Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mindig azok sokszor a...

Miért mindig azok sokszor a legelégedetlenebbek akik lusták voltak tanulni az iskolában, ugyanakkor ők elég sok dolgot akarnak?

Figyelt kérdés

Saját volt iskolástársaimnál is láttam a példát.

A suliban végig semmit se csináltak, legtöbbször csak látványosan szenvedtek, illetve zavarták az órát. Most jópár év elteltével ők azok akik masszívan hisztiznek, hogy nincs pénz erre, arra. Közben persze simán szórják a pénzt fölösleges dolgokra, de ugyanakkor megy a hiszti, hogy a betanított munka nem fizet olyan jól és így nem lesz a pénz a bmw-re.

2017. máj. 24. 22:30
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
10%

a Gyúrcsán-rendszer akor is job volt nekem

volt demokrácia, jogbiztonság, meg obúcman

2017. máj. 24. 23:40
 12/32 anonim ***** válasza:
59%

"de ugyanakkor megy a hiszti, hogy a betanított munka nem fizet olyan jól és így nem lesz a pénz a bmw-re."

Aki BMW-t akar annak legalább már vannak céljai.

Ma az a proteszt fiatal, aki sodródó eltékozolt (dohányzott, ivott, kicsapongott) fiatalság után a világban (orbánban) vélte felfedezni a sikertelensége okát.

A másik a budai fiatalok, akik mivel a faterék felégették a balos összekacsintós hálózatot árvának érzik magukat, ahol ha akarnak valamit be kell dolgozni érte.

Milyen szomorú :(.

2017. máj. 24. 23:40
 13/32 A kérdező kommentje:

Akkor egy egyszerű kérdés:

Miért hisztiznek azok, hogy szar a fizetés, akiknek megvolt a stabil anyagi háttér a tanuláshoz, csak lusták voltak hozzá?

2017. máj. 24. 23:41
 14/32 anonim ***** válasza:
42%

"Miért hisztiznek azok, hogy szar a fizetés, akiknek megvolt a stabil anyagi háttér a tanuláshoz, csak lusták voltak hozzá?

"

Mert az ember ember létéből fakadóan függetlenül attól hogy takarít vagy ír, érdemel emberhez méltó bért, és életet. És mindenki nem lehet Hérodotosz.

2017. máj. 24. 23:45
 15/32 A kérdező kommentje:
És mibe került volna tanulni?
2017. máj. 24. 23:46
 16/32 anonim ***** válasza:
64%
Sokaknak egyébként túl sokba ezért nem tanultak, de fordítsunk rajta. Aki nem tanult mert nem arra született hogy ő legyen a következő Bibó István, mert egyszerűen másmiylen az agya minthogy közg-vel, info-val foglalkozzon, és takarító, karbantartó, pedellus, büfés pincér, kiszolgáló, halkan jegyzem meg közmunkás, boltos, az ember létéből fakadóan miért nem érdemel a munkájáért emberhez méltó bért és miért is ne tehetné meg hogy hangot adjon ennek az igényének?
2017. máj. 24. 23:51
 17/32 A kérdező kommentje:
Azzal egyetértek, hogy legyen egy élhető minimum. DE akikről én beszélek (mint ahogy a BMW-s példánál is hoztam), elég sokmindent akarnak, ami elég költséges dolog. Ellenben azért hogy erre legyen pénzük, nem csinálnak semmit, csak hisztiznek, hogy bezzeg egy informatikusnak milyen fizetése van.
2017. máj. 25. 00:06
 18/32 anonim ***** válasza:
72%

Részlegesen megállja a helyét. De azt megint előhozza a téma hogy rohadtul legitim igény hogy azt az egy életét akkor is jól akarja le élni, normálisan, úgy hogy érdemes legyen, hogy ha egyébként nem egy informatikai szakember hanem csak takarít, fest, szemetet hord, kiszolgál, stb nem írom végig újra.

Mert az is munka. Ő is tesz a megélhetéséért, dolgozik. Csak ő ezt mert erre jó, erre alkalmas, erre jutott, vagy csak ennyire tellett a lehetőségéből. Attól még legitim igény, és nem nem tesz érte semmit, csak nem úgy mint az informatikus.

Az ah te léhűtőkre gondolsz az egy szűk réteg, és tényleg vannak. De más kérdés. Nem lehet mégegyzer mondom ezt a kérdést kiterjeszteni, általánosítani. Mert egyrészt félre visz, másrészt tisztességtelen. Nem lehet egy lapon sem említeni nem hogy összekeverni.

2017. máj. 25. 00:12
 19/32 anonim ***** válasza:
46%
Én pl nem voltam jó tanuló és sajna rossz szakmát is választottam . De nem igazán elégedetlenkedtem soha emiatt. Igen így én is betanított munkát végzek. Megkapom a 180-200 at nettóban. Ha az ember nem felelőtlen és nem vesz fel hitelt felelőtlenül mindenre akkor elég a kereset. Így nem is elégedetlenkedek
2017. máj. 25. 07:13
 20/32 anonim ***** válasza:
Szerinted egy orvos rezidens nem tanult eleget? Örülnie kellene, hogy havi 93.000.- Ft nettó a fizetése. Ebből 40.000.- az albérlet+ a rezsi. A maradékból kellene megélnie. Kénytelen heti 2 éjszakai ügyeletet vállalni a sürgősségi osztályon. Ami azt jelenti, hogy ilyenkor 24 órát dolgozik egyhuzamban. Ritka, hogy közben tud pihenni 1-2 órát.
2017. máj. 25. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!