Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják sokan, hogy...

Árokpart kérdése:

Miért gondolják sokan, hogy nemzeti tragédia állna be gazdasági értelemben, ha kilépnénk az EU-ból?

Figyelt kérdés
Biztosan járna az első 1-2 évben kisebb visszaesés, viszont hosszútávon a következők miatt szerintem nem lennénk semmivel elveszettebbek mint most. PL. Nagyon sok olyan kis és középvállalkozás jöhetne létre (minden szektorban), amelyeknek most azért nem tudnak létrejönni, mert Eu-s szabványoknak kell megfelelniük és egy hétköznapi ember így már nem mer belefogni, hogy hitelt vegyen fel és vállalkozzon. Illetve nem lenne kvóta, hogy miből mennyit termelhetünk és a 3 %-os hiányt sem kellene az országnak kötelezően betartania. Emlékszem az EU csatlakozás előtt is nemcsak keleti országokkal kereskedtünk, hanem vittünk ki árut az EU-ba is. Igaz, hogy nem ennyire könnye, de akkor is jártak ki külföldre dolgozni. Meg akik évek óta kint élnek, szerintem könnyített eljárással biztosan maradhatnának utána is. Akkor hogyan is van ez tulajdonképpen?
2017. ápr. 29. 20:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon rosszul járnánk. Még mindig mi kapunk pénzt, és alig fizetünk be. Arról nem az EU tehet, hogy a támogatások zömét ellopják. A csatlakozás előtt nagyon kevesen jártak külföldre dolgozni, és az export is nehezebb volt, a vámok miatt.
2017. ápr. 29. 21:28
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, hogy milyen kis és középvállalkozások jönnének létre, amikor darabokra hullana az ország gazdasága és társadalma és mindenki elmenekülne innen.
2017. ápr. 29. 21:48
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

"8-as. Akkor csak egy kérdésem van, hogy mennyi idős vagy, csak azért mert én 2000-ben elsőéves fősulis voltam és bizony jobb volt az életszínvonal mint most."

Nem, nem volt jobb az életszínvonal, hanem szimplán kezded magad öregnek érezni, ha akkor voltál mondjuk húsz éves most vagy 37, és bizony, ekkoriban már kezdődik a nosztalgia, hogy "amikor én még csajoztam meg buliztam állandóan, de szép is volt" szimplán megszépíted az emlékeidet a fiatalságod miatt. Mind per capita GDP tekintetében, mint vásárlóerő paritásban jobban állunk ma sokkal, mint 2000-ben!

2017. ápr. 29. 22:01
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

A magyar munkaadónál lehúzóbb nincs.

Még több feketézés,adócsalád lenne,ha kivonulnának a multik..

2017. ápr. 29. 22:28
 15/18 anonim ***** válasza:
87%
#4: Ez mind szép és jó, de akkoriban az EU- ba tartottunk, ezért alighanem volt irányunkba "jóindulat". Ha kilépünk, ilyesmire aligha számíthatunk. Ha meg esetleg mondjuk, a Merci és az Audi úgy dönt, hogy nekik jobban megéri EU-n belül maradni, könnyen juthatnak arra a döntésre, hogy költöznek. Márpedig, már csak ez a kettő is komoly hatással van a GDP- re. Csakhogy, ha ők mennének, számtalan kisebb német cég is követné őket. Abban meg nem igazán bíznék, hogy majd magyar cégek, vállalkozások, átveszik a helyüket.
2017. ápr. 29. 23:51
 16/18 anonim ***** válasza:
97%
Nemzeti tragédia talán nem lenne, komoly visszaesés viszont igen. Ráadásul, "politikai elitünk" is elveszítené minden kontrollját és végképp azt csinálnának, amit akarnak. Na, ez már lehet, hogy tényleg nemzeti tragédia lenne.
2017. ápr. 29. 23:54
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Azért gondolják,hogy tragédia lenne,mert még emlékeznek arra,hogy a csatlakozásunk előtti ~20 év programja az volt,hogy szét kellett verni a magyar gazdaságot."Vágd le a marhát-Ne legyen tej!Majd azt mi importáljuk.Add el a gyárad!Olyan összeget mondok,amit nem fogsz visszautasítani és hosszú távon nekem így is bőven megéri."stb.
2017. ápr. 30. 01:07
 18/18 anonim ***** válasza:
81%

Csak pár dolog:

1. A magyar adórendszer miatt kb lehetetlen olyan kis-, vagy középvállalkozást csinálni, ami nyereséges, vagy ami nem megy csődbe 2-3 éven belül. Valamint sajnos már nem egyszer előfordult olyan, hogy egy középvállalkozás nagyvállalkozássá fejlődött, jól ment a cég, a kormány meg szemet vetett rá, feljelentették az igazgatót, mert "gyanúsan" túl nyereséges a cég, kirúgták az igazgatót, jött a helyére a fideszes jelölt, aki kilapátolta a pénzt, és a vállalkozás tönkrement. Akarsz még több ilyet ebben az országban?

2. Minden, szó szerint MINDEN EU-s pénzekből fejlődik. Az EU ad támogatást egy csomó mindenre, enélkül semmi sem újulna meg itthon, mert a kormány 0 forintot költ az országra. Amilyen projektet, újítást látsz, mindegyik mellett ott díszeleg a "készült az Európai Unió támogatásával" tábla.

3. Mivel Szerbia és Ukrajna kivételével minden szomszédunk EU-tag, így a teljes külkereskedelmünk vámeljárás alá esne. Te szeretnél dupla annyit fizetni mindenért? Így is drága minden, a fizetések a béka segge alatt, de azért adjuk meg ennek is a kegyelemdöfést.

4. Az EU-ból való kilépést Putyin nyílt meghívásnak venné, és már át is kerülnénk orosz érdekszférába, amiből Szerbia is kilépett, meg amiből Ukrajna is fejvesztve próbál menekülni, nem véletlenül. Orosz csatlósállamként, körbevéve nyugati érdekszférájú országokkal, nem állna előttünk fényes jövő.

És ez még csak pár felszínes dolog. Anglia ugyanúgy megsínyli az EU-ból való kilépést, folyamatosan mentik ki az emberek onnan a pénzüket, Japán is befenyített, hogy áttelepíti a cégei központját más EU-s országba. Ráadásul az EU-ból való kilépés után megszűnne a kormány feje fölött is az a kis kontroll is, így aztán épülne Mo.n is a Putyin vagy Erdogan féle diktatúra, nulla szólásszabadsággal, halálbüntetéssel, az ellenzék elnyomásával, hatalmas, még ennél is nagyobb korrupcióval és haveri rendszerrel.

Lenne itt ám olyan Albánia vagy Üzbegisztán, hogy csak néznének a szomszédok.

2017. ápr. 30. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!