Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet valaki antiszemita,...

Hogy lehet valaki antiszemita, amikor szidja Izraelt a háború civil áldozatai miatt, ugyanakkor a szintén sémi palesztinokkal meg rokonszenvezik?

Figyelt kérdés
A magyar közéletben a liberálisok szeretnek mindenkit leantiszemitázni zsigerből. Akkor ez hogy is van?

2014. szept. 25. 00:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Ebben fölösleges logikát keresni.
2014. szept. 25. 00:15
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Te meg mindenkit leliberálisoztál zsigerből, aki csak szimplán akkora paraszt, hogy leantiszemitáz zsigerből. 1-1.

De én még olyat nem normális liberálisoktól sem hallottam, hogy egy értelmes(!) Izraelt kritizáló emberre antiszemitáznának. És nem, a "Pusztuljon Izrael, mert zsidók" se nem értelmes, se nem kritika.

És teszem hozzá az igazi liberálisoknak azokkal van bajuk, akik szerint:

- Izrael szent és sérthetetlen

- Izrael a megátalkodott patásördög, aki üvegszilánkos extracsípős vazelinnel hajszol mindenkit anális szexbe

- "Palesztina" szent és sérthetetlen

- "Palesztina" a megátalkodott patásördög, aki üvegszilánkos extracsípős vazelinnel hajszol mindenkit anális szexbe

Fel kéne fogni, hogy egyik oldal sem szent, vagy jobb a másiknál.

2014. szept. 25. 00:32
 3/15 A kérdező kommentje:
Ja értem, te még nem hallottál olyat, ergó nem is létezik ugyebár. Hát, megsúgom, hogy aki kritizálja Izraelt, az bizony antiszemitának minősül 2014-ben Magyarországon.
2014. szept. 25. 00:35
 4/15 anonim ***** válasza:
27%

3: Nem ő vagyok, de csak egy szűk réteg által, akinek jelenleg még a legnagyobb a pofája. Még nem találkoztam olyan emberrel itthon, aki egy kiadós zsidózás után leantiszemitázott volna engem.

Hidd el, hogy sokkal több ember szidja őket a világon, mint amennyi védi. A kisebbség véleményét meg ki nem szarja le egyébként? A poén meg az, hogy empatikusabb vagyok még sok "liberálisnál" is.

2014. szept. 25. 00:47
 5/15 anonim ***** válasza:
48%
ez egy kártya a holokausztozás, fasisztázás, rasszistázás és a nácizás mellett, kijátszásával a bűnösből lesznek áldozatok, az áldozatból meg bűnösök
2014. szept. 25. 01:48
 6/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem azt mondtam, hogy ilyen nincs, másrészt meg ezt ki mondja? Te? Jó, hogy ezt nem te mondod meg. Mint mondtam már van különbség kritika és szimpla (vagy kiadós) zsidózás között. Utóbbit meg nem kéne.

És teszem hozzá azt is, hogy pont a szélsőjobberek alakították úgy az antiszemita szót, hogy "zsidóellenes" legyen a fő jelentése.

2014. szept. 25. 06:42
 7/15 Tharos ***** válasza:
90%
Ha a palesztinok nem zsidókkal hadakoznának, akkor vajon mennyire lennének rokonszenvesek?
2014. szept. 25. 06:43
 8/15 anonim ***** válasza:
50%

1. Az "antiszemitizmus" szot pont a zsidoellenesek vezettek be a XIX. szazad kozepen, hogy "szalonkepesse" tegyek a zsidogyuloletet.

2. Amikor bevezettek a szot, meg senki nem foglalkozott arabokkal. Plane nem palesztinokkal, hiszen nem leteztek.

3. NYELVBEN - semmilyen nyelvben - ne keress logikat.

4. Kerdezo, ne probald meg kerdesbe burkolva tagadni az antiszemirizmus letet Europaban.

2014. szept. 25. 08:27
 9/15 anonim ***** válasza:

Gyerekek, csak tiszta forrásból :))

[link]

"Nem tekinthető azonban antiszemita megnyilvánulásnak Izrael Állam kritikája, amennyiben ez bármely más állammal szemben is alkalmazott mércét használ."

(nem röhög!)

2014. szept. 25. 10:11
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg sok itt az álszent, vagy én vagyok olyan szerencsétlen helyzetben, hogy körülöttem senki nem szívleli a zsidókat és ennek hangot is adnak (vagy tele van liberálisokkal az oldal). Én konkrétan nem rokonszenvezek a palesztinokkal sem, viszont ők valamiért semlegesek számomra; nem gyűlölöm őket (bár a zsidókat sem annyira, hogy le lehessen nyugodtan antiszemitázni).

Az hogy ki vezette be ezt a szót, megint részletkérdés... a lényeg a mögötte lévő jelentés.

2014. szept. 25. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!