Kiderült hogy a menekülteket ijesztgető magyar kamionos igazból cigarettacsempész, továbbá kábítószer is volt nála ezért lecsukták. Sokan egyetértettek korábbi tettével, mikor is majdnem elgázolta a menekülteket. Most hogyan látjátok?
Nyilván ezért elítélem.
Az előző már méltányolhatóbb volt.
Ennek egyáltalán mi köze van a politikához? ez rendörségi ügy.
Másik dolog a két esett között semmi párhuzam nincs
Mi köze a két ügynek egymáshoz? Most, hogy csempészetért lecsukták, hordjak szoknyát, mert a kolléga nadrágot viselt?
Én nem tettem volna azt, amit tett, de ezzel felhívta a figyelmet egy régi problémára, amit magam is érzékeltem testközelből, és azóta ha jól hallottam megszüntették azt a tábort (a mostani cégemtől ritkán járunk arra). Könnyen lehet, hogy a botrány, ami a videót követte, elősegítette, hozzájárult ehhez az intézkedéshez.
Aztán, hogy őt a britek droggal, dohánnyal megfogták, már más történet.
Mondjuk csodálkozom, hogy egy rutinos sofőr ilyen hülyeségbe belemegy. Főleg, hogy a videó óta ismert figura lett, számíthatott arra, hogy nagyobb lesz hatósági figyelem a személye felé, erre megbukik ilyen hülyeséggel.
"a menekültválság miatt pedig gyakrabban ellenőrizték a kamionokat ami bizonyára negatívan érintette a csempésztevékenységében."
Csakhogy ez a válság már elég régen tart. Az én kocsimról 2002 - ben szedtek le 8 migránst. Az angol hatóság mindig szigorú volt, rendszeresek az ellenőrzések - ez eddig is így volt. Röntgen vizsgálat, drogkereső kutyák stb. Sőt, már az EU tagságunk előtt is, ha angol, ír fuvart vittünk, már Hegyeshalomnál automatice felnyitották a kocsit, mert a dohánybiznisz már akkor ment.
Ilyenformán a logikád sántít, arrafelé mindig is rázós volt a helyzet. Azért volt pipa, mert mint elmondta 15 éve azt a pályát járta.
Próbáld ki 15 éven át azt a stresszt, ami ott éri az embert. Az én kocsimra annó, pl. Brüsszelnél szálltak fel, már ott rázós volt megállni. Azóta a helyzet csak romlott, egyre agresszívabbak a szír, afgán agysebészek, volt kolléga akit halálra késeltek, volt fulladás a raktérben, felmásztak a rakomány közé, az rájuk borult, a migráns meghalt, bemásztak a tartálykocsiba a 4 fokos gyümölcslébe stb.
Ehhez nem kell csempésznek lennie valakinek, hogy a töke tele legyen azzal, ami Calais - ban folyt/folyik.
"Ilyenformán a logikád sántít, arrafelé mindig is rázós volt a helyzet. Azért volt pipa, mert mint elmondta 15 éve azt a pályát járta. "
Azért mégis csak könnyebb lenne a csempészés ha nincs menekültválság. Nincs nagy felhajtás, kevesebb ellenőrzés. Megértem hogy próbálod védeni a kamionos havert, biztos van egyfajta összetartás közöttetek de itt szerintem egyértelmű az összefüggés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!