Miert mondják sokan, hogy a székelyek elvannak nyomva?
Az átlag székely majdnem anyanyelvi szinten, de legalábbis folyékonyan beszél románul.
Nálunk a rendszám megyék szerint van és ha román részre megyünk, sokkal gyakrabban állítanak meg a rendőrök a Hargitai rendszám miatt. A közintézményekről le vetetik a magyar kiírást és a székely zászlót, felsőoktatásban csak románul tanítanak, állandóan vegzálnak, az összes magyarokat segítő intézkedést eltiporják, a parlamentben ha szóba kerülünk gyaláznak minket, még a liberális román pártok sem segítenek. A magyarok lakta részeket direkt nem fejlesztik, holott az ország leggazdagabb régiója lehetne, a bérek sokkal alacsonyabbak mint más részeken ( pedig máshol se magasak, hidd el ). A hitelekről, bankokról, hivatalos ügyekről már ne is beszéljünk, ott is hátráltatnak minket. És itt 1,5 milliós kisebbségről beszélünk, nem pár ezer emberről.
Nembaj, maradj meg abban a hitben, hogy itt minden tökéletes és csak jobboldali agymenés a magyarok elnyomása.
Ja igen, még mielőtt azt hinnéd hogy én is ilyen vagyok: hát nem, én a baloldallal szimpatizálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!