Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják sokan még...

Miért mondják sokan még mindig, hogy a lakhatás drágább Nyugat-Európában, amikor ez már nem igaz?

Figyelt kérdés

Néztem az albérletárakat Budapesten és Bécsben, és már nincs különbség a kettő között. Sőt, azt vettem észre, hogy ugyanannyi nm-es lakás ugyanannyi kb. viszont Bp.-n sokszor ezek felújítatlanok, "kint vannak a p1csában", rossz a közlekedés, kevésbé frekventált a környék. Bécsben pedig nincs olyan, hogy felújítatlan lakás, minden lakás full modern Európai. Továbbá Bécsben nem igazán van olyan környék ami annyira kiesett rész, hogy belátható időn belül ne lenne megközelíthető a belvárost, mivel az egész várost (modern) metrók hálózzák be, Bp.-n pedig kiváltság ha egy ingatlan valamilyen metróhoz közel van.

[link]

vs.

[link]

Akkor miért van az, hogy még mindig azt állítja a legtöbb ember, hogy Nyugaton a megélhetés is milyen drága. Azt nem veszi észre, hogy már itthon sem kevesebb, a bérek viszont töredékei a bécsi béreknek?

2017. ápr. 26. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

"azt állítja a legtöbb ember, hogy Nyugaton a megélhetés is milyen drága"

Menj el Bécsben fogorvoshoz vagy autószerelőhöz és egyből világos lesz minden.

2017. ápr. 26. 10:36
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Bécsben nem élnek ismerőseim. Viszont Angliában, Franciaországban elég sokan. Tapasztalataik szerint jóval drágább a megélhetés ott, főleg a lakásbérlés. Vásárlás meg kb. a lehetetlen kategória.

Én skandináv országokban jártam rengeteget. Iszonyat drágák. 1000 Ft-nál kezdődik egy literes üdítő, 1000 Ft egy kiló kenyér.

Szóval, nem olcsóbbak a nyugati országok :)

2017. ápr. 26. 10:41
 3/9 A kérdező kommentje:

Ezek pont rossz példák. Ilyenekre szökő évente van szüksége az embernek, és ezek a problémák sokszor előre láthatók, tehát jól össze lehet kötni egy ilyen családlátogatással, és meg lehet csináltatni magyar vidéken olcsón.

2017. ápr. 26. 10:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3: Egyáltalán nem rossz példa.

Lehet, hogy egyszer volt rá szükséged az elmúlt pár évben, de pl. a férjem most 600 ezer forintot hagyott ott a fogorvosnál. Akkor ez mennyi lenne Bécsben? Nem mindegy.

Több fogorvos ismerős is a határ közelében dolgozik. Na vajon kik a vendégeik? Osztrákok. Mert ami Ausztriában van, azt még ők is drágának találják.

2017. ápr. 26. 10:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Münchentol 20 km-re lakok.

Lakasberles (2 szobas, agglomeracios kisvarosban, garazzsal, rezsivel: 1100 euro)

Berlet amivel munkajarok Münchenbe: 120 euro.

Na most nehogy elmagyarazd, hogy otthon is ennyi, mert tudom, hogy nem igy van.

Ettol fuggetlenul nem panaszkodom, jol elek.

2017. ápr. 26. 10:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Azert Budapesten nem Kernek 4-6 ezer euros előleget meg proviziot mèg hozzà
2017. ápr. 26. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlítsunk össze két hasonló lakást:

[link]

Ez 2 szoba, 775 Euro/hó + 4 évre alá kell írnod a szerződést, plusz 2400 kaució és 1700 provízió és azonnal költözhetsz

[link]

Ez a másik 2+1 szoba, 185000/hó rezsivel, 300000 kaució és ide is azonnal költözhetsz.

Én úgy látom közelében van, de azért még mindig olcsóbb valamivel Budapesten. A fizetésekben sajnos nagyobb a különbség, ezért viszont Budapesten nehezebb megélni egy átlagos embernek.

2017. ápr. 26. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:

"Néztem az albérletárakat Budapesten és Bécsben, és már nincs különbség a kettő között."

Azért Bécs nem fedi le Nyugat-Európát. Nézz szét a többi nagy városban is, mint például Berlin, Párizs, Brüsszel, Antwerpen stb.

Londonban nővéremék 600-800 font között bérelnek EGY SZOBÁT, még van másik 5 szoba a házban és nem az a hipermodern mindennel felszerelt szoba, nincsenek rossz helyen, de nem is kifejezetten központban. Magyarországon hol vannak ilyen árak??

2017. ápr. 26. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondják mert így van. Attól, hogy te találtál egy bécsi ellenpéldát attól még az nem úgy van ahogy te magyarázni akarod.
2017. ápr. 26. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!