Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mindig azok sokszor a...

Miért mindig azok sokszor a legelégedetlenebbek akik lusták voltak tanulni az iskolában, ugyanakkor ők elég sok dolgot akarnak?

Figyelt kérdés

Saját volt iskolástársaimnál is láttam a példát.

A suliban végig semmit se csináltak, legtöbbször csak látványosan szenvedtek, illetve zavarták az órát. Most jópár év elteltével ők azok akik masszívan hisztiznek, hogy nincs pénz erre, arra. Közben persze simán szórják a pénzt fölösleges dolgokra, de ugyanakkor megy a hiszti, hogy a betanított munka nem fizet olyan jól és így nem lesz a pénz a bmw-re.

2017. máj. 24. 22:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező az a gond, hogy akkor se vagy sokkal előrébb, ha tanultál. Nem, nem vagy előrébb. Biomérnök ismerősöm Mesterdiplomával, gyógyszergyárban dolgozva (nem betanított munkával) ugyanolyan anyagi nehézségekkel küzd, mint én, aki nem volt jó tanuló, diplomája sincsen. Látod, ez itt a probléma.

Én nem akarok BMW-t, 8 szobás luxusvillát, stb. Normális életet szeretnék élni, ahol nem jött volna ki nálam a migrén, ha nem úgy feküdnék le minden este vajon a következő hónapban lesz-e még munkám.

2017. máj. 25. 08:18
 22/32 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező te nagyon tévedsz!

Én tanultam, diplomás vagyok, marha nagy a felelősségem, szar a felszerelés amivel dolgoznom kell, ha bármi van engem vesznek elő, mert a tanult meg a diplomás, miért nem figyelt jobban! Meg igazán ha már annyira jól meg vagyok fizetve végezzem jobban a munkám, ez egy átlag melóshoz képest úgy havi nettó harmincezerben realizálódik, tényleg megérte rohadtul az a plusz öt év tanulás.

Tudod mi a szar érzés? Gyerekkén vagy buszsofőr vagy hamburgeres akartam lenni, anyámék persze nem engedték, mert, hogy rosszul fizet meg proli meló mindkettő. De komolyan néha olyan érzésem van, hogy jobban jártam volna. Ehelyett elmentem biológusnak, mert majd jön a GMO, meg amit akarsz, meg majd kutató leszek, aham persze, az ment Phd-re, aki jóban volt a tanárokkal. De mondjuk őket se irigylem, még tán szarabb pénzt kapnak.

Hidd el, nekem magasabb igényeim lennének mint a te tanulatlanjaidnak, mert én akartam valamit teremteni, meg kutatni, meg fölfedezni, de kár volt ilyenekről álmodozni, a fenemód nagy realitás, hogy egy kulimunkát végző diplomás sormelós vagyok, akit picit jobban megfizetnek a betanítottnál.

Felejtsétek el ezt a tanulás majd gazdaggá tesz dolgot, ezért nem érdemes, mert nem tesz azzá. Műveltebb se leszel tőle, attól, hogy most értem mi a domináns episztázis vagy, hogy működik a mitokondrium még például nem vagyok tájékozottabb politikai kérdésekben.

Ha újrakezdhetném az életem szerintem megnyitnám azt a hamburgerezőt, mellette meg vállalnék néha különjáratozást valami szakadt öreg busszal. Nem fizetne jobban, de legalább szeretném csinálni!

2017. máj. 25. 11:47
 23/32 anonim ***** válasza:

én mondjuk gépészmérnöknek mentem

természetesen én vagyok az élősködő fideszes, mert a döntéseimért felelősséget képes vagyok vállalni, nem mutogatok a világra a büfépapírommal

2017. máj. 25. 11:56
 24/32 anonim ***** válasza:
11:47 én is biológus vagyok, de én egyáltalán nem tapasztaltam az általad leírtakat, csak azoknál, akik lusták voltak tenni a jobbért vagy csak szimplán nem ért ehhez a szakmához. Phd-re sem az megy,a ki jóban van a tanárral, hanem az, aki már a bsc/msc alatt is részt vesz a tanszéki kutatásokban és van referenciája. Illetve a témavezetőnek adni kell ajánlást. Ha sz.rul csinálod jóhogy nem ad.
2017. máj. 25. 11:58
 25/32 anonim ***** válasza:

"Szerinted egy orvos rezidens nem tanult eleget? Örülnie kellene, hogy havi 93.000.- Ft nettó a fizetése. Ebből 40.000.- az albérlet+ a rezsi. A maradékból kellene megélnie. Kénytelen heti 2 éjszakai ügyeletet vállalni a sürgősségi osztályon. Ami azt jelenti, hogy ilyenkor 24 órát dolgozik egyhuzamban. Ritka, hogy közben tud pihenni 1-2 órát."

csak tudnám, hogy ebben a szörnyű feudális, rosszul fizetett rendszerben miért nem láttam még soha szegény orvost?!

2017. máj. 25. 12:09
 26/32 anonim ***** válasza:

Sok itt a félreértés.

Jó helyre írtál kérdező, ez alapvetően politikai téma, de az igaz, hogy e fórum hovatovább semmire sem alkalmas a sok rendkívül ismerethiányos, ám annál beképzeltebb ember miatt.

Kedves #22 nem, egyáltalán nem akarom elfelejteni ezt a „tanulás majd gazdaggá tesz” megállapítást. És bizony kizárólag ettől lehet műveltebbnek lenni. Te azt a „nem vagyok tájékozottabb politikai kérdésekben” okán mondod.

Ott érdemes kezdeni, hogy mitől olyan egy ember, amilyen. A saját tapasztalataiból. És ez a születés pillanatától (sőt bizonyos értelemben már előtte) kezdődik. Ha egy csecsemő éhes, szomjas, fázik vagy melege van, és nem megfelelő időben kapja az ellátást, bömböl. Ha nem értik meg, egy idő után abbahagyja. És ha ez sokszor ismétlődik, megtapasztalja, a megfelelő pillanatban majd tudatosul is, a világ ocsmány, nem szabad bízni benne. Ez az ember többé nem is fog. Mit teszünk, ha valakiben nem bízunk? Nem hiszünk neki, kerüljük, ha agresszív, kényszerítjük. Hősünk pont ezt teszi. Nem hisz a világnak, és kényszeríti a maga módján. Hogy ez deviáns viselkedés, néha akár bűnözés? Bizony. De nem a természete ilyen, ilyenné tette az anyja. És közben lehet, hogy nem is tud róla, csak felelőtlen.

Hányan utálják az iskolát! De miért? Nem lusták, hanem nem tudják, mit kell tenni, nincs motivációjuk. Aki olyan környezetben nő fel, ahol szeretik, könyvet adnak a kezébe sokfelé viszik, megmutatják neki, mit kell tenni, az iskolában eligazodik, környezetétől nem fél, kapcsolatot tud teremteni, és élvezi a tanulást. Lesznek is sikerei, ami tovább inspirálja. És aki mindezekkel nem rendelkezik? A környezettől megretten, a társaitól fél, beszélgetni játszani közösen nem tud, fogalma sincs, hogyan kell tanulni. Ezt nem az iskolában tanítják, hanem otthon, az a megfelelő hely. Ez a gyerek mindentől fél, agresszív lesz, vagy magányos. Tanulni nem tud, később már esélye sincs, akkora a lemaradása. Vagy lusta vagy nem, de mindent utál, hiszen semmiben sincs sikere. Ez pedig az élet alapvető szükséglete. Igen, ő BMW-t szeretne, bár vezetni nem tudná. És nagyon tudja, hogy semmi esélye. Ha pénze van, elveri. Mert fogalma sincs, hogyan kell beosztani. A szerencsések otthon kisgyerek korukban megtanulták. Számukra annyira természetes, hogy el sem tudják képzelni, ezt bizony tanulni kell. ÉS felnőtt korban meglehetősen reménytelen. Mert az emberi agy másképp reagál kicsi korban, mint rengeteg rossz tapasztalat után. És mivel a siker alapvető emberi szükséglet, akinek semmiben sem jut, kreál: panaszkodik, irigykedik, utál. Önmaga előtt sikeresen, és ennyi elég is az életben maradáshoz.

Mi a műveltség? Nem a mitokondriumok ismerete. Az szakértés. A műveltség a világ dolgaiban való eligazodás képessége. Lehetőleg minél szélesebb területen és arányosan. Ma a politika szerves és nélkülözhetetlen részévé vált az életünknek (nem kéne, de ránk kényszerítették, és nem tudtuk, hogyan védekezzünk). Ezért az ebben történő eligazodás egyre inkább a műveltség alapvető részévé válik. Aki a politikában nem tud eligazodni, átverik. Dolgokat, amelyeket embertársai cselekednek, valamiféle istencsapásnak, elháríthatatlan kellemetlenségnek él meg. Fél tőle. Ezért még kisebb az esélye, hogy tegyen ellene (megvédje önmagát). Aztán ha elég sok ilyen ember van, ez a szemlélet közvéleménnyé válik, és azt nézik le, aki értelmesen cselekszik. Az ostobaság, a csalás, a fizikai erőszak, a rombolás a dicsőség, az elismertség mértéke. Ott sokkal nehezebb értelmesen viselkedni. Mi ennek kezdünk annyira a sűrűjében lenni, hogy ha nem teszünk sürgősen, már nem is lesz esélyünk önmagunktól. Azt meg nem árt tudni: segíts magadon, az isten is megsegít. Különben még ő se.

2017. máj. 25. 12:31
 27/32 anonim ***** válasza:

Jól írod 24-es az ment Phd-re, aki jóban van a tanárral, mert ugye azt veszik a belsős projektekbe az, hogy értsen is hozzá az nem számít, ismerek olyan phd-st, aki hét és fél év alatt jutott el az Msc szintre az öt helyett. De ő épp azért maradt Phd-re, mert jól elvolt ott, hogy simbi-limbi majd harmadjára fölveszem a tárgyat hátha meglesz valahogy módon csak elbukdácsolt a záróvizsgáig, meg összeizzadt valami diplomamunka félét. Aztán irány a Phd, mert voltak kapcsolatai.

Ismerek olyan srácot, aki, hogy úgy mondjam a fenekét tette szét szó szerint, mert a végén egy homoszexuális oktató nyomta be Phd-ra, szóval hagyjuk ezt.

De mint írtam nem sajnálom tőlük, phd-s ként még szarabb fizetést kapsz, oda tényleg csak az alja akar menni magyar egyetemen, legalábbis bioszból biztos.

2017. máj. 25. 12:34
 28/32 anonim ***** válasza:

81%-os, szerintem te nem vagy képben a dolgokkal vagy nagyon béna biológus lehetsz :D "phd-s ként még szarabb fizetést kapsz", nem azért, de maga a phd képzés is 4 éves és rendes fizut kapsz érte (igaz a nyugdíjba nem számít bele), de ha jó vagy a szakmába és nem léhűtő, akkor maradhatsz kutatni és elég jó fizetést kapsz. Én is azt kapok és a többi itt dolgozó is. A phd képzésekre megvan, hogy hány embert vesznek fel az adott tanszékre, ált. kevesen jelentkeznek ezért lehet, hogy a gyengébb is bekerül. De van olyan tanszék, ahol túljelentkezls van, és itt nem az ismeretség számít, mert ugyanúgy pontokat kapsz. Gondolom te nem jutottál be és ezt sérelmezed. De attól még nem lesz igaz az, hgoy ez sz.r szakma és nem lehet elhelyezkendi vele, mert én és több száz más biológus is tanusíthatja, hogyha többet tudsz annál, hogy domináns episztázis (ami nem mellesleg középsuliban 12-es anyag, egyetemen meg genetika 1-es), akkor zsíros kis melód lesz és elötted a kutató élet. De persyze lehet itt panaszkodni tanulás helyett, de akkor ne csodálkozz, hogy sz.rt sem érsz.

"Jól írod 24-es az ment Phd-re, aki jóban van a tanárral, mert ugye azt veszik a belsős projektekbe az"

Ez sincs így. Nálunk is úgy ment, hogy kiválasztottad a tanszéked, ahol szakdolgozni akartál, meg a témavezetőt, ha van ideje elvállal és akkor belevesznek a kutatásba. Az mellett meg minden óra között be kell menni a tanszékre, megkérdezni mit segíthetsz, akár pipettázni, akár mosogatni bármi jól jön nekik, közbe tanulhatsz. Te most komolyan azt vártad, hogy bemagolod a sok tanulnivalót, nem teszel érte semmit, majd csak felajánlják, hogy nulla gyakorlat nélkül menj hozzájuk dolgozni? Még az Msc sem ad annyi gyakorlatot, h önállóan meg tudj csinálni bármit, csak ha fogod magad és tanulsz magad

2017. máj. 25. 12:50
 29/32 anonim ***** válasza:

Nézd "kolléga" épp erről beszélek, hogy az számít ki mennyit nyal, nem az, hogy mennyit tud! Szerinted mégis ki a bénább, én aki öt év alatt befejeztem vagy az, aki hét és fél év alatt, csak ugye ő végig nyalta közbe az oktatók fenekét.

De még egy sztori, én is jóban voltam egy tanárral, aki nemes egyszerűséggel közölte velem, hogy ne barátkozzak vele, mert ő úgysem nyom be Phd-ra, hát azután már nem is voltunk jóban, mert ha valaki szerint csak ezért érdekel az adott kutatási terület, hogy nekem is legyen aprópénzes melóm phd-ra azzal nem is leszek jóban.

Szóval ha szerinted akkor vagy jó biológus, hogy végig szopsz öt éven keresztül mindenkinek, akkor tudod mit elismerem, rosszabb vagyok nálad. De én többre tartom a tudást a s.ggnyalásnalásnál!

2017. máj. 25. 13:03
 30/32 anonim ***** válasza:
A mondanivalóm lényege nem a hazai doktori iskolák működése lett volna, hanem az, hogy igazából nem érdemes tanulni, azért, hogy jobb fizetést kapj, azért nem. Mert nem fogsz csak ha csókos vagy, és igen kedves informatikusok a tiétek egy másik kaszt, mert az egy jelenleg is rohamosan fejlődő ágazat, ahol minimális befektetéssel lehet saját céged, de úgy általában véve rajtatok kívül ez szinte mindenkire igaz.
2017. máj. 25. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!