Miért tagadják sokan a liberalizmus és a marxista szocializmus közötti rokonságot?
A liberalizmus is szélsőbaloldali, csak nem annyira radikális.
A liberalizmust internacionalizmust hirdet, mint Brezsnyevék, csak más kontexusban, más módszereket preferálva.
Éppen úgy uszítanak a nemzet ellen, mint anno a szovjetek.Ha meghallják a nemzet, nemzeti érdek szót, még a talpuk is ökölbe szorul.
A liberalizmus semmiféle fejlődést és haladást nem hozott a 20. század óta.
Azzal, hogy 3. világbelieket, közel-keletieket,afrikaiakat hozatnak be ezzel ellehetetlenítve az őslakosokat, inkább visszafejlődést okoz.
Miért?Azért, mert olyan bűncselekmények jönnek vissza, amikor már kihalóban voltak a kontinensen.
A haladás az, hogy egy számítógép tudású kütyü (okostelefon) elfér a tenyeredben, 1 óra alatt új autóhoz jutsz...stb
De, az, hogy fogják magukat az afrikaiak és mindenféle akadály,retorzió nélkül Európa hajózhatnak, inkább deviancia, mint fejlődés.
Hát ez nagyon elmés volt.
Eddig sem tagadta le senki, hogy a liberalizmus és a marxizmus is baloldali eredetű eszme és vannak köztük hasonlóságok.
Hát szerintem a nemzeti szocializmus még mindig százszor közelebb áll a kommunizmushoz mint a liberalizmus.
Ha már ott tartunk, hogy mit köszönhetünk a liberalizmusnak, például kettővel kevesebb elvesztett világháborúban volt liberális vezetése az országnak, mint jobboldali. A trianoni határainkat se a Cseh, Szerb és Román liberális politikusok találták ki, hanem a Nagy-Morva birodalomról és a Dák ősőkről fantáziáló jobbosok.
Hát azért mar a kérdésnél azt mondtam hogy ennyi baromságot képtelenség lenne összeírni, de amikor megláttam a kifejtést....
Miért tagadják sokan a konzervativizmus és a Hitleri nemzetiszocializmus közötti rokonságot?
Na ez körülbelül ugyanekkora marhaság.
Téged sem az eszedért szeretünk kérdező, de hát az oktatás olyan színvonalú, amilyen. Csak az alapokat nézve.
liberalizmus marxizmus
polgárság proletariátus
szabad sajtó központi cenzúra
szólásszabadság kirúghatnak, bebörtönözhetnek a
véleményedért
szabadkereskedelem állam vezérelte gazdaság
egyenlő jogok privilegizált társadalmi csoportok
Bár most hogy ilyen szépen összeszedtem, kiderült hogy marxista kormányunk van.
...emberit
Megérte nevelni a "Zifjúságot"...milyen csodálatos eszmefuttatás...
Felettébb zavar egyre több(szerencsére) embert hogy mennyire hétköznapi lett a politikai és világtorténelmi félremagyarázás és értelmezés.
No de "ezt látja a gyerek otthon"...ugyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!