácáfol erre, valamint mellé összehasonlításul közöltem Németország ilyen irányú számadatát is, hogy legyen viszonyítási érték, megelőlegezve azt az esetleges felvetést, hogy eddig csak tíz lett volna.

Persze, nem fogok komplex elemzés vásárlóértékről, a fizetett adók gyakorlati kiterjedtségéről a társadalom egészét tekintve, és a mértékek egymáshoz képesti összevetéséről - pontos kép úgy alakulna ki. Egy alapvető hülyeségre mutattam rá.

Van egyéb hozzáfűzni valód?

2017. jún. 2. 13:39
 48/60 anonim ***** válasza:
100%

# 45/47 Időpont tegnap 12:56

"rohadt unalmas vagy 66% hogy egy vesztett vitából mindig úgy ugrassz ki, hogy "inkább foglalkoznál a..." című mondókát kezded "

Az csak a galambnak győztes sakkmecs, ha felborítja a bábukat. Milyen vesztes vita az, ahol a tények mellettem állnak, te meg csak ugatni tudsz, meg rágalmazni? :-D

"egyébként az olajáras vitában is számtalanszor felmostam veled a padlót, de olyan vagy mint aki a saját hibájából sem képes tanulni "

Lehet linkelni :-D Egyszer sem sikerült, lévén ahhoz okosabbnak kéne lenned, ami nem vagy.

De legalább aláírtad a válaszod, ez tetszik.

# 47/47 Időpont tegnap 13:39

Az is demagógia, amit egy párszor már kifejtettem. Ám demagógiával nem feltétlenül kell demagógiával reagálni. Az, hogy az adóemelés/bevezetés hírére te a kamarai tagsággal jössz, miközben ott a telekomadó amit te fizetsz, a bankadó, amit te fizetsz, a megemelt jövedéki adó, amit te fizetsz, a megemelt ÁFA, amit te fizetsz, az alacsony olajár esetén még jobban megemelt jövedéki adó, na, az sokkal nagyobb demagógia, mert úgy állítod be, mintha csak ilyen semmilyen adókat változtattak volna.

És az látod, undorítóbb.

2017. jún. 3. 10:46
 49/60 Pro Patria ***** válasza:
0%

"miközben ott a telekomadó amit te fizetsz, a bankadó, amit te fizetsz"

- A havi kétszeri ingyenes pénzfelvétel, amit te nem fizetsz.

"a megemelt jövedéki adó, amit te fizetsz"

- Az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának csökkentése, aminek korábbi szintjét te nem fizeted.

"a megemelt ÁFA, amit te fizetsz"

- A levitt SZJA, aminek eddigi kulcsát te nem fizeted. A gyermekek után járó adókedvezmény, ami levonást te nem fizetsz.

"az sokkal nagyobb demagógia, mert úgy állítod be, mintha csak ilyen semmilyen adókat változtattak volna. "

- Olvasd csak el, mit írtam... "Ráadásul az adók *többsége* ezredszázalékosan jelenik meg [...]"

Arra a valóságnak ellentmondó hazugságra mutattam rá, hogy ötven új adónem született volna, rekordokba emelve a korábban soha nem látott mértékű adózást Magyarországon.

Adók változnak, nőnek egy ponton és csökkenek másikban, ez teljesen közönséges jelenség bármilyen kormányzásban. A fentebbi is éppen erre ad igazolást.

2017. jún. 3. 13:53
 50/60 anonim ***** válasza:
100%

# 49/49 Időpont ma 13:53

"- A havi kétszeri ingyenes pénzfelvétel, amit te nem fizetsz."

Ezt nem a kormány adta, megvolt ez korábban is a legtöbb konstrukcióban, amíg nem volt tranzakciós adó.

"- Az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-jának csökkentése, aminek korábbi szintjét te nem fizeted."

De, fizetem. Nézd meg mennyi volt egy kiló sertéscomb 1 éve, és mennyi most. Minimális a különbség.

"A levitt SZJA, aminek eddigi kulcsát te nem fizeted. A gyermekek után járó adókedvezmény, ami levonást te nem fizetsz."

A levitt SZJA ütött egy akkora rést a költségvetésen, hogy el kellett lopni a magánnyugdíjakat :-D Juhé.

Szóval még mindig csak demagógiával tudsz válaszolni, hogy "jajj, hát izé, tuti ugyanannyi adót fizetek mint eddig, csak másképp". Lófszt. :-)

Védheted tovább a védhetetlent, én a veled való "vitát" megint meguntam, hihetetlen, hogy nem fideszesként mennyire véded a szent kormányt, ilyen szintű demagógiával.

2017. jún. 3. 14:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!