Magyarország fejlettebb, mint Portugália?
21/
én szívesen kifejtem... németország nem élhetetlen, az azért túlzás, viszont aki még nem élt itt, az abban a tudatban van, hogy itt kolbászból van a kerítés. Nagyon nem... külföldiként, ha beszéled is a nyelvet, 12 euros órabérnél nem igen tudsz egy cégnél sem többet keresni, ami azt jelenti, hogy az kb 2000 bruttó. ha nincs családod és egyedülálló vagy, akkor az 1-es adókategóriában vagy (a legrosszabb) és nettó 1300-400 eurot kapsz kézhez. egy normálisabb kis lakás ha egyedül vagy 500-600 euro rezsivel. egy kiló kenyér ha a lidl-ben veszed meg (szerintem ott a legolcsóbb) 1.30 egyébként a legtöbb élelmiszer drágábbnak mondható, igaz nem sokkal mint otthon. nekem az autóm évi kb 1200 euroban van (biztosítás + adó). egy liter üzemanyag 1.15-1.25 között mozog, ez naponta, sőt napszakonként is változik. a lényeg, hogy ha nincs egy jó szakmád és nem beszéled jól a nyelvet akkor, itt sem úgy mennek a dolgok mint azt sokan elképzelik.akkor maximum úgy élsz meg, hogy egy munkásszállón laktok egy szobában 6an, és szendvicseken élsz. amúgy 8.80 jelenleg a minimálbér amivel kb 1000 euro nettót lehet keresni. ki lehet számolni, hogy így se úgy se keresed itt agyon magad, plusz ugye el kell viselni, hogy csak egy szaros külföldi vagy, még ha beszéled a nyelvet akkor is. a munkamorál szerintem sokkal pörgősebb mint otthon, tehát dolgozni azt lehet mint a barom, egy évre 24 szabadnap jár, ja és 10-9 helyen nem fizetik a szünetet, tehát a 8 órád az 8,5 naponta. ha hivatalos ügyeket kell intézni az meg egyenesen egy katasztrófa. de igazából minden elég nyögvenyelősen és ráérősen megy, pl. én az internetre itt pontosan egy hónapot vártam mire hajlandóak voltak kifáradni és rácsavarni a kábelt az elosztóra, és az irodába nyomni egy entert, hogy akkor mehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!